NICOLAS SARKOZY: "Reformarea Schengen şi o zonă economică franco-germană"

V.B.
Internaţional / 22 mai 2014

Fostul preşedinte al Franţei Nicolas Sarkozy pledează pentru suspendarea actualului spaţiu Schengen şi crearea unei "mari zone economice franco-germane, coerentă şi stabilă, în inima zonei euro", informează AFP.

Cu trei zile înaintea alegerilor europene, Sarkozy a declarat că "spaţiul Schengen I ar trebui să fie suspendat imediat şi să fie înlocuit printr-un Schengen II, la care statele membre nu ar putea adera, dacă nu adoptă în prealabil aceeaşi politică de imigrare".

Fostul şef al statului a adăugat că, în opinia sa, cel puţin "jumătate dintre competenţele comunitare existente" ar trebui eliminate.

"Marea zonă economică franco-germană ne-ar permite să ne apărăm mai bine interesele faţă de concurenţa germană, prin omiterea handicapurilor fiscale şi sociale", a subliniat Sarkozy.

Nicolas Sarkozy a mai spus că "suntem acum în faţa unui eşec fără drept de apel" în privinţa politicii migraţionale a Uniunii Europene.

"Nu am vrut ca în Europa să aibă loc un dumping social şi migratoriu în detrimentul cvasi-sistematic al Franţei. Dacă nu vom reacţiona rapid în anii următori, anume pactul nostru social va avea de suferit!", a avertizat Sarkozy, care a mai declarat că "o Europă a păcii nu este o formulă lipsită de conţinut, în contextul în care periferia Uniunii Europene este cuprinsă de flăcări".

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. Pai, cam acum se dau in fapt, ca sa vorbim mai plastic. Asa cum desecretizarea documentelor a aratat ca dl. Churcill a fost, alaturi de Hitler, unul din cei mai importanti factori ai celui de-al doilea razboi mondial, dorind de fapt spargerea Germaniei pentru acaparare, dar si a Rusiei, pentru acelasi scop, incurajand razboiul lui Hitler impotriva Rusiei, refuzand pacea pe toate caile, tot asa s-a ajuns ca zona economica a UE sa se dovedeasca de fapt o simpla modalitate de acaparare de teritorii de consum, care sa sustina supra-productia realizata in Germania, Franta, Italia, Belgia si Spania. De fapt, totul se rezuma la o ipocrizie istorica, pusa la cale de catre cei mai bogati oameni ai Europei, inghesuiti intre granitele acesteia si lipsiti de un numar mare de consumatori, asa cum au americanii, dar pe continentul lor. Si acesti bogati istorici europeni, negasind alta modalitate mai pasnica de acaparare de teritorii, au mers pe ideea acestei UE. Dar in UE au fost si alti smecheri, ca Grecia, Irlanda, Portugalia, Spania, Ungaria mai nou, care au inceput sa-si vada de propriile interese si care au cam fraierit aceasta mega-organizatie luand banii si ramanand cu datorii istorice imense. Acum ma intreb, noi ce-am facut in acest timp? Am stat si ne-am uitat pasiv la toti, am lasat niste hoti romani sa-si bage in buzunar banii publici, si acum dupa 24 de ani, ajungem la concluziile trase de nea Sarkozy, dar cu buza umflata si cu banii luati, pentru ca ioc autostrazi si sosele moderne, ioc retea feroviara modernizata, ioc infrastructura energetica modernizata, ioc dezvoltare antreprenoriala autohtona, ioc ioc ioc... Aaa, pardon, avem cladiri moderne ridicate aiurea-n tramvai, fara un concept urbanistic elegant, si o groaza de cladiri istorice elegante, invechite si nerenovate in mod intentionat de catre primarii si prefectii si arhitectii capitalei noastre mult-iubite. Pardon, si o migratie de aproape 3 milioane de oameni muncitori romani care au fugit de iresponsabilitatea si conditiile de-aici, luptandu-se pentru un trai rezonabil, pentru a putea sa-si asigure batranetea la un nivel acceptabil.

    Bine ca in sfarsit, incepe cineva sa spuna adevarul... Chiar daca este un personaj de desene animate... 

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

27 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9760
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4612
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2832
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9711
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.0804

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb