Ministrul Educaţiei a revenit cu anunţurile legate de trecerea şcolilor în online

O.D.
Ziarul BURSA #Miscellanea / 1 februarie 2022

Sorin Cîmpeanu, ministrul Educaţiei

Sorin Cîmpeanu, ministrul Educaţiei

Socotelile autorităţilor de la începutul anului nu s-au potrivit nici de această dată cu cele ale ...pandemiei.

Acum nu mai există nici măcar scuza că am fost luaţi pe nepregătite. Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu a anunţat că de săptămâna viitoare, toate şcolile şi grădiniţele din judeţul Cluj intră în sistem de învăţare online, din cauza gradului mare de infectare cu noul coronavirus.

Ministrul a declarat: "La nivel naţional, rata de ocupare a paturilor de spital cu pacienţi COVID este încă sut 40%. Există un singur judeţ care, dacă se păstreză trendul ascendent, şi din păcate urmează două săptămâni grele, pentru noi toţi, din perspectiva infectării. Trendul ascendent este previzibil, situaţie în care, dată fiind raportarea la ziua de joi, joi probabil că vom avea, în judeţul Cluj, toate unităţile de învăţământ, şcoli şi grădiniţe, trecute în online, începând de săptămâna următoare".

Despre situaţia din Bucureşti, ministrul Educaţiei a afirmat: "Ne raportăm la gradul de ocupare a paturilor destinate pacienţilor COVID, nu paturi ATI, şi Bucureştiul este la 30 şi, departe de 75%, din fericire, şi sperăm să nu ne apropiem de 785% grad de ocupare".

Ministrul Educaţiei a precizat că sunt 108 şcoli care funcţionează în sistem online, în această săptămână, după ce săptămâna trecută au fost 46 de şcoli în online, din cauza cazurilor de COVID-19, dar a ţinut să menţioneze că 108 şcoli din 17.631 de şcoli înseamnă totuşi un procent foarte mic. Sorin Cîmpeanu a mai afirmat că gradul de vaccinare a profesorilor este mult peste 70%, din perspectiva numerică fiind clar cea mai mare categorie socio-profesională vaccinată, fiind peste 200.000 de angajaţi din sistemul de învăţământ.

Opinia Cititorului ( 2 )

  1. De aceea - tot in aceasta categ prof sunt cele mai multe reactii adv neraportate! Felicitari!

    ministru al educatiei sa vorbeasca de paturi din spital ???

    pe paturile spitalelor sa ajunga el si Căcâciu lui ca au schimbat regulile in timpul jocului dupa ce elevii de peste 8:50 pana la 9:50 n-au mai primit banii pentru burse de merit ce s-au gandit ei sa le dea la asistati sociali de parca a fi asistat social ar fi un merit  

    cum e posibil ca unui elev de 9.80 pe semestrul trecut sa-i tai bursa din pix cu o noua gaselnita legislativa facuta de imbecili (dovediti si sarlatani ) ce aplica noua "regula"retroactiv pe motiv ca in anul anterior nu a avut elevul peste 9:50 ci 9:21 cand "regula" era peste 8:50 ???? 

    in schimb ce vedem ca a "practicat" anterior ministrul plagiatorilor si doctoranzilor doar cu diplome pe pereti ... 

    "La data de 29 decembrie 2014, la 12 zile după investirea sa ca ministru al educației în Guvernul Victor Ponta , Cîmpeanu a inițiat controversata Ordonanță de urgență 94/2014, supranumită „ordonanța amnistierii plagiatorilor”. Ordonanța ar fi permis oricui poseda o diplomă de studiu de la o unitate de învățământ din România să renunțe la ea prin cerere.În contextul în care prim-ministrul de atunci, Victor Ponta, era acuzat de plagiat în teza sa de doctorat, ordonanța semnată de Cîmpeanu a fost privită ca o metodă de a-l ajuta pe Ponta să încheie "ubit scandalul plagiatului prin renunțarea la titlul de doctor. Ulterior, parlamentul a votat în favoarea abrogării ordonanței 94/2014, aceasta nefiind publicată în Monitorul Oficial." ... tentativa nu se pedepseste ci pedepseste elevii merituosi care sunt motivati sa fie asistati sociali ca oricum nu e nici o diferenta la bani ...asta e motivatie ???? 

    sa ne asteptam ca la anul nu le mai acorda burse de merit nici celor cu medii de peste 9:50 ca vor schimba schimbarea pentru nota 10 ???

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

14 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9761
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5124
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2344
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7993
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.8318

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb