Nicu Marcu a primit votul Parlamentului pentru şefia ASF

Mihai Gongoroi
Politică / 24 iunie 2020

Nicu Marcu a primit votul Parlamentului pentru şefia ASF

Actualizare - Plenul reunit al Camerei Deputaţilor şi Senatului a mai votat astăzi candidaţii pentru funcţiile de la ANRE dar şi schimbări în comisiile parlamentare de control a SRI şi SIE.

Vicepreşedinte ANRE: Mircea Man (PNL) - 315 la 49

Membri simpli ANRE: Marian Neacşu (Pro România) 321 la 43 şi Valeriu Steriu (PSD) 312 la 48

Comisia de control a activităţii SRI: deputatul Eugen Bejinariu - preşedinte - 350 la 16; deputatul Cezar Preda - vicepreşedinte 353 la 13; deputatul Mitică Marius Mărgărit 349 la 12

Comisia de control a activităţii SIE: deputatul Vlad Bontea 354 la 12

Consiliul Legislativ - presedinte Sectia de Drept Public - Mariana Moţ 295 la 10; - presedinte Sectia Drept Privat - Toni Greblă - 295 la 10

---

Nicu Marcu a fost confirmat astăzi de către deputaţi şi senatori pentru funcţia de preşedinte al Autorităţii de Supraveghere Financiară. Marcu a primit 340 voturi "pentru", 20 "împotrivă" şi 0 abţineri.

În comisiile reunite din Parlament, Marcu a primit aviz pozitiv cu 51 voturi "pentru", 6 "împotrivă" şi 1 abţinere. La audiere, Marcu le-a spus parlamentarilor că va strânge şi va analiza scandalurile interne şi cele apărute în presă în legătură cu activitatea ASF din piaţa de capital şi din domeniul asigurărilor.

Noul preşedinte al ASF ar urma de altfel să fie rechemat în Comisia economică din Senat, peste o lună, pentru a prezenta un plan de redresare a activităţii instituţiei de supraveghere.

Marcu preia restul de mandat al lui Leonardo Badea (PSD), plecat în octombrie viceguvernator la Banca Naţională a României (BNR), valabil până în 2023.

Opinia Cititorului ( 7 )

  1. Reamintesc faptul ca pe Ziarul de Bacau, un anonim "prieten" cu cel care trage in ..cu arcu' zice urmatoarele lucruri (nu le-am verificat veridicitatea dar par plauzibile): "[...] Nicu Marcu este fost repetent al facultatii de TCM din Sibiu la care a luat in 1989 dupa ce a incercat sa intre de doua ori in 1987 si 1988.

    De asemenea, in perioada 1992-1994 apare ca student la doua facultati, Sibiu si ASE Craiova. Cum a putut sa urmeze doua facultati in doua orase diferite? 

    In orice caz primul sau servici il are deabia in 1996, contabil la ocolul silvic Poiana Mare, Dolj, la 9 ani de la terminarea liceului, unde este angajat fara studii superioare terminate pentru ca TCM-ul l-a abandonat iar ASE-ul de la Craiova nu il avea inca terminat deoarece ramasese si aici repetent. 

    In perioada 2002-2004 il gasim pe Nicu Marcu student la drept, doctorand la ASE, autor a trei carti + inalt functionar in minister. Cind a avut timp sa le faca pe toate?

    In 2005 dupa terminarea doctoratului ajunge sef de lucrari iar in 2010, desi posturile erau blocate, profesor universitar plin pentru ca in martie 2012 sa devina prodecan al universitatii din Craiova si in decembrie 2012 deputat USL de Bacau." Si reamintesc faptul ca aia 15000 de euro lunar incasati de Marcu la ASF sunt doar salariu de baza. Nu includ pensie facultativa P3, primele de Craciun si Paste luate de toti angajatii ASF, analize medicale decontate de ASF si ce alte sporuri stiute doar de el mai primeste de la ASF.Frumos, nu? Unu' cara numara brajii de Craciun (ce naiba putea face un contabil la ocolul silvic???!) care a facut un ISE prapadit la Craiovita ajunge mare presedinte la ASF. Pricepe contabilul problemele din piata de capital, asigurari si pensii private.Nu aveam universitari seriosi in tara asta sau analisti financiari sau experti in finante corporative...doar contabilul de capriori si brazi stie cel mai bine. Sa vedem acum angajari in ASF. Unde i-o mai indesa pe toti nu stiu? Ca e prieten cu toate partidele. Ultimii profesionisti din ASF e bine sa va faceti bagajele. Va inlocuieste Marcu cu pitipoancele de partid curand.  

    1. Dupa ce citii la comentariu mi-am dat seama ca nu se schimba nimic....doar haimanalele din birouri cu altele mai fomiste ca deh, cele de acuma si-au facut plinul....

      După ce citii și io articolul mi-am dat seama ca nu se schimba nimic. Aceleași haimanale anonime fomiste care miaună pe la ferestre . Miau, miau !

      Aia 15.000 sunt bani de buzunar...pentru sedintele asf primește probabil si indemnizatie de sedinta care nu e modica. Vai de noi! Salariul real probabil se invarte pe la 25-30.000 euro. Vai de noi si de voi!

      ...

    mai baieti, si eu l-am votat si i-am si zis ca am nevoie sa ma ajute in treaba aia de la suceava daca vrea votul meu. a zis ca ma ajuta. asa au facut inca sase colegi stiu sigur. de la ce partid? ia ghici. de peste tot frate. in hora suntem. hai sa dam pa .....hap, populime, multa ......multa ......

    Asa vor partidele, da tu romane ii mai suporti? Avem sansa sa scapam de ei, dar tu romane vrei? PSD=PNL, sateliti (PRO ROMANIA, PMP, ALDE) si vesnicul UDMR aceeasi mizerie. Ce iti mai place romane sa isi bata astea joc de tine. Nu ti-au ajuns 30 de ani?

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb