Neil Young, în "război" cu Spotify, pe tema dezinformării legate de COVID-19

Sabin S. Brandiburu
Ziarul BURSA #Miscellanea / 1 februarie 2022

Neil Young, în "război" cu Spotify, pe tema dezinformării legate de COVID-19

Legenda rock, Neil Young, a început un adevărat război împotriva Spotify, acuzând compania de dezinformare în privinţa vaccinurilor, prin intermediul unor podcasturi susţinute de realizatorul de emisiuni, Joe Rogan, intitulate "The Joe Rogan Experience". Cântăreţul a iniţiat o mişcare de boicot a serviciului de streaming, solicitând eliminarea discografiei sale din aplicaţie.

Neil Young a postat o scrisoare către echipa sa de management şi casa de discuri, cerând să-i elimine muzica de pe Spotify. "Fac acest lucru pentru că Spotify răspândeşte informaţii false despre vaccinuri, ceea ce poate chiar să cauzeze moartea celor care cred în dezinformarea răspândită de ei", a scris artistul, în scrisoarea sa. "Vă rog să acţionaţi imediat în acest sens astăzi şi să mă ţineţi la curent cu orarul" a adăugat acesta, continuând: "Vreau să-i anunţaţi imediat pe cei de la Spotify că vreau ca toată muzica mea să fie ştearsă astăzi de pe platforma lor. Pot să-l aibă pe Joe Rogan sau pe Neil Young. Nu amândoi".

Neil Young susţine că "se simte mai bine" de când s-a retras de pe platforma de streaming

"Keep on rocking in the free world..." - Neil Young, "Rockin' in the free world".

Nici după ce a părăsit platforma, Neil Young nu a încetat să critice Spotify. Legenda rock a publicat o altă scrisoare pe site-ul său, descriind Spotify ca pe un furnizor de "multe melodii şi puţin sunet".

Young spune că "s-a simţit mai bine" după ce şi-a retras catalogul muzical de pe platforma serviciului de streaming, remarcând, totodată, că se opune ferm cenzurii şi că "Spotify are dreptul să aleagă din ce face profit, aşa cum poate alege şi el", menţionând că muzica sa nu suportă o platformă care "difuzează informaţii dăunătoare".

Artistul a criticat şi calitatea audio a serviciului de streaming, rugându-şi fanii să se îndrepte către alte platforme: "Amazon, Apple Music şi Qobuz oferă până la 100% din calitatea muzicii şi sună mult mai bine decât sunetul degradat şi sterilizat al Spotify. Dacă susţineţi Spotify, distrugeţi arta. Îndreptaţi-vă către alte platforme cărora chiar le pasă de calitatea audio".

Boicotul lui Neil Young a stârnit un val de proteste ale artiştilor

"Rock and roll is here to stay. It's better to burn out than to fade away" - Neil Young, "My, my, hey, hey"

După ce legenda rock şi-a anunţat plecarea de pe Spotify, tot mai mulţi artişti au început să se alăture boicotului, susţinând că libertatea de exprimare este un drept fundamental. Nils Lofgren şi Joni Mitchell sunt printre cei mai notabili artişti care s-au alăturat boicotului iniţiat de Neil Young.

Joni Mitchell, care a fost recent sărbătorită la Kennedy Center Honors, a declarat vineri pe site-ul ei personal că este alături de Neil Young, în dorinţa de a-şi elimina muzica din serviciul de streaming Spotify.

De asemenea, Lofgren, care a cântat împreună cu Neil Young în cadrul celui mai nou album al acestuia, intitulat "Barn", în calitate de membru al Crazy Horse, a postat sâmbătă o notă pe site-ul Neil Young Archives, anunţând că "şi-a retras ultimii 27 de ani de muzică de pe Spotify."

După această mişcare, tot mai mulţi artişti au început să se retragă de pe Spotify.

Spotify a pierdut peste 2 miliarde de dolari în urma boicotului

"Where did all the money go? Where did all the cash flow? Where did all the money go?" - Neil Young, "Cough up the bucks".

Valoarea de piaţă a Spotify a scăzut cu aproximativ 2,1 miliarde de dolari într-o perioadă de doar trei, după ce legenda rock, Neil Young, şi-a retras melodiile de pe platforma de streaming audio pentru a protesta împotriva podcastului de dezinformare al lui Joe Rogan.

Acţiunile Spotify au scăzut cu 6%, între 26 şi 28 ianuarie. În aceeaşi perioadă, indicele compozit Nasdaq a crescut cu 1,7%, iar Dow Jones Industrial Average a crescut cu 1,1%.

Acţiunile Spotify s-au închis joi, 27 ianuarie, la un record minim al ultimelor 19 luni de 171,32 de dolari pe acţiune. Spotify a eliminat melodiile lui Young pe 26 ianuarie. Într-o postare de miercuri, Young a scris că "Spotify a devenit recent o forţă foarte dăunătoare prin dezinformarea publică şi minciunile sale despre COVID" şi s-a referit la o scrisoare deschisă a medicilor şi profesioniştilor din domeniul sănătăţii emisă la începutul acestei luni, făcând apel la Spotify să reprime falsurile legate de coronavirus din "The Joe Rogan Experience".

Merită remarcat faptul că acţiunile Spotify au revenit uşor vineri, închizând şedinţa de tranzacţionare cu o creştere de 1%, la 172,98 de dolari pe acţiune, pe fondul unei creşteri mai ample a pieţei. Cu toate acestea, creşterea a venit înainte ca Joni Mitchell şi Nils Lofgren să anunţe că şi ei îşi vor retrage muzica de pe Spotify.

Investitorii Spotify sunt îngrijoraţi de faptul că exodul artistului ar putea forma un "bulgăre de zăpadă" în următoarele zile şi ar putea conduce la un număr semnificativ de anulări ale abonamentelor. Hashtag-urile #CancelSpotify, #DeleteSpotify şi #ByeSpotify au devenit populare pe reţelele de socializare, ca urmare a ultimatumului lui Young şi a deciziei lui Spotify de a-şi elimina muzica.

Spotify introduce măsuri de cenzură împotriva dezinformării legate de COVID-19

"If Liberty was a little girl, watching all the flags unfurl, standing at the big parade, how would she like us now?" - Neil Young, "Long Walk home"

Spotify a anunţat că va lua măsuri pentru combaterea dezinformării în legătură cu Covid-19 pe platformă, în urma scandalului dintre serviciul de streaming şi Neil Young.

Compania va introduce în special link-uri în toate podcasturile privind Covid, care să ghideze utilizatorii către informaţii şi surse ştiinţifice, a anunţat, într-un comunicat, PDG şi fondatorul Spotify, Daniel Ek.

"Pe baza feedback-ului din ultimele câteva săptămâni, a devenit clar pentru mine că avem obligaţia de a face mai mult pentru a oferi echilibru şi acces la informaţii acceptate pe scară largă din comunităţile medicale şi ştiinţifice care ne ghidează în această perioadă fără precedent. Aceste probleme sunt incredibil de complexe. V-am auzit - mai ales pe cei din comunităţile medicale şi ştiinţifice" a declarat Ek.

De asemenea, acesta a remarcat, într-o postare pe blogul său personal, că medicii şi oamenii de ştiinţă, precum şi abonaţii Spotify au pus întrebări cu privire la politicile companiei. De asemenea, el a recunoscut că Spotify nu a fost transparent cu privire la politicile sale privind conţinutul pe care îl găzduieşte.

"A devenit clar pentru mine că avem obligaţia de a depune mai mult efort pentru a oferi echilibru şi acces la informaţii acceptate pe scară largă de comunităţile medicale şi ştiinţifice care ne ghidează în această perioadă fără precedent", a mai adăugat acesta.

Joe Rogan îi răspunde lui Neil Young

Joe Rogan, gazda podcastului "The Joe Rogan Experience", de pe Spotify, a rupt tăcerea duminică, după ce rockerul Neil Young a acuzat că emisiunea acestuia furnizează informaţii greşite despre COVID-19.

Joe Rogan a postat un videoclip de aproape zece minute pe Instagram, duminică seara, în care a abordat controversa din jurul podcastului său, "The Joe Rogan Experience", şi a promis că "face tot posibilul în viitor pentru a echilibra lucrurile".

Rogan, care a spus că este de acord cu decizia lui Spotify de a adăuga mai multe reguli privind informaţiile legate de COVID-19, a adăugat că a vrut să-şi susţină punctul de vedere în podcast, "pentru că există o mulţime de oameni care au o percepţie distorsionată legată de pandemie, bazată pe titlurile unor articole de presă care sunt dăunătoare".

Apple Music profită de oportunitate şi se oferă să găzduiască muzica lui Neil Young

"In the streets of the capital, corporations are taking control. Democracy crushed at their feet. Money flows free from the sky to those who come along" - Neil Young, "Big Box"

În urma scandalului dintre Neil Young şi Spotify, Apple Music îi "curtează" pe Neil Young şi pe fanii săi, postând tweet-uri, playlist-uri şi chiar notificări către utilizatori, în care se auto-numesc "Casa lui Neil Young". De asemenea, mai mulţi utilizatori Apple Music au raportat că au văzut albumele şi listele de redare ale lui Neil Young, promovate în secţiunea "Răsfoieşte" de pe platforma Apple Music, alături de bannerul "We Love Neil".

Această mişcare este o încercare clară a celor de la Apple de a folosi lovitura de PR a Spotify pentru a câştiga teren în domeniul serviciilor de streaming. În al treilea trimestru din 2021, Spotify a raportat că are 172 de milioane de abonaţi plătitori. Apple nu a dezvăluit numărul de abonaţi în ultimii doi ani, dar un raport recent a sugerat că Apple Music rămâne cu mult în urma Spotify, pe piaţă.

Apple Music îşi arată susţinerea şi faţă de Joni Mitchell, după ce artista a anunţat că îşi va retrage muzica de pe Spotify, în semn de solidaritate cu Neil Young. Pe lângă bannerul cu "We love Neil", Apple Music a afişat şi un al doilea banner, cu mesajul "We love Joni too".

Opinia Cititorului ( 23 )

  1. Artistii batrani inca mai au putina minte n cap si nu se lasa invinsi de corporatii

    1. En contraire...asa ar trebui sa fie, dar odata cu inaintarea in varsta, contractele se imputineaza si scad ca valoare si pentru a nu ramane complet pe dinafara, se lasa dusi de curent...Cazuri concrete in Hollywood unde nume mari ca Denzel Washington, Julia Roberts, Tom Hanks propovaduiesc agnda guvernamentala cu privire la canzura, vaccinare, etc. Iar astia nu rabda de foame, dar cu cat esti mai bogat cu atat vrei mai mult sau sa nu fii exclus din cercul sel ect.

      artistii batrani cred ca stiu mai bine decat noste doctori super respectati si super specialisti in domeniul lor. Acestia trebui ascultati nu bugetarii si specialistii aflati in conflicte de interese

    Neil Young = zero vanzari

    1. Cancel Neil Young

      Rolling Stone magazine in 2000, ranked Neil Young thirty-fourth in its list of the 100 greatest artists of all time.

      In 2003, Rolling Stone's 500 Greatest Albums of All Time list included After the Gold Rush at number 71, Harvest at number 78, Déjà Vu (with Crosby, Stills, Nash & Young) at number 148. 

      According to Acclaimed Music, Young is the seventh-most celebrated artist in popular music history. 

      After the Gold Rush, Harvest, Déjà Vu, and "Ohio" have all been inducted into the Grammy Hall of Fame. 

      Nu sunt fan N.Young, dar voi, anonimilor, suntetzi zero barat.

      Subscriu ! Lasati toti cretinii si semidoctii sa asculte elucubratiile greierelui bitman, ale oftalmoloagei nevrozate monica plop, sa hauie la glumele tampite ale mascariciului mugur mihaescu si sa mearga la voluntari sa se roage pentru sanatatea famigliei pandele ; cu popa ala de la manastirea Neamt, ce zicea ca vaccinatilor o sa le creasca solzi ... Poate a scapat ....

      Pentru cei doi zero barat de la 3.2

      "Eric Clapton ranked second in Rolling Stone 's list of the "100 Greatest Guitarists of All Time" and fourth in Gibson's "Top 50 Guitarists of All Time"" 

      Rolling Stone "Eric Clapton Isn't Just Spouting Vaccine Nonsense" 

      Ghertzoiul de la 3.3 (userist/curcubeu) nu stie cine este Eric Clapton.

      Dar sigur stie cine este Elon MUSK..... THE GREATEST

      "“If you scare people enough, they will demand removal of freedom. This is the path to tyranny,” Musk tweeted and added that such tyrants should be “voted out”." 

      Neil Young este batran si speriat de propaganda guvernamentala. Neil Young a ajuns, dupa cum spune Musk, sa ceara eliminarea drepturilor si a libertatilor....... Ce mai zice Pandele de Elon Musk, idolul generatiilor tinere? 

    Articolul trebuie completat cu:

    In contrast to other performers, the "You're Beautiful" singer James Blunt joked on Twitter that he'll release more music if the streaming service doesn't take a stand against Joe Rogan.  

    "If Spotify doesn't immediately remove Joe Rogan, I will release new music onto the platform," the British singer quipped on Saturday 

    1. wtf is James Blunt?

      Unul de 100 de ori mai bun ca fosila Neil Young

      Cum ar putea fi acest nimeni numit James Blunt sa fie mai bun va Niel Young?! M-am lamurit ce esti! Ceva LGBTQIA+. nu-i asa?

    Slagarul oficial este ca serurile pfizer si moderna sunt sigure si eficiente. Rogan a discutat cu un specialist care contesta melodia oficiala cu serurile sigure si eficiente iar Neil Young s-a ciupit. Nu cred ca NY este platit de producatorii de seruri asa cum sunt multi medici, probabil ca NY este doar un papagal util.

    stire veche de o saptamana

    Iar JRE e cel mai popular produs media din lume 

    1. Spune-i asta lui Pandele....

      Nu. Stirea este actuala si se dezvolta. Iar JRE este cel mai popular printre imbecili.

    ny ,ar trebui sa-si vada de muzica lui , daca mai vede ceva !

    1. La varsta lui ar trebui sa astepte pensia

    Abia cand da de pamant cu ei cate o legenda ca Neil Young mai tremura si corporatiile putin

    1. Nu cred ca ai inteles nimic din nimic. Neil Young este corporatistul globalist. O fi fost legenda, acum este doar fosila.

      Unii comunisti au facut lin tranzitia spre corporatisti globalisti, fara sa realizeze.

      Eh, criticile lui Neil au dus la aparitia frumosului Sweet Home Alabama, ca raspuns la prejudecatile pe care le avea atunci.

      Sa speram ca si prejudecatile lui de acum vor rezulta intr-un raspuns frumos. 

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

14 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9761
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5124
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2344
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7993
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.8318

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb