Nicuşor Dan, evaluat de PNL

I.GHE.
Ziarul BURSA #Politică / 9 august 2023

Sursa foto: facebook / Nicusor Dan.

Sursa foto: facebook / Nicusor Dan.

Nicuşor Dan, primarul general al Capitalei, aşteaptă evaluarea activităţii sale de către liderii PNL, după ce în 31 iulie 2023 edilul le-a trimis acestora un document în care le arată stadiul celor zece obiective fixate de liberali pentru ca el să se mai bucure de sprijinul politic al respectivului partid.

Întrebat ieri într-o conferinţă de presă, ce a avut loc cu prilejul lansării proiectului privind reabilitarea podului Grant, despre sarcinile trasate în urmă cu şase luni de PNL, Nicuşor Dan a spus:

"Decalogul, solicitarea PNL către mine a avut o perioadă de implementare de şase luni. În 31 iulie am făcut un raport cu stadiul fiecăruia din aceste obiective şi l-am înaintat conducerii PNL Bucureşti. Decizia o vor lua forurile statutare ale PNL Bucureşti. PNL Bucureşti m-a rugat să mă ocup, să urmăresc cu prioritate nişte obiective. Am făcut asta şi am făcut un raport. Cred că pe aceste obiective am făcut tot ce trebuia făcut".

Amintim că la 1 februarie 2023, liderii PNL Bucureşti i-au solicitat primarului general să îndeplinească o serie de obiective, într-un termen de şase luni, pentru a-i menţine sprijinul politic. Liberalii au solicitat demararea execuţiei lucrărilor la minim două tronsoane din reţeaua de termoficare, finanţate din proiectul de 1,6 miliarde lei prin Programul Operaţional Infrastructură Mare, pentru a crea posibilitatea fazării pentru exerciţiul financiar actual. Totodată, ei au cerut ca lucrările la tronsonul 1 din Prelungirea Ghencea să ajungă măcar la 50% execuţie (inclusiv plăţi) până pe 31 iulie, iar circulaţia pe Pasajul Doamna Ghica să se deschidă până pe 31 iulie. Din păcate, circulaţie pe pasajul respectiv încă nu a fost deschisă.

Pe lista liberalilor s-au mai regăsit publicarea primei variante din masterplanul pe biciclete; datoriile curente la serviciul de transport public să nu depăşească contravaloarea facturilor STB pe ultimele 2 luni; subscrierea capitalului social la STB cu minimum 100 de milioane lei pentru planul de recondiţionare a flotei de transport public; deblocarea autorizaţiilor de taximetrie. PNL a mai solicitat: prezentarea versiunii finale a strategiei de digitalizare, care să conţină termene clare de execuţie şi bugetele aferente; digitalizarea măcar a unui serviciu public important până pe 31 iulie; reorganizarea Primăriei Municipiului Bucureşti pe criterii de eficienţă şi performanţă administrativă; respectarea prevederilor legale în ceea ce priveşte transparenţa, prin punerea în dezbatere publică a proiectelor Consiliului General; amenajarea şi readucerea într-o "situaţie de bun simţ" a parcurilor aflate în administrarea municipalităţii, în special Cişmigiu, Mihai I (Herăstrău), Carol I, Tineretului şi Izvor; finalizarea consolidării clădirilor demarate în mandatul precedent; demararea execuţiei lucrărilor de consolidare şi restaurare pentru minim 10 clădiri emblematice din Bucureşti; actualizarea bazei de date aferente PUG.

Reprezentanţii PNL Bucureşti au cerut realizarea unui mecanism de planificare, transparentizare şi prioritizare a lucrărilor publice, din care să reiasă clar etape, bugete, responsabilităţi şi termene de realizare.

Opinia Cititorului ( 10 )

  1. Reteaua de termoficare a fost masacrata de catre Firea si restul de primari. Inclusiv de catre coruptul Oprescu.

    Acum Nicusor Dan lucreaza la foc automat, noapre si zi, sa remedieze in 4 ani ce au stricat si spaguit Firea, Oprea & co.

    Te pomenesti ca matracuca de Firea mai vrea inca un mandat la primaria Bucurestilor... 

    1. Nicusor Dan,reprezentantul USR,marele partid care a reusit

      sa creeze coalitia monstruoasa PNL-PSD,

      sa nu mai auzim de tradatori de tara,de acest tip "NOU" 

      Pfff...vai mama lui ND :(

      Sincer...spuneti mi un singur lucru bun, palpabil facut de acest aiurit!

      Fazele cu firea si oprescu...aceeasi ciorba reincalzita la nesfarsit! 

    pe firea cine a evaluat-o dupa ce a distrus reteaua de incalzire a bucurestiului?

    mai exista dreptate in Romania? 

    Nicusor e un tovaras de nadejde.Bazati-vas pe el ,va va aduce pe cele mai inalte culmi ...ale ridicolului.Oricum cu el obtineti peste 5 % din voturile bucurestenilor.

    sa faca o integrala poisson , sa vedem daca mai stie

    1. Mai bune alea Lebesgue ale lui Grindeanu.

    Nu are nici o competenta administrativa.

    1. Oprescu si Firea au avut competente administrative?

      Companiile municipale ale lui Firea cati bani au tocat aiurea?

    La astfel de evaluare trebuie luat in calcul factorul timp . Realistic vorbind ,de la preluarea mandatului de primar pina la intelegerea si adresarea problemelor (foarte grave ) de la PMB ,cele mai multe in instante ,a trecut minim un an din mandat . Pina a obtinut rezolutii din instante a mai trecut un an si jumatate ,numai lunile trecute anunta diferite hotarari din instante . Asa ca faptul ca a descalcit problemele bugetului PMB ,ca a obtinut finantarea pentru aceste proiecte mari si ca a inceput refacerea retelei de termoficare ,e foarte mult . Sunt sigura ca pina intra in campanie electorala va avea rezultate concrete ,cu care sa iasa in fata bucurestenilor.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

14 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9761
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5124
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2344
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7993
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.8318

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb