Nicu Ştefănuţă: "Riscăm să nu avem spitale noi la timp şi să pierdem şi miliardele de euro de la UE"

T.B.
Politică / 31 octombrie 2023

Nicu Ştefănuţă: "Riscăm să nu avem spitale noi la timp şi să pierdem şi miliardele de euro de la UE"

Europarlamentarul Nicu Ştefănuţă (Grupul Vezilor/ALE avertizează că ritmul în care autorităţile române se mişcă în ceea ce priveşte investiţiile în sănătate este îngrijorător pentru absorbţia fondurilor europene la timp şi construcţia de noi spitale, se arată într-un comunicat al lui Nicu Ştefănuţă, remis redacţiei.

Recent, europarlamentarul a trimis o solicitare ministrului Rafila despre stadiul implementării miliardelor de euro destinate construcţiei şi renovării de spitale din fonduri europene şi PNRR, informează sursa. Răspunsul venit de la Minister nu spune nimic, ba dimpotrivă ascunde faptul că nu s-a făcut nimic, potrivit comunicatului.

Potrivit sursei citate, Nicu Ştefănuţă a cerut informaţii despre stadiul construcţiei celor 3 spitale regionale finanţate din programul operaţional Sănătate, a cerut informaţii despre cele 21 de proiecte de renovare a spitalelor din ţară din PNRR, dar şi despre lansarea ghidurilor pentru a permite alte depuneri de proiecte de finanţare din POS, cum ar fi finanţarea unui nou Spital Judeţean la Sibiu, aşa cum a fost promis de Nicolae Ciucă.

Europarlamentarul a declarat "Ca negociator al bugetului Uniunii Europene pentru anul 2023, sunt extrem de îngrijorat că din cauza politicienilor din ţară riscăm să ne trezim fără spitale noi construite. De aceea, cer Ministerului Sănătăţii informaţii pentru a mă asigura că banii europeni alocaţi României sunt folosiţi. Noi românii avem o vorbă, "Sănătatea e mai scumpă decât toate". Dacă o preţuim aşa de mult, atunci trebuie să se vadă. Politicienii de acum promit spitale noi de mai bine de 20 de ani, în realitate nu s-a pus nicio cărămidă. Românii s-au săturat de machete. Banii europeni gratis pentru spitale sunt, ce lipseşte? Voinţa. Dacă se păstrează acest ritm al lucrurilor, riscăm să pierdem încă 10 ani de finanţare europeană şi să nu reuşim să construim spitalele. Am cerut informaţii şi nu am primit răspunsuri clare, ci ezitări. Cer Ministrului Sănătăţii clarificări şi răspunsuri transparente şi sincere.", a explicat europarlamentarul Verzilor.

Având în vedere răspunsul evaziv şi lipsa răspunsurilor la întrebările adresate, Nicu Ştefănuţă, a retrimis o solicitare pentru clarificări la întrebările la care nu a primit răspuns, conform sursei menţionate. Nicu Ştefănuţă, relatează aşa cum se arată în comunicat: "Amintim că cele 21 de proiecte de renovare a spitalelor finanţate din PNRR trebuie finalizate până în iunie 2026, altfel se pierd banii. Spitalele regionale trebuie finalizate până în 2030, când se fac ultimele plăţi pe regula N+3 din acest exerciţiu financiar 2021-2027. Altfel spus dacă nu se fac aceste proiecte, vor mai trece încă 10 ani fără vreo finanţare nouă, şi spitale noi."

Opinia Cititorului ( 3 )

  1. Nicu Ştefănuţă ??

    Fara tine poporul nici nu merge la vot,

    nu ar avea nici un candidat "minunat" si politic corect  

    Cine e asta? De ce e atat de plictisitor? De ce vorbeste mult si nu spune practic nimic? Iata intrebari filozofico-danubiano-pontice la care nea apricot sper sa raspunda.

    Intrebare pentru Bursa: de ce nu semnalizati ca publicitate platita aceste interventii ale lui Nicu Paleru sau Nicu de la en end di? Iau uite pe ce se duc banii nostri....pe publicitate cu valoare zero, dar cu multe zerouri. 

    scuze.....dar cine este individul? trebuie sa fie foarte important daca este citat de bursa!

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb