Nicuşor Dan: "Am finalizat procesul de modernizare a sistemului de iluminat public"

S.B.
Politică / 19 iulie

Nicuşor Dan: "Am finalizat procesul de modernizare a sistemului de iluminat public"

Primarul general al Capitalei Nicuşor Dan, anunţă, vineri că a fost finalizat primul proiect de modernizare a sistemului de iluminat public, fiind montate peste 4.800 de aparate de iluminat cu LED, informează news.ro.

"Am finalizat procesul de modernizare a sistemului de iluminat public demarat prin primul proiect cu finanţare nerambursabilă în valoare de 25 milioane lei obţinută de la Administraţia Fondului pentru Mediu. Compania Municipală Iluminat Public a încheiat lucrările de montare şi conectare a 4830 de aparate de iluminat cu LED, de ultimă generaţie, pe 15 artere intens circulate din Capitală: str. Drumul Taberei, str. Braşov, Şoseaua Virtuţii, Calea Crângaşi, str. Turda, Bd. Mareşal Alexandru Averescu, str. Mărăşti, str. Sibiu, Drumul Sării, Bd. 1 Mai, Bd. Camil Ressu, Bd. Theodor Pallady, Bd. Ion Mihalache, Calea Griviţei, Bd. Bucureştii Noi", a transmis, vineri, primarul general.

Nicuşor Dan precizează că au fost selectate aceste artere pentru modernizarea iluminatului public întrucât erau segmentele de drum cu cele mai mari puteri instalate, fiind necesară o eficientizare energetică pentru reducerea consumului.

"De astăzi, se lucrează la configurarea sistemului de telegestiune care are capacitatea să monitorizeze, sa măsoare şi să gestioneze funcţionarea in parametri optimi a reţelei de iluminat public stradal şi pietonal. Un avantaj major al acestui sistem este faptul că monitorizează şi evaluează permanent consumul de energie electrică, oferind posibilitatea reducerii acestui parametru în limitele permise", a mai transmis Nicuşor Dan.

Acesta explică faptul că, prin aceste investiţii, se eficientizează iluminatul public, printr-o reducere semnificativă a consumul de energie, cu aproximativ 60 %, precum şi o reducere a emisiilor de gaze cu efect de seră.

De asemenea, proiectul contribuie la creşterea siguranţei bucureştenilor şi a traficului rutier pe timpul nopţii.

"În perioada imediat următoare, vom lansa în achiziţie publică o nouă procedură, pentru a cumpăra 7822 de echipamente de iluminat ce vor fi instalate pe alte 34 de artere importante din Capitală, acesta fiind ce de-al doilea proiect de modernizare a iluminatului public, pentru care am obţinut de la AFM o finanţare nerambursabilă în valoare de 50 milioane lei", a mai afirmat Nicuşor Dan.

Opinia Cititorului ( 2 )

  1. am … am … am …

    nu ai terminat tevile si ai dat gata lumina? 

    am vz ca pe unele proiectr cineva … cred concurenta…. a inceput sa lipeasca afise cu “ proiect stopat din lipsa de finantare”…. si am vazut destule in oras.. sa fie oare baietii de la AUR cu “lipeala”..?! sau chiar sunt puse de cei ce fac proiectul?! 

    asta e asa ca o forma de “scuza” sau de “acuza”..?! lipirea afiselor la proiectele stagnate ?! 

    s c c r e t 

    1. Au au au... in niciun caz am, ca nu l-am vazut dand cu lopata cum au facut alti gospodari care chiar au meritat sa fie realesi.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

17 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9738
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4662
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2921
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9047
Gram de aur (XAU)Gram de aur369.6415

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb