NICOLAE CIUCĂ: "Înfiinţarea a opt OMD-uri va genera o creştere cu 20% a numărului de turişti străini"

G.M.
Ziarul BURSA #Politică #Turism / 1 februarie 2022

"Înfiinţarea a opt OMD-uri va genera o creştere cu 20% a numărului de turişti străini"

Operaţionalizarea organizaţiilor de management al destinaţiei reprezintă un jalon asumat de România prin PNRR, care trebuie atins până la final de septembrie 2022, moment până la care trebuie definit modelul solid de guvernanţă pe care România îl va adopta pentru dezvoltarea turismului, a afirmat prim-ministrul Nicolae Ciucă, ieri, în cadrul Adunării Generale a Alianţei pentru Turism.

"Suplimentar, până pe 31 decembrie 2023, România are ca ţintă înfiinţarea a 8 OMD-uri care, în 2 ani de zile, să genereze în judeţele în care vor activa, o creştere cu 20% a numărului turiştilor străini faţă de anul 2019. Iar această creştere este o altă ţintă din PNRR. Instituirea şi operaţionalizarea OMD-urilor vor fi bazate pe recomandările OCDE incluse în studiul «Operaţionalizarea organizaţiilor de management al destinaţiei». (...) Studiul la care mă refer, publicat în 2020, a reprezentat răspunsul dat de OCDE solicitării Ministerului Antreprenoriatului si Turismului de a primi informaţiile şi ajutorul necesar pentru operaţionalizarea acestui instrument. La nivelul Ministerului Antreprenoriatului şi Turismului există deja un grup care lucrează la definitivarea modificărilor pentru stabilirea clară a atribuţiilor OMD-urilor, pentru asigurarea unui cadru normativ coerent şi în sprijinul turismului din România, iar din acest grup fac parte şi reprezentanţii Alianţei pentru Turism", a declarat premierul Nicolae Ciucă.

Şeful Guvernului a mai afirmat că ţara noastră are potenţialul turistic necesar pentru ca sectorul HoReCa să reprezinte 10% din PIB şi a menţionat că lucrează la un program privind ridicarea tuturor restricţiilor în cursul primăverii, dacă nu apare o nouă tulpină a Sars-Cov 2, mai contagioasă decât Omicron.

Referitor la lipsa de personal cu care se confruntă companiile din turism, premierul Nicolae Ciucă a spus: "Am făcut deja un prim pas pentru rezolvarea pe termen scurt a crizei resursei umane. Un contingent de 100.000 de lucrători străini a fost aprobat săptămâna trecută şi urmează să primim informaţii şi de la Ministerul Afacerilor Externe cu privire la dezvoltarea reţelei de consulate, pentru a ne asigura că dosarele vor fi procesate în ritmul cerut de piaţă".

Şeful Guvernului a arătat că pe termen mediu şi lung, unităţile educaţionale şi mediul antreprenorial în turism din ţara noastră trebuie să reia legăturile şi să dezvolte în mod competitiv şi atractiv sistemul educaţional dual.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. turisti vin acolo si atunci and se simpt bine.O suta de organizatii nu fac atat cat un tratament decent si cu preturi conenabile sunt tratati turisti.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

17 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9738
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4662
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2921
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9047
Gram de aur (XAU)Gram de aur369.6415

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb