Nicuşor Dan îi răspunde lui Clotilde Armand în cazul transferului a patru spitale

S.B.
Politică / 4 februarie 2021

Nicuşor Dan îi răspunde lui Clotilde Armand în cazul transferului a patru spitale

Edilul general Nicuşor Dan a afirmat într-o postare pe Facebook, că înţelege că există dorinţa transferului unor obiective dificil de administrat către PMB şi este deschis să le administreze, însă trebuie să fie asigurată finanţarea către Primăria Capitalei pentru acest lucru, informează news.ro.

El face aceste precizări, după ce, la propunerea primarului Sectorului 1 Clotilde Armand (USR PLUS), care a invocat inclusiv o decizie a Curţii de Conturi, Consiliul Local al Sectorului 1 a votat miercuri seară ca 4 spitale să treacă din administrarea Sectorului 1 în administrarea Consiliului General al Municipiului Bucureşti.

"Înţeleg că există dorinţa, în ultima vreme, a transferului unor obiective dificil de administrat, către Primăria Capitalei. Eu sunt absolut deschis să administrez cât mai multe lucruri care privesc calitatea vieţii bucureştenilor, doar să fie asigurată finanţarea către Primăria Municipiului Bucureşti pentru asta. Dacă cineva nu se poate ocupa de aceste proiecte şi instituţii din Capitală, atunci eu declar că vreau să le administrez împreună cu echipa Primăriei, cu condiţia să ni se asigure banii necesari", a scris Nicuşor Dan joi pe Facebook.

Consiliul Local al Sectorului 1 a avut pe ordinea de zi a şedinţei de miercuri un proiect de hotărâre care prevede transmiterea din administrarea Consiliului Local al Sectorului 1 a terenurilor şi clădirilor aferente a patru spitale în administrarea Primăriei Municipiului Bucureşti şi anume spitalele Floreasca, Grigore Alexandrescu, Oftalmologic şi de Arşi.

După ca demersul său a fost criticat, Clotilde Armand a scris joi pe Facebook că deşi multă lume este revoltată auzind ştirea cum că a tăiat finanţarea de la 4 spitale din Bucureşti, informaţia aste falsă şi nu s-a tăiat nimic.

"În şedinţa de ieri s-au trecut 4 spitale din administrarea Sectorului 1 în administrarea Consiliului General al Municipiului Bucureşti. Ştiţi de ce? Pentru că există o decizie a Curţii de Conturi care ne spune asta", afirmă primarul Sectorului 1.

Ea îşi prezintă şi argumentele "pentru cei care lansează aceste ştiri false în spaţiul public", cărora vrea să le demonstreze cu legislaţia în faţă că "sunt nişte mincinoşi".

Clotilde Armand invocă o decizie a Consiliuli Local al Sectorului 1 adin 29.10.2010, referitoare la trecerea celor 4 spitale din administrarea Sectorului 1 în administrarea Consiliului General al Municipiului Bucureşti.

" Interesant, nu? În urmă cu 11 ani s-a hotărât asta...",comentează edilul, adăugând: "În Hotărârea de Guvern cu nr. 114/2010 privind organizarea şi funcţionarea Ministerului Sănătăţii scrie negru pe alb că aceste unităţi despre care unii au ales să mintă în spaţiul public ''SUNT FINANŢATE INTEGRAL DE STAT".

"Iată o nouă dovadă că politicienii habar n-au despre legislaţie însă sunt specialişti în calomnii şi lansează informaţii false. Dar adevărul învinge mereu oricât s-ar strădui unii şi alţii să spună că nu e aşa. Oameni buni, nu a tăiat nimeni nici o finanţare. Când mai auziţi aşa ceva în spaţiul public vă rog să le arătaţi asta.", conchide Clotilde Armand, potrivit news.ro.

Opinia Cititorului ( 5 )

  1. Oare cine a putut vota asemenea specimene

    1. Tinerii! Corporatistii. Habarnistii. Oamenii care nu se uita la televizor, nu citesc ziare, se uita numai la seriale prost scrise pe Netflix si comanda mancare la delivery. Oamenii care merg cu Uber si le place schiatul cu placa de snoboard! Oamenii care lucreaza de 1 an in telemunca si in conferinte online pe Zoom. Oamenii-gaina. Ei au votat Clodilde pentru ca este occidentala si moderna "pe online". Pe Nicusor l-au votat pentru ca a fost promovat de ONG-uri. De regula, oamenii-gaina descrisi mai sus nu sunt implicati cu ONG-uri dar au ei cate un prieten in cercurile de prieteni care nu lucreaza la un serviciu real dar e implicat in ONG. Ei bine prietenul asta reuseste mereu sa le inoculeze linia de urmat impusa de ONG.

    "declar că vreau să le administrez împreună cu echipa Primăriei, cu condiţia să ni se asigure banii necesari", a scris Nicuşor Dan joi pe Facebook. Auziti si la loaza asta...pai daca se asigurau banii se ocupa de spitale si pupaza clotilde...tocmai lipsa banilor o face sa se scape de spitale ca de un cartof fierbinte, ca asa au fost invatati astia "da dreapta"...nationalizarea pierderilor si privatizarea profiturilor. Pana la alegeri aveau solutii la tot si la toate, nu-i puteai opri din munca pentru cetateni, dupa alegeri nu mai au idei, nu mai vor sa aiba in raspundere nimic, caldura nu, apa calda nu in schimb ajungi sa te "prajesti" in spitale :-)...ciuma galben-portocalie in toata splendoarea ei

    1. Exact. De bani e vorba în toată povestea asta.

      Să i se asigure banii se către cine?? Daca acești bani exista undeva, într-o încăpere, ei pot fi alocați direct către spitale nu mai e nevoie de eminența USR - Nicușor Dan. 

    Nicușor crede că întreg sistemul solar se învârte în jurul lui și că poate aruncă cu spitale de la o instituție la alta.

    USR Plus se dovedește un mare MINUS pentru cetățeni. 

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb