ZIARUL BURSA

01 februarie 2022
Ediţia din 15.08.2024
Jos mâinile de pe Minnie!

Jos mâinile de pe Minnie!

Cătălin AvramescuEditorial / 1 februarie 2022

Cătălin Avramescu

Şoricuţa Minnie, prietena lui Mickey Mouse, este cu noi din 1928, de când a fost inventată de Walt Disney. A rămas neschimbată zeci de ani. O fundă roşie pe cap, ochi mari, privire zglobie, o fustiţă roşie cu buline albe şi pantofi galbeni, cu toc. Aspectul său a fost influenţat de moda timpului, de aşa-numitele "flappers", din timpul Prohibiţiei. A bucurat milioane de copii.

Sursa foto: facebook.com

Cel mai mare grup minier din lume renunţă la listarea din Londra

A.V.Internaţional / 1 februarie 2022

Indicele bursier major FTSE 100 pierde a treia mare companie din alcătuirea sa - BHP Group  

BHP îşi simplifică structura corporativă, păstrându-şi listarea principală pe piaţa australiană

BHP Group, cea mai mare companie mineră din lume, şi-a încheiat, la finele lunii ianuarie, tranzacţionarea pe piaţa din Londra, după o prezenţă de 20 de ani pe această bursă. Delistarea BHP de la London Stock Exchange (LSE) este parte a planului gigantului australian de a-şi simplifica structura corporativă, cu o singură listare principală, la Bursa din Sydney (Australia).

Ministrul Antreprenoriatului şi Turismului, Daniel Cadariu, a precizat că pe schema HoReCa 1 până în acest moment au fost achitate peste 80% din ratele solicitate de antreprenori. (Sursa foto: facebook/Daniel Cadariu)

Noi facilităţi fiscale pentru HoReCa

G.M.Companii / 1 februarie 2022

Guvernul a aprobat, ieri, o ordonanţă de urgenţă prin care instituie noi măsuri de sprijin destinate mediului economic. Astfel, pentru sectorul HoReCa, domeniu ce se confruntă cu lipsă de lichiditate, s-a stabilit prelungirea măsurii privind scutirea de la plata impozitului specific datorat de operatorii economici pentru o perioadă de 180 de zile, calculată de la data intrării în vigoare a prezentei ordonanţe.

"Situaţia cu care ne confruntăm în Europa este urgentă şi periculoasă", a spus Linda Thomas-Greenfield, ambasadorul american la ONU, adăugând: "Acţiunile Rusiei lovesc chiar în Carta ONU".

ÎN CRIZA UCRAINEANĂ Rusia se plânge de "diplomaţia de megafon" a ONU

V.R.Internaţional / 1 februarie 2022

Statele Unite ale Americii şi Rusia s-au confruntat ieri, în Consiliul de Securitate al Organizaţiei Naţiunilor Unite (ONU), cu privire la criza din Ucraina, potrivit New York Times, care informează că Rusia a numit această întâlnire "o farsă, o încercare de a induce în eroare comunitatea internaţională" şi un exemplu de "diplomaţie de megafon".

Raed Arafat

Carantină redusă pentru persoanele ce intră în ţară

G.M.Miscellanea / 1 februarie 2022

Persoanele nevaccinate împotriva Sars-Cov 2, cele care nu au trecut prin boală şi cele netestate care intră în ţară vor sta doar cinci zile în carantină, potrivit hotărârii adoptată ieri de Comitetul Naţional pentru Situaţii de Urgenţă (CNSU), act ce a intrat astăzi în vigoare.

ANPC cere furnizorilor de energie să educe consumatorii şi să pregătească sisteme de alertare a acestora

ANPC cere furnizorilor de energie să educe consumatorii şi să pregătească sisteme de alertare a acestora

M.G.Companii / 1 februarie 2022

Preşedintele ANPC vrea un sistem de alarmare pentru atunci când consumul de energie sau gaze al unui consumator depăşeşte valorile din lunile anterioare Horia Constantinescu: "Ne-am confruntat în întreaga ţară cu facturi total disproporţionate, atât la nivel financiar, cât şi la nivel de consum" 

Autoritatea Naţională pentru Protecţia Consumatorilor (ANPC) a transmis ieri furnizorilor de energie electrică şi gaze naturale să simplifice facturile transmise consumatorilor casnici, să înceapă un proces de educare a acestora şi să pună la punct un sistem de alarmare, ca atunci când consumatorii casnici clienţi finali ajung să depăşească consumul înregistrat într-o perioadă specifică sau consumul de referinţă, să fie notificaţi.

Alro vrea să reia producţia de aluminiu în toate cele cinci hale de electroliză, anul viitor

Alro vrea să reia producţia de aluminiu în toate cele cinci hale de electroliză, anul viitor

A.I.Piaţa de Capital / 1 februarie 2022

Marian Năstase, preşedintele Alro: "Pe baza estimărilor actuale, costurile de repornire pentru fiecare hală de electroliză pot fi în intervalul 10-12 milioane de dolari" Alro intenţionează să menţină sau chiar să crească producţia de produse prelucrate, conform companiei  

Managementul Alro Slatina (ALR) caută soluţii pentru restabilirea producţiei de aluminiu electrolitic de la nivelul anului 2021, începând cu anul 2023, sub rezerva stabilizării preţurilor energiei, se arată într-un raport publicat de companie, ieri, pe site-ul Bursei de Valori Bucureşti (BVB).

Concorde recomandă "Cumpărare" pentru acţiunile Digi

Concorde recomandă "Cumpărare" pentru acţiunile Digi

Andrei IacomiPiaţa de Capital / 1 februarie 2022

Casa de brokeraj indică un preţ ţintă de 61 de lei pentru titlurile operatorului de telecomunicaţii, în următoarele douăsprezece luni  

Preţul indicat de Concorde este cu 43% peste cel actual al acţiunilor DIGI

Concorde Securities recomandă "Cumpărare" pentru acţiunile Digi Communications (DIGI), cu un preţ ţintă de 61 de lei pentru următoarele douăsprezece luni, conform unui raport întocmit în data de 28 ianuarie, dar care a fost publicat ieri pe portalul BVB Research Hub.

"Federal Reserve ar putea majora dobânda-cheie şi cu 50 de puncte de bază, dacă va fi nevoie"

RAPHAEL BOSTIC, PREŞEDINTELE ATLANTA FED: "Federal Reserve ar putea majora dobânda-cheie şi cu 50 de puncte de bază, dacă va fi nevoie"

M.G.Bănci-Asigurări / 1 februarie 2022

Rezerva Federală a Statelor Unite (Fed) ar putea livra chiar şi o majorare 50 de puncte de bază a dobânzii de politică monetară la viitoarele şedinţe ale Comitetului Fed (FOMC), în cazul în care evoluţia inflaţiei va necesita o asemenea majorare, a declarat pentru Financial Times Raphael Bostic, preşedintele ramurii Fed din Atlanta, Georgia.

Forţa de muncă - principala problemă a operatorilor din turism

Forţa de muncă - principala problemă a operatorilor din turism

George MarinescuCompanii / 1 februarie 2022

Agenţii economici din turism se confruntă cu mari probleme privind găsirea personalului necesar prin prisma viitorului sezon estival. Conform estimărilor Alianţei pentru Turism (APT), domeniului îi lipsesc în acest moment 60.000 de angajaţi pentru a acoperi cu bine toate activităţile pe care le desfăşoară în cursul verii.

"Înfiinţarea a opt OMD-uri va genera o creştere cu 20% a numărului de turişti străini"

NICOLAE CIUCĂ: "Înfiinţarea a opt OMD-uri va genera o creştere cu 20% a numărului de turişti străini"

G.M.Politică / 1 februarie 2022

Operaţionalizarea organizaţiilor de management al destinaţiei reprezintă un jalon asumat de România prin PNRR, care trebuie atins până la final de septembrie 2022, moment până la care trebuie definit modelul solid de guvernanţă pe care România îl va adopta pentru dezvoltarea turismului, a afirmat prim-ministrul Nicolae Ciucă, ieri, în cadrul Adunării Generale a Alianţei pentru Turism.

AnuntBursa.ro
ConstructiiBursa.ro
Evenimentele BURSA
Suplimentele BURSA
MACRO NEWSLETTER 1 februarie 2022

MACRO NEWSLETTER 1 februarie 2022

Macroeconomie / 1 februarie 2022

Creditul acordat rezidenţilor din zona euro şi-a accelerat creşterea anuală în decembrie 2021, până la la 6,1%, de la 5,8%, pe fondul unei creşteri anuale de 11,3% a creditului guvernamental, după un avans de 10,8% în luna anterioară, şi a unui...

BET marchează a patra creştere consecutivă

BVB BET marchează a patra creştere consecutivă

A.I.Piaţa de Capital / 1 februarie 2022

Tranzacţii de 50 milioane de lei, sub media zilnică a anului trecut Creştere de 20% pentru acţiunile Roca Industry, în doar trei sesiuni de la debutul în Piaţa AeRO; compania ajunge la o capitalizare de 212 milioane de lei  

Indicele BET,...

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

14 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9761
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5124
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2344
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7993
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.8318

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo