NICOLAE ROBU: "Conflictul în dosarul Incuboxx este un litigiu dintre două firme partenere"

Mirabela Vasile
Anticorupţie / 9 septembrie 2015

Primarul Timişoarei, Nicolae Robu, a afirmat, astăzi, într-un comunicat remis redacţiei, că litigiul în dosarul legat de centrul de afaceri IT&C Incuboxx pentru care a fost chemat ieri la Poliţie să dea declaraţie în calitate de martor, este, de fapt, unul în care părţile sunt două firme şi că recepţia centrului s-a făcut "în deplină legalitate".

Edilul Timişoarei a precizat, în context, că, în opinia sa, este vorba de "un litigiu între două firme partenere, asociate prin liber consimţământ al lor, firme dovedite, ambele, neserioase, prin atitudinile şi faptele lor".

"Ieri am fost chemat la Poliţie pentru a da declaraţii în calitate de martor în cadrul unei anchete referitoare la un obiectiv realizat pe fonduri europene, Centrul de afaceri în IT&C "Incuboxx". Există două anchete în derulare referitoare la acest obiectiv, una urmare a plângerii depuse de Primărie împotriva firmei FLEXIK Automation şi una urmare a plângerii depuse de această firmă împotriva Primăriei", a arătat Nicolae Robu.

El a adăugat că, pe parcursul lucrărilor, firma FLEXIK s-a plâns în repetate rânduri că partenerul său, liderul de asociere SAIFIM, nu-i plăteşte pentru echipamentele livrate şi lucrările efectuate, ameninţând că dacă nu-şi primeşte banii - despre care Robu susţine că au fost plătiţi întotdeauna cu promptitudine de Primărie către SAIFTIM - îşi va lua echipamentele înapoi. Potrivit primarului, la circa jumătate de an de la recepţie, s-a constatat că din tablourile de automatizare a sistemului de încălzire-răcire-ventilaţie, lipsesc un număr de componente.

Primarul Timişoarei a amintit că, la rândul ei, firma FLEXIK a făcut plângere împotriva Primăriei, pretinzând că această instituţie ar fi "plătit în mod incorect" echipamentele furnizate de FLEXIK firmei SAIFTIM. 'Din perspectiva Primăriei, bazată pe un contract rezultat în urma licitaţiei, tot ce s-a adus şi instalat în obiectiv sub coordonarea firmei SAIFTIM ca lider de asociere, a devenit proprietatea Primăriei de îndată ce Primăria le-a achitat şi, prin urmare, cine a sustras ceva din acele bunuri, a săvârşit un furt din avuţia publică locală', susţine Robu.

El a apreciat că relaţiile între parteneri nu sunt sub incidenţa autorităţii instituţiei pe care o conduce iar pretenţia FLEXIK ca Primăria să facă plăţi direct către această firmă "este lipsită de orice temei legal în condiţiile date, fixate prin contractul dintre Primărie şi asocierea SAIFTIM-FLEXIK."

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

27 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9760
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4612
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2832
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9711
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.0804

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb