Nicuşor Constantinescu, arestat preventiv pentru abuz în serviciu şi conflict de interese

Alexandru Costea
Anticorupţie / 20 februarie 2015

Preşedintele Consiliului Judeţean (CJ), Nicuşor Constantinescu, reţinut de DNA pentru mai multe infracţiuni, între care abuz în serviciu, conflict de interese şi coruperea alegătorilor, a fost arestat preventiv, în această seară, de Tribunalul Constanţa, el urmând să fie dus în arestul Poliţiei Judeţene, potrivit surselor din presă.

Magistraţii Tribunalului Constanţa au admis propunerea procurorilor anticorupţie şi au emis mandat de arestare preventivă pentru 30 de zile pe numele lui Nicuşor Constantinescu.

Sentinţa instanţei nu este definitivă şi poate fi contestată la Curtea de Apel Constanţa.

Avocatul lui Nicuşor Constantinescu, Marius Mocanu, a declarat, în această seară, că, "în esenţă", faptele cele mai grave de care este acuzat clientul său sunt două fapte de abuz în serviciu, în legătură cu care s-a dispus începerea urmăririi penale în urmă cu un an.

"Din acest motiv noi am susţinut că nu se impune luarea măsurii arestării preventive în acest moment procesual, în contextul în care acum un an faţă de aceleaşi fapte nu s-a solicitat nici măcar măsura controlului judiciar în ceea ce-l priveşte pe domnul Constantinescu. Mai sunt două fapte de corupere a alegătorilor, dar din perspectiva limitelor de pedeapsă prevăzută de lege nu este necesară şi nu se impune măsura arestării preventive pentru acelaşi gen de fapte. De asemenea, sunt fapte de conflict de interese reţinute în sarcina domnului Constantinescu, acestea sunt fapte noi, pentru care s-a dispus începerea urmăririi penale. În esenţă, este vorba despre încheierea unor contracte de prestări servicii de către Consiliul Judeţean Constanţa în urma unor proceduri de achiziţie publică, contracte care au fost semnate de un fost asociat de-al dânsului în contextul în care domnul Constantinescu nu mai avea nicio calitate în niciuna dintre aceste societăţi începând din 2002 şi până în prezent", a declarat avocatul Marius Mocanu.

El a menţionat că preşedintele Consiliului Judeţean Constanţa este cercetat şi pentru coruperea alegătorilor, dar că acele sume de bani oferite către Asociaţia Veteranilor şi Comunitatea Lipovenilor din Ghindăreşti nu au avut legătură cu desfăşurarea alegerilor din 2012.

"Este vorba despre două infracţiuni de corupere a alegătorilor, în sensul că s-ar fi dat nişte sume de bani de către Consiliul Judeţean Constanţa şi domnul Constantinescu ar fi aprobat aceste plăţi către Asociaţia Veteranilor de Război şi Comunitatea Lipovenilor din Ghindăreşti, judeţul Constanţa. Aceste sume de bani nu au însă niciun fel de legătură cu desfăşurarea alegerilor electorale în anul 2012 întrucât Consiliul Judeţean Constanţa a acordat în mod constant sume de bani începând din 2004 - 2005, atât către Asociaţia Veteranilor de Război, cât şi pentru această comunitate a lipovenilor, motiv pentru care nu există niciun fel de legătură de cauzalitate între reţinerea acestor fapte şi necesitatea luării arestării preventive", a mai spus avocatul Marius Mocanu.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. nicusor celalalt parca s-a dus la viena si nu a mai venit, deci domnilor de la DNA trimiteti-l si pe asta tot acolo si e mai simplu, nu mai vine si nu mai platim mincare si casa pentru el pe 5 ani cit sta la racoare, a furat destul de a ajuns asa mic porculet

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

27 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9760
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4612
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2832
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9711
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.0804

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb