Nicolae Ciucă: "Vedem cum tot mai multe formaţiuni îşi asumă în mod viclean o ideologie radicală şi xenofobă"

S.B.
Politică / 29 ianuarie

Nicolae Ciucă: "Vedem cum tot mai multe formaţiuni îşi asumă în mod viclean o ideologie radicală şi xenofobă"

Preşedintele Senatului, liderul PNL Nicolae Ciucă afirmă că "vedem cum tot mai multe formaţiuni îşi asumă în mod viclean, sub haina unui fals patriotism, o ideologie radicală şi xenofobă, prin care urmăresc să elimine ordinea democratică şi libertatea în societăţile europene" iar "România nu este ferită de această ascensiune a extremismului, care pune în pericol democraţia şi dezvoltarea noastră ca stat, informează news.ro.

"Avem obligaţia să ne opunem şi să oprim, împreună, acest val al răului care ameninţă ţara noastră", a mai spus liderul PNL.

"Ceremonia de astăzi este un omagiu adus tuturor victimelor Holocaustului, dar şi o invitaţie la reflecţie asupra trecutului nostru şi la asumarea lui. Holocaustul este o pagină neagră a istoriei noastre, care a pus în aplicare o ideologie monstruoasă - exterminarea a milioane de oameni pe baza apartenenţei la o etnie", a declarat Nicolae Ciucă în cadrul la ceremoniei dedicate Zilei Internaţionale de Comemorare a Holocaustului, de la Templul Coral din Bucureşti.

El a precizat că "este important ca noi, cei de astăzi, să nu uităm niciodată această pagină de istorie şi să nu-i repetăm vreodată greşelile".

"De aceea, educaţia şi conştientizarea fenomenului Holocaustului trebuie să fie priorităţi pentru noi toţi. În ultimii ani, România a luat mai multe măsuri privind educaţia şi cercetarea Holocaustului, dar şi de combatere a antisemitismului. Totodată, la nivel internaţional, respectiv în cadrul tuturor organizaţiilor din care facem parte, România promovează activ valorile democraţiei şi statului de drept, drepturile şi libertăţile fundamentale, combaterea şi prevenirea antisemitismului, xenofobiei, rasismului", a arătat Ciucă.

Preşedintele Senatului a menţionat că "bătălia pentru aceste valori şi pentru apărarea toleranţei din societatea noastră trebuie să continue, pentru a ne feri de eventualele derapaje anti-democratice". Potrivit lui Ciucă, "acest lucru este extrem de actual în contextul pe care îl traversăm, marcat de ascensiunea unei retorici a urii şi a violenţei în societăţile europene, inclusiv a antisemitismului".

"Vedem cum tot mai multe formaţiuni îşi asumă în mod viclean, sub haina unui fals patriotism, o ideologie radicală şi xenofobă, prin care urmăresc să elimine ordinea democratică şi libertatea în societăţile europene. Aceste formaţiuni politice se ascund în spatele unor propuneri şi discursuri populiste, fals patriotice, pentru a promova o agendă de excludere a unor grupuri de cetăţeni din rândul societăţii. Şi asistăm la tot mai multe situaţii în care lideri politici extremişti încearcă să pună problemele reale cu care ne confruntăm pe seama străinilor, prin acest termen înţelegând: migranţii, alte etnii şi chiar Uniunea Europeană", a subliniat Ciucă.

Nicolae Ciucă a afirmat că "România nu este ferită de această ascensiune a extremismului, care pune în pericol democraţia şi dezvoltarea noastră ca stat".

"Partidul pe care am onoarea să-l conduc este determinat să fie în prima linie a bătăliei cu forţele politice extremiste care încearcă să ne scoată din Uniunea Europeană şi din NATO si să submineze democraţia din ţara noastră. De aceea, apelul meu se îndreaptă către întreaga societate de a fi parte a efortului prin care să izolăm şi să trimitem formaţiunile extremiste la periferia scenei politice. Totodată, consider că doar împreună putem promova acele valori ale bunei înţelegeri şi ale unei Românii unite în jurul valorilor democraţiei şi ale drepturilor egale pentru toţi cetăţenii. Pentru acest lucru va trebui să învăţăm mereu din lecţiile trecutului. De aceea, recursul la istorie şi înţelegerea exactă a rădăcinilor care au dus la producerea unor tragedii, precum Holocaustul, trebuie să rămână demersuri mereu vii şi autentice", a mai spus Ciucă.

Opinia Cititorului ( 6 )

  1. Ciuca „romanul absolut ” are datoria fata de cetateni si tara sa aduca in fata cunosterii populare pe toti acesti oameni ce nu ne reprezinta .Antisemiti , falsi si demagogi patrioti , mincinosi de tot felul si unii vadit anti romani , cu totii trebuiesc aratati natiunii.Fortele extremiste nu isi regasec locul in Romania viitorului .A fi roman inseamna acum si a fi european .Toti cei care folosesc narativul Moscovei sau al budapestei din motive personal politice ar trebui sa isi asume declaratiile .

    1. a fi roman azi inseamna ati vedea propriul interes, cumperi de unde e mai ieftin, indiferent de sursa, concediii unde e mai ieftin, muncesti unde se plateste mai bine, traiesti unde ai parte de servicii bune. Asta inseamna capitalismul,nimeni nu iti da nimic pe degeaba, inclusiv guvernul.

      Profitati de foamea vestului de oameni pregatiti si traiti-va viata unde sunteti tratati bine. 

    Romania, armata romana mai precis, nu e asociata cu genocidul facut de nazisti. S a ajuns sa fim noi romanii citati legat de stramutari fortate si de deportari pe baze etnice din cauza incompetentei, a aventurismului irational al lui Carol I! Politica lui idioata de alianta filo germana cu un regim criminal, tolerarea unei coloane a cincea legionara care chiar a vrut puterea totala au dus la pierderea suveranitatii si acele deportari au fost comandate de nazisti, nu de romani. Pogromurile au fost facute de legionari, deportarile erau comandate de nemti, sa tragem concluziile privind pierderea suveranitatii si cedarea deciziilor catre straini, in vremuri tulburi!

    Și voi va asumați în mod viclean pensii speciale și alte drepturi.

    Ba PNL nu mai exista, numai treceti pragul. 34 de ani de jaf si distrugere a tarii. Ati furat si ati dat totul pe degeaba. 34 de ani ati tinut poporul in saracie ca sa ne jecmanitii voi si cei din vest. Ce sa spun ce trai, mancare otravita adusa de cei din vest, mancam otrava pe paine, ca numai avem nimic, la preturi mai mari la toate ca in Germania si la salarii de mizerie. Au ajuns unele produse sa aiba pret dublu la noi fata de Germania. Asta ne-a adus Ciuca si Ciolacu.

    Pleaca de langa PSD, renunta la ideologia stangii globaliste, fii barbat!

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

14 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9761
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5124
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2344
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7993
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.8318

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb