NICOLAE CIUCĂ: "În niciun caz nu îmi depun mandatul"

G.B
Politică / 27 octombrie 2021

Nicolae Ciucă

Nicolae Ciucă

Premierul desemnat Nicolae Ciucă a declarat, astăzi, că urmează să mai negocieze cu cele două partide USR şi PSD susţinerea unui guvern minoritar. Acesta a precizat că nu îşi va depune mandatul şi că până sâmbătă va depune la Parlament programul de guvernare şi lista de miniştri. Ciucă spune că are mandat pentru un guvern minoritar PNL-UDMR. Totuşi, premierul desemnat nu a exclus o "flexibilizare" a mandatului dat de partid. "Flexibilizarea mandatului urmează să fie discutată şi decisă, dacă va fi cazul. Nu mai târziu de vineri", a spus premierul desemnat, potrivit Digi24.

"Avem în continuare în analiză toate elementele de negociere urmând să continuăm acest proces. (...) Am discutat cu domnul Cioloş, acum suntem aici, mergem să avem această discuţie şi se va comunica. (...) Uşa către PSD nu a fost închisă. Nu a fost închisă către absolut nimeni. Continuăm să negociem. (...) În acest moment mandatul meu este să negociem pentru un guvern minoritar PNL-UDMR. Flexibilizarea mandatului urmează să fie discutată şi decisă, dacă va fi cazul. Nu mai târziu de vineri. Există o singură abordare în acest moment: negocieri pentru trecere guvernului minoritar PNL-UDMR", a declarat Nicolae Ciucă.

Întrebat dacă în cazul negocierilor cu USR aceştia ar putea primi aceleaşi ministere avute până acum dacă se decide intrarea la guvernare, Ciucă a spus: "nu am discutat aceste elemente de detaliu, urmând ca atunci când la nivelul conducerii partidului se vor stabili elementele de negociere să stabilim şi asta."

Acesta precizat că nu îşi va depune mandatul şi că îşi va "juca" şansa până la capăt. Lista de miniştri şi programul de guvernare vor fi depuse până sâmbătă la Parlament, dată la care expiră cele zece zile prevăzute de Constituţie. Votul, însă, va fi dat la o dată ulterioară.

"Tot timpul există şanse. Nu îmi voi depune mandatul. În această perioadă sunt foarte multe sfaturi. Pe masa de negociere venim cu elementele care sunt serioase şi ne pot duce către un demers care să asigure ţării un guvern. Sâmbătă seara expiră cele 10 zile şi până atunci vom avea programul de guvernare şi lista de miniştri depusă la Parlament. Săptămâna viitoare va intra în Parlament spre aprobare guvernul. Îmi voi juca şansa până la capăt. În niciun caz nu îmi depun mandatul", a declarat Nicolae Ciucă.

Preşedintele PNL, Florin Cîţu, a spus, miercuri, că "o refacere a USL nu se poate", referindu-se la intrarea la guvernare a PSD. Premierul interimar a afirmat că premierul desemnat Nicolae Ciucă are atributul de a discuta cu USR, iar dacă partidul condus de Dacian Cioloş acceptă discuţia poate fi negociată refacerea coaliţiei. De asemenea, Florin Cîţu mai spune că varianta alegerilor anticipate este luată în considerare de toate partidele.

Opinia Cititorului ( 4 )

  1. Deja e circ " flexibilizat". Cum să meriți să conduci un guvern dle "valet de trefla " ?

    Esti ridicol! Nu ai nicio putere! 

    POATE FI ÎNVINSĂ !!!!!!!!!

    A mai fost un analfabet, citu, care si el isi incorda muschii ca nu demisioneaza:-)...acum "are treaba" partid. Asta inca doi ani dupa care o sa stea in parc pe o banca cu cei de la PNTCD:-)

    Până la Câțu și mai nou la stelatul Ciucă se vorbea de compromis în politică adică fiecare ceda ceva! Acum se vorbește de flexibilizare adică ceață a la Câțu! De ce nu mai apare cuvântul compromis mai adecvat situației?

    Simplu: vă aburim dar nu vă dăm nimic! 

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb