Nicolae Ciucă: "Cred că o armată puternică, în serviciul cetăţenilor, e garanţia păcii"

S.B.
Politică / 20 aprilie

Nicolae Ciucă: "Cred că o armată puternică, în serviciul cetăţenilor, e garanţia păcii"

Preşedintele Senatului, liderul PNL Nicolae Ciucă, afirmă, la evenimentul de marcare a 105 ani de la intrarea Armatei române în Oradea şi instaurarea unei administraţii româneşti în judeţul Bihor, că în aceste momente trebuie vorbit cu mai multă forţă despre patriotism", el subliniind că "patriotismul nu înseamnă slogane, nu înseamnă exprimare în scop populist, ci în mod autentic", informează news.ro.

"Armata a fost întotdeauna în slujba poporului, este una dintre instituţiile fundamentale în apărarea cetăţii, a democraţiei şi a libertăţii, cred că o armată puternică, în serviciul cetăţenilor, este garanţia păcii", a adăugat Nicolae Ciucă. El a mai afirmat că, în calitate de militar, ştie ce înseamnă devotamentul faţă de naţiune, iar ca om politic, ştie că trebuie să fie în slujba oamenilor.

"Avem datoria să ne întrebăm ce le lăsăm în urmă, ce vor spune generaţiile viitoare peste un secol despre acţiunile noastre de azi. În aceste vremuri complicate, în care securitatea Europei este pusă la încercare şi războiul a revenit pe vechiul continent, se cuvine să vorbim din nou şi cu mai multă forţă despre patriotism, despre iubirea de patrie. Patriotismul înseamnă să învăţăm din trecut şi să acţionăm în prezent cu gândul la copiii noştri, la viitorul lor şi al României. Patriotismul nu înseamnă slogane, nu înseamnă exprimare în scop populist, ci în mod autentic", a afirmat Nicolae Ciucă sâmbătă, la celebrarea a 105 ani de la instaurarea administraţiei româneşti în judeţul Bihor şi în municipiul Oradea.

Acesta a afirmat că parada militară organizată pentru marcarea acestui eveniment are pentru el o semnificaţie personală.

Opinia Cititorului ( 6 )

  1. Pai si 20 de ani ati dormit. De cand s-a eliminat serviciul militar obligatoriu trebuia sa introduceti serviciul voluntar.

    1. Au dormit pt ca a fost pace si liniste. acum nu mai e. mai bine mai tarziu decat niciodata.

      Domnule GENERAL,din cele 4 stele aurite pe care le-ati purtat pe umeri,nu a mai ramas de cand ati intrat in POLITICA,decat, PRAFUL de pe TOBA.!

    sa vorbim de patriotism in context ue… dupa 34 ani de jaf…

    acum ca an semnat toate cele.. si romania nu mai e “suverana” ci stat federal aderat la UE.. federalizara.. vindem iar gogosi patriotice… 

    s c c r e t 

    Armata inseamna si rezervisti domnule. Si ei au fost batjocoriti indelung in Romania. Pentru ei justitia nu este justitie, pentru ei Curtea Constitutionala are tot felul de interpretari ce ocolesc Constitutia si legile, pentru ei Parlamentul Romaniei, legislativul nu functioneaza si pensiile lor sunt reglementate de ordonante ilegale inca din vremea lui Basescu, Boc, Udrea, Seitan, Ciolos, Vasilescu, Tudose si, mai ales cand ai fost la conducerea armatei, de cei de la pensii militare, facuti generali pentru asemenea merite, de Johanis.

    Cu toate acestea, azi maine o sa ceri sa te voteze toti rezervistii (dar si militarii) la alegeri. 

    Sa ajungi si Presedinte.

     

    Eu am facut armata si pot spune ca felul in care s-a facut armata in Romania e o prostie f.mare !Eram sclavi pe plantatie folositi de orice ofiter superior la tot felul de munci in interes persnall ,de la constructii,la agricultural si zootehnie etc tot ce avea de munca cate un maior sau colonel pe langa casa.Mentalitatea ofiterilor era groaznica,erau pur si simplu niste feudali inculti,obtuji,betivani,,pusi pe capatuiala,ce furau si tranzactionau orice...Niste mizerabili...Ce patriotism,ce respect fata de profesie si datorie,fata de oameni si tara ,ce intructie si pregatire?Nimic doar formalism si suficienta...Asa ceva sigur nu ne mai trebuie!In schimb armata facuta pe model israelian ,american sau britanic dar nu in Romania cu instructors romani ci in Israel,SUA sau Marea Britanie cu instructori israelieni,americani sau britanici ar fii ceva de dorit!

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb