Nu ar fi util în acest moment ca ţara noastră să aibă un guvern interimar în urma unei posibile demisii a premierului Marcel Ciolacu, având în vedere imaginea de instabilitate pe care o are ţara, deja marcată de anularea alegerilor prezidenţiale şi de existenţa unui preşedinte interimar, consideră Nicuşor Dan, candidatul independent la alegerile prezidenţiale, potrivit celor consemnate de Agerpres.
'Evident că domnul Ciolacu este reprezentativ pentru acel mod de a face politică şi administraţie pentru care oamenii s-au revoltat şi s-au exprimat votul în noiembrie (...). Cred că domnul Ciolacu nu este prietenul meu politic, tocmai a tăiat bugetul capitalei, deci nu mă bănuiţi de vreo simpatie pentru domnia sa. Însă trebuie să ne uităm şi la interesul României. Şi în momentul de faţă avem o imagine de instabilitate. Avem nişte alegeri anulate, avem un preşedinte interimar. Nu avem explicat foarte clar motivul pentru care am anulat alegerile. Vedem şi presa internaţională şi declaraţiile unor oficiali faţă de chestiunea asta şi nu cred că pentru România ar fi util ca în acest moment să avem şi un guvern interimar', a declarat Nicuşor Dan, duminică, într-o conferinţă de presă susţinută la Târgu Mureş, răspunzând unei întrebări referitoare la oportunitatea demisiei premierului Marcel Ciolacu.
Candidatul a afirmat că dacă grupul partidelor politice pro-occidentale ar avea un proiect pentru un alt guvern, cu altă susţinere parlamentară, acest lucru se poate întâmpla doar în baza unor discuţii prealabile, astfel încât partea de interimat să fie cât mai scurtă între cele două guverne cu puteri legitimitate depline.
'Deci, pentru moment, fără un proiect alternativ, răspunsul meu este că nu, în acest moment', a precizat Niculor Dan.
El a mai spus că dacă va ajunge preşedinte nu va forţa schimbări guvernamentale, iar în cazul în care sentimentul de nemulţumire faţă de guvern va persista şi se va impune o schimbare, această schimbare va avea loc numai în baza unei pregătiri temeinice.
'Mi-am dorit ca USR-ul să intre de la început în coaliţia de guvernare, pentru că este un partid reformist care ar fi putut să preseze pentru reforme în actul de guvernare. Nu s-a întâmplat, în fine, a fost o discuţie, o negociere care a fost şi presată de timp, pentru că exista termenul limită 31 decembrie până la care trebuiau să fie făcute anumite ajustări financiare. În principiu mi-aş dori, însă cu menţiunea pe care am făcut-o anterior, orice schimbare de majoritate să fie pregătită dinainte astfel încât să nu existe un interimar. Eu nu o să o forţez dacă voi fi preşedinte, însă dacă există o nemulţumire (...), sunt multe scenarii pe care nu le putem anticipa, dacă sentimentul de nemulţumire faţă de guvern va persista şi va fi nevoie de o schimbare, aceasta trebuie pregătită mult înainte, program şi oameni, astfel încât perioada de interimat să fie cât mai mică', a mai arătat Nicuşor Dan.
1. fără titlu
(mesaj trimis de anonim în data de 23.02.2025, 16:10)
Poate ca da sau mai degrabă nu, între timp nemulțumirea populației crește și totul se contabilizeaza in dreptul lui CG.
Am mai aflat că Ciolacu a mai avut câteva zboruri în plus față de ce se știa anul trecut in decembrie, tot așa plătite de Nordis.
Fostul șef de la ANPC, PSDistul Horia Constantinescu, a băgat sub pres câteva sute de reclamații ale pagubitilor din tzeapa Nordis, iar Piedone a fost pus acolo să le țină în continuare sub pres, dar în schimb să facă multă gălăgie cu fastfood-urile din mall-uri pentru distragerea atenției și... bineînțeles să arate că la ANPC se face treabă.