Premierul Nicolae Ciucă anunţă, după şedinţa de Guvern de joi, că a stabilit sarcini clare şi o mai bună coordonare la nivelul instituţiilor statului - Ministerul Finanţelor, ANAF, Vamă, Mari Contribuabili, pentru a creste nivelul de colectare la bugetul de stat, informează news.ro.
El afirmă că vor veni, în perioada următoare, cu o serie de măsuri pentru chibzuirea mai buna a fondurilor publice, agreate la nivelul guvernului şi coaliţiei de guvernare.
"Am stabilit sarcini clare şi o mai bună coordonare la nivelul instituţiilor statului - Ministerul Finanţelor, ANAF, Vamă, Mari Contribuabili - pentru a creste nivelul de colectare la bugetul de stat. Este nevoie de un dialog permanent atât între aceste instituţii, cât şi în relaţia cu contribuabilii pentru a valorifica resursele publice. Vom veni, în perioada următoare, cu o serie de măsuri pentru chibzuirea mai buna a fondurilor publice, agreate la nivelul guvernului şi coaliţiei de guvernare", anunţă premierul într-o postare.
"Suntem un guvern responsabil şi abordăm reducerea cheltuielilor bugetare plecând de la trei coordonate clare: nu vor fi afectate veniturile salariaţilor, menţinem bugetul pentru investiţii, nu introducem noi taxe şi impozite. Austeritatea nu este soluţia, rezultate au dat cumpătarea şi chibzuinţa banului public", mai spune şeful Executivului.
El arată că "nu au în vedere măsuri care să afecteze puterea de cumpărare a cetăţenilor, în condiţiile în care am trecut cu toţii prin această situaţie de criză, am fost afectaţi de creşterea preţurilor, de inflaţie". "Cu toate acestea, putem spune după un an de zile că România a reuşit să îşi menţină echilibrul şi să se profileze ca fiind cea mai stabilă economie din regiune. Ultimele date publicate de Eurostat arată îmbunătăţirea puterii de cumpărare. Este un indicator pe care trebuie să îl urmărim şi, în continuare, să gestionăm tot ceea ce se petrece în interiorul economiei noastre pentru a putea să asigurăm trendul descrescător al inflaţiei şi reducerea acesteia cât mai mult posibil până la finele anului", a mai arătat premierul.
Potrivit lui Ciucă, "rezultatele pe care le-au obţinut anul trecut, respectiv creşterea Produsului Intern Brut cu 49 de miliarde, volumul mare de investiţii străine - 11 miliarde de euro, atragerea celei mai mari sume din fonduri europene - 11,3 miliarde de euro - sunt elemente care ne responsabilizează să menţinem această evoluţie.
"Vom proteja economia, cetăţenii, locurile de muncă şi vom folosi întreg potenţialul energetic, agricol şi în domeniul IT&C pentru a continua procesul de modernizare si dezvoltare al României", mai spune premierul pe Facebook.
1. fără titlu
(mesaj trimis de anonim în data de 20.04.2023, 17:36)
Ca de exemplu:
Nu mai furati!
1.1. fără titlu (răspuns la opinia nr. 1)
(mesaj trimis de anonim în data de 20.04.2023, 18:47)
Sanse minime.
2. fără titlu
(mesaj trimis de anonim în data de 20.04.2023, 18:58)
SERVIȚI, ROMÂNI ! NU VĂ PLÂNGEȚI PE LA COLȚURI 1 ...
3. fără titlu
(mesaj trimis de anonim în data de 20.04.2023, 19:17)
Vorbești prostii.De asta sunteți acolo, că sa îndatorați țara până devine captiva.