Nicolae Ciucă: "România poate să proiecteze un plan consolidat pentru reconstrucţia Ucrainei"

F.D.
Politică / 22 noiembrie 2023

Nicolae Ciucă: "România poate să proiecteze un plan consolidat pentru reconstrucţia Ucrainei"

Preşedintele Senatului, liderul PNL Nicolae Ciucă a declarat miercuri, la Foreign Investors Summit 2023, că România poate să proiecteze un plan consolidat pentru reconstrucţia Ucrainei, el afirmând că s-a discutat şi se discută despre reconstrucţia Ucrainei prin poziţionarea noastră geografică şi prin tot ceea ce înseamnă relevanţa strategică a portului Constanţa, a fluviului Dunărea şi a celei mai scurte distanţe către zona de conflict, relatează News.ro.

"Am vorbit de Ucraina, dumneavoastră, ca investitori străini înţelegeţi foarte bine contextul de Securitate, înţelegeţi foarte bine care au fost efectele acestui conflict şi aşa cum se menţiona de la nivelul BNR, la ultima analiză, toată această temporizare a creşterii economice s-a datorat conflictului din Ucraina, în mod aparte şi de aici ne-am confruntat cu o scădere a consumului, o scădere a industriei şi desigur o creştere a preţurilor", a spus Ciucă în discurs.

Preşedintele Senatului a arătat că totuşi, s-a discutat şi se discută despre reconstrucţia Ucrainei prin poziţionarea noastră geografică şi prin tot ceea ce înseamnă relevanţa strategică a portului Constanţa, a fluviului Dunărea şi a celei mai scurte distanţe către zona de conflict".

"România , alături de dumneavoastră, poate să proiecteze un plan consolidat pentru reconstrucţia Ucrainei, pentru prepoziţionarea tuturor facilităţilor necesare că atunci când conflictul se va fi încheiat să demareze procesul de reconstrucţie. Asta se poate întâmpla cel mai bine de aici, din România. iar deschiderea pentru acest demers este totală din partea noastră", a arătat preşedintele PNL.

"Vă rog să aveţi încredere în potenţialul României, în oportunităţile de business din ţara noastră, vă rog să aveţi încredere într-un dialog deschis şi identificarea soluţiilor împreună cu decidenţii politici, cu Guvernul României şi continuaţi să investiţi în România pentru că merită", a mai spus liderul PNL.

Opinia Cititorului ( 8 )

  1. Asa este,

    trebuie taiate salariile si pensiile cu 50 % si dat banii Ucraine, 

    slava ukri,

    slava bandera 

    1. Domnule general.Cine v-a impus aceasta declaratie,trebuia sa va spuna si ca 20% din teritoriul ucrainei,apartine deja rusilor si nu o sa se mai intoarca niciodata la ucraina. Daca credeti ce ati spus,va rog sa le aratati romanilor ce a cucerit rusia si a mai dat vreodata inapoi. Stiti cumva ce se intampla cu TEZAURUL nostru.? RUSII,sunt un HAMAS,insa mai puternic de mii de ori ca TERORISTII care au ucis cu sange rece oameni nevinovati,deavalma,batrani,fe mei,tineri si copii fara nici o vina,doar pentru ca sau nascut evrei. Daca Statul evreu o sa starpeasca HAMAS,Ucraina o sa piarda trei sferturi din barbati in lupta inegala cu COLOSUL TERORIST condus de PUTIN. Dupa ce razboiul se va sfarsi,ucraina o sa fie reconstruita de catre cei care le-au vandut ILUZIA ca vor castiga razboiul iar teritoriile pierdute vor fi pierdute pentru totdeauna. Asa ca domnule general,fiti REALIST si nu ascultati minciunile celor care vau pus sa declarati aceasta ENORMITATE ,imtrucat acest lucru,nu se v-a intampla si este doar o HIMERA.!

    Oare ce vor sa reconstruiască, toate teritoriile bombardate sunt la rusi,mai bine reconstruiti România pe care ați distrus-o"pas cu pas"

    planuri se pot face, dar se pot pune in aplicare?

    urgent.un studiu de fezabilitate,ca aici ne pricepem,si inca unul,si inca unul ca cel vechi e eronat!

    Platim pentru daramare apoi pentru reconstructie !

    Ministrul Dezvoltării Romania : 70% din localități nu sunt racordate la

    rețeaua de gaze, 57% nu au canalizare, 

    ce ar fi "patriotilor" sa va ocupati si de tarisoara noastra, 

    si nu de banderistii din Ucraina

    1. Generalul asta e penibil. Vrea sa devina presedintele Romaniei si pe el il preocupa soarta Ucrainei. Ca premier n-a reusit sa reconstruiasca nimic in Tara sa dar stie cum sa reconstruiasca Ucraina.

      Jalnic! 

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb