Nicuşor Dan: "La Spitalul Filantropia se va extinde capacitatea infrastructurii dedicate pacienţilor critici nou-născuţi"

D.R.
Miscellanea / 16 august 2023

Nicuşor Dan: "La Spitalul Filantropia se va extinde capacitatea infrastructurii dedicate pacienţilor critici nou-născuţi"

Primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan, a anunţat, astăzi, că a fost aprobată finanţarea prin PNRR pentru trei proiecte depuse de Administraţia Spitalelor Bucureşti, informează Agerpres.

Unul dintre aceste proiecte vizează construirea unui corp de clădire destinat terapiei intensive pentru neonatologie la Spitalul "Filantropia", iar alte două - dezvoltarea secţiilor de terapie intensivă pentru nou-născuţi de la spitalele "Malaxa" şi "Cantacuzino", menţionează sursa citată.

Nicuşor Dan a transmis: "La Spitalul 'Filantropia' se va extinde capacitatea infrastructurii dedicate pacienţilor critici nou-născuţi la 25 de paturi (de la 12 existente) prin construirea unei noi clădiri în partea de vest a unităţii. La spitalele 'Malaxa' şi 'Cantacuzino' se vor dezvolta secţiile de terapie intensivă pentru nou-născuţi prin investiţii semnificative în echipamente medicale adecvate şi prin îmbunătăţirea programului de screening. În felul acesta, vom spori calitatea îngrijirilor, tratamentelor şi vom contribui la siguranţa micilor pacienţi", conform sursei citate.

La Spitalul Clinic 'Nicolae Malaxa' urmează să fie implementat un proiect în valoare de 1,1 milioane lei (TVA inclus). Contribuţia proprie a ASSMB va fi de 848.000 de lei, reprezentând cheltuieli neeligibile. Proiectul vizează dotarea cu echipamente medicale în vederea îmbunătăţirii programului de screening: mixer de aer-oxigen, monitor semne vitale, ventilator de transport, incubator de transport. Proiectul pentru Spitalul Clinic 'Dr. Ion Cantacuzino' are o valoare de 9,5 milioane lei (TVA inclus), iar cheltuielile eligibile sunt de 6,3 milioane lei. Astfel, contribuţia proprie a ASSMB ar urma să fie de 3,1 milioane lei. Se propune dotarea secţiilor existente cu echipamente medicale destinate secţiilor de terapie intensivă, precum şi pentru îmbunătăţirea programului de screening/prevenţie - retinopatie de prematuritate, maladii congenitale de cord, relatează sursa citată.

Opinia Cititorului ( 4 )

  1. Nicusor Dan,bate pe Zelenski la aparitii media

    ce tare e  

    Nicușor Dan nu ești bun pentru ca ești bucureștean , ești corect , onest și te preocupa problemele importante ale capitalei.

    Guvernanților le trebuie o țoapă , o persoana de la tara care nu are alta dorința decât o vaca de muls - nu de lapte ci de milioane de euro.Godzilla aceasta ( s-o alintam așa ) arde de nerăbdare , vrea-n politica mare , cât mai sus , cocoțată , epilata, coafata și machiata.Si vrea multe funcții înalte și lichidități garlaaaaaa sa-i ajungă pentru neamurile de toate gradele. 

    1. Sper ca nu va referiti la fostul primar , o distinsa doamna care a oferit atatia ochelari ( oamenii uita repede binele ce li se face).

      Eu o sustin pentru ca am senzatia ca stimatul domn Pandele nu o vrea acasa.

      Ce sa faca ? Unde sa se duca ? 

      ...

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb