Nicuşor Dan: Referendumul trebuie să aibă loc în aceleaşi secţii de votare cu cele pentru alegerile prezidenţiale

A.D.
Politică / 17 octombrie

Sursa foto: internet

Sursa foto: internet

Primarul Capitalei, Nicuşor Dan, vine cu clarificări pentru opinia publică în legătură cu organizarea referendumului, şi precizează că în cazul unei aprobări CGMB, în şedinţa de luni, referendumul trebuie să aibă loc, transmite news.ro.

El a adăugat că, referendumul trebuie să se desfăşoare potrivit legii şi Constituţiei, de preferat în aceleaşi secţii de votare cu cele pentru alegerile prezidenţiale. "Clarificări pentru opinia publică în legătură cu organizarea referendumului: Dacă va fi aprobat de Consiliul General în şedinţa de luni, referendumul trebuie să aibă loc, potrivit legii şi Constituţiei. Suveranitatea naţională aparţine poporului român care o exercită prin organele sale reprezentative, constituite prin alegeri libere, periodice şi corecte, precum şi prin referendum - articolul 2 din Constituţie şi legea 3/2000", a scris primarul într-o postare.

Primarul Capitalei afirmă că, pentru a facilita desfăşurarea referendumului în aceleaşi secţii de votare cu cele pentru alegerile prezidenţiale şi pentru limitarea costurilor, Guvernul trebuie să dea o reglementare, aşa cum a făcut-o în mai multe rânduri, de fiecare dată cu foarte puţin timp înainte de alegeri.

El a amintit de situaţiile precedente. "Referendumul naţional din anul 2009 iniţiat de preşedintele Traian Băsescu (cu tema Parlament unicameral şi Parlament cu maxim 300 de persoane) s-a desfăşurat în aceeaşi zi cu primul tur al alegerilor prezidenţiale (22 noiembrie 2009). OUG nr. 103 din 30 septembrie 2009 (prim-ministru Emil Boc), publicată în Monitorul Oficial nr. 656 din 2 octombrie 2009, introduce art. 15 indice 1 în Legea nr. 3/2000, pentru a facilita desfăşurarea referendumului naţional simultan cu alegerile generale, în cadrul aceloraşi secţii de votare, cu operaţiunile electorale îndeplinite de către aceleaşi birouri electorale", a precizat primarul.

Un alt exemplu ar mai fi "referendumul local din anul 2018 iniţiat de Consiliul Judeţean Olt pentru atribuirea denumirii Olt-Romanaţi judeţului Olt s-a desfăşurat în aceleaşi zile cu referendumul naţional de revizuire a Constituţiei iniţiat de Coaliţia pentru Familie (6-7 octombrie 2018). OUG nr. 86 din 18 septembrie 2018 (prim-ministru Viorica Dăncilă), publicată în Monitorul Oficial nr. 799 din 18 septembrie 2018, introduce art. 15 indice 2 în Legea nr. 3/2000, pentru a facilita desfăşurarea referendumului local simultan cu referendumul naţional, în cadrul aceloraşi secţii de votare, cu operaţiunile electorale îndeplinite de către aceleaşi birouri electorale".

"Referendumul naţional din anul 2019 iniţiat de preşedintele Klaus Iohannis pe tema justiţiei s-a desfăşurat în aceeaşi zi cu alegerile pentru Parlamentul European (26 mai 2019). OUG nr. 29 din 8 mai 2019 (prim-ministru Viorica Dăncilă), publicată în Monitorul Oficial nr. 358 din 8 mai 2019, modifică art. 15 indice 1 din Legea nr. 3/2000, pentru a introduce clarificări legislative suplimentare în vederea facilitării desfăşurării referendumului naţional simultan cu alegerile generale", mai arată Nicuşor Dan.

Premierul Marcel Ciolacu, preşedintele PSD, a afirmat, astăzi, că reprezentanţii formaţiunii în Consiliul General al Municipiului Bucureşti vor vota pentru referendum, întrucât "întotdeauna orice exerciţiu democratic este binevenit". "Părerea mea, că ar fi putut întreba mai simplu: desfiinţăm primăriile de sector sau nu le desfiinţăm? Şi atuncea toată lumea înţelegea mult mai bine acest demers", a precizat el, susţinător declarat al descentralizării autorităţilor locale.

Opinia Cititorului ( 3 )

Acord

Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

  1. O noua escrocherie, gandita sa influenteze alegatorul... Iarasi votam pe 7 buletine introduse in 7 urne ca sa aiba Nicushor cu ce sa-si justifice activitatea marunta.

    Nu exista ceva mai inutil decat referendumurile astea cu intrebari fara sens care nu conduc la absolut nimic dupa ce se incheie.  

    Acord

    Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

    Si tot atunci trebuie organizat un referendum pentru desfiintarea Primaariei Generale Bucuresti, ca fiiind o institutie inutila care blocheaza si ingreuneaza activitatea Primariilor de Sector, care cheltuieste nejustificat banii bucurestenilor.

    Primariile de Sector sunt cele care pot si trebuie sa rezolve problemele de acolo, fara nicio restrictie si presiune. Nimeni nu trebuie sa mai poata sa nesocoteasca cele hotarate la Primariile de Sector de cei alesi si sa blocheze activitatile destinate asigurarii bunastarii cetetenilor.  

    Acord

    Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

    Buna initiativa lui ND!

    Astfel s-ár face economii substantiale la bugetul statului! 

    Astfel ar creste vizibilatatea partidelor antisistem!  

    Asa avem o sansa ssa scapam de ciuma rosie care a acaparat majoritatea sectoarelor! 

    Si mai ales fara mafia primarilor si politifstilor locali care permit si sustin doar masinatiunile infractorilor ! 

    Mai toti dezvoltatorii imobiliari provin din clanurile Sportivilor, serviciilor, camatarilor! 

    Pe de alta parte, nu sunt de acord cu centralizarea autorizatilor de constructie fiindca astfel vor apararea primari precum Videanu care isi vor lua lantisor e 500.000 eur si ceas de 150.000 eur  

    Calitatea morala! 

    Cariltatea valorilor e catre 0 la multi din admistratie! 

    Majoritatea angajatiolor din administtratie se vand pentru un serviciu, un beneficiu pentru el sau familia sa, o atentie din partea primarului! 

    Constinta lucrurlui bine facut si al echilibrului moral lispesc din educatia romaneasca!

    Acord

    Prin trimiterea opiniei ne confirmaţi că aţi citit Regulamentul de mai jos şi că vă asumaţi prevederile sale.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

17 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9720
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5778
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2956
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9484
Gram de aur (XAU)Gram de aur394.4609

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
prow.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb