NICOLAE CIUCĂ: ''Subiectul potrivit căruia pe teritoriul României s-ar instrui militari ucraineni nici nu încape în discuţie''

G.U.
Politică / 20 aprilie 2022

Sursă foto: Guvernul României/Facebook

Sursă foto: Guvernul României/Facebook

Prim-ministrul Nicolae Ciucă a infirmat informaţia potrivit căreia pe teritoriul României s-ar instrui militari ucraineni, făcând apel la cetăţenii români să aibă "mare grijă de unde se informează", având în vedere că este o situaţie de securitate deosebit de complicată şi există foarte multe informaţii din domeniul fake news-ului, conform Agerpres.

Acesta a fost întrebat despre informaţia unui oficial rus potrivit căreia mulţi mercenari români luptă în Ucraina.

"Deci, nu există astfel de date. Am văzut că există şi informaţia conform căreia s-ar instrui pe teritoriul României militari ucraineni. Nici nu încape discuţia acestui subiect. (...) Vă rog şi fac apel la cetăţenii români să aibă în vedere şi să aibă, de asemenea, mare grijă de unde se informează. Este o situaţie de securitate deosebit de complicată şi în acest ansamblu există foarte multe informaţii care fac parte din domeniul dezinformării, al fake news-ului, al propagandei şi avem nevoie de foarte mult discernământ când primim astfel de informaţii", a declarat Nicolae Ciucă.

În context, premierul a precizat că din poziţia pe care o ocupă în prezent nu doreşte să-şi expună opiniile de specialist în legătură cu războiul din Ucraina, întrebat de ce nu a vorbit niciodată românilor despre războiul de la graniţa de nord a României şi dacă a fost invitat să facă acest lucru.

"O invitare directă pe acest subiect nu am avut, dar, sigur, cariera mea profesională este cea pe care o ştim şi o ştiţi şi dumneavoastră. În acest moment ocup o funcţie prin care nu aş dori să vin şi să prezint elementele specifice legate de acest subiect, deoarece orice declaraţie de la acest nivel are alte conotaţii în spaţiul public şi în mod deosebit în cel internaţional. În schimb, am văzut că există foarte mulţi specialişti, există oameni... analişti care fac acest lucru şi îl fac foarte bine", a afirmat Ciucă.

Şeful Executivului efectuează, miercuri, o vizită de lucru în judeţul Bihor.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. in ultima vreme Romania e constant tinta unui sir de idei deplasate si atacuri venite din partea Rusiei ... Rusia cauta conflict cu NATO!

    Romania sa stea departe de acest provocari stupide si sa raspunda tot timpul rational, argumentat si ponderat.  

    Rusia pentru a-si masca criza interna si decadenta socio-economica incepe sa dea cu batul prin gard pe la vecini pentru a provoca la razboi minim un stat NATO!  

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb