Nicuşor Dan şi-a făcut partid - Uniunea Salvaţi Bucureştiul

LARISA BĂNICĂ
Ziarul BURSA #Politică / 2 iulie 2015

"Vrem să fim în continuarea efortului DNA de a curăţa administraţia publică din Bucureşti", a declarat Nicuşor Dan

Nicuşor Dan, preşedintele Asociaţiei Salvaţi Bucureştiul, a depus actele pentru înfiinţarea unui partid politic - Uniunea Salvaţi Bucureştiul (USB). Potrivit domniei sale, la alegerile din 2016, USB îşi propune să candideze la toate primăriile şi consiliile locale din Capitală, propunând oameni competenţi, care să acopere golurile lăsate în administraţia publică, după ce primarii din actualul sistem au fost anchetaţi de procurorii DNA.

Nicuşor Dan a declarat: "USB are această misiune, să unească oamenii decenţi, pregătiţi, oneşti, care să vină să lucreze pentru comunitate, fără să mai pună în pericol fondurile strânse de la bucureşteni. Am alături de mine o echipă care se implică în problemele comunităţii şi le rezolvă chiar azi. Platforma USB ne va da posibilitatea să fim şi mai mulţi şi mai organizaţi şi mai eficienţi, fără să aşteptăm vreo recompensă. Recompensa noastră va fi salvarea Bucureştiului."

"Uniunea Salvaţi Bucureştiul" are 39 membri fondatori. Dacă nu vor exista contestaţii, înscrierea formaţiunii în Registrul Partidelor Politice va dura o lună, maxim două, a mai spus Nicuşor Dan, adăugând că, în cazul unei contestaţii, formaţiunea va fi gata în termen de 5-6 luni.

Argentina Traicu, specialist în comunicare şi unul dintre fondatorii partidului, a spus: "M-am alăturat cu deschidere acestui partid, alegând un om al faptelor şi nu al vorbelor. Îmi doresc ca USB să ajungă la cetăţeni, ca să ne fie bine tuturor".

Alături de liderul USB, la conferinţa de presă de ieri s-au mai aflat câţiva membri fondatori ai partidului : arhitectul Ioan Miloş, profesorul Dan Podaru şi Alina Vernon, auditor financiar.

Lansarea partidului s-a desfăşurat într-o locaţie vizavi de Direcţia Naţională Anticorupţie (DNA), fondatorii accentuând faptul că nu întâmplator au ales această gazdă pentru întâlnirea cu mass-media.

Nicuşor Dan a spus: "Vrem să fim în continuarea acestui efort pe care DNA îl face, de a curăţa administraţia publică din Bucureşti, o administraţie publică profund coruptă şi incompetentă. Vom continua lupta cu administraţia publică şi vom denunţa, de fiecare dată, cheltuirea aberantă a banului public, ilegalitatea şi vom vorbi despre confortul locuirii sau de lipsa acestuia. Nu suntem delimitaţi ideologic. Ce vrem să facem este foarte simplu: oraşul acesta nu are o viziune, venim să o propunem. Începem astăzi o luptă pentru impunerea la nivelul administraţiei publice din Bucureşti a unei politici competente şi oneste (...) Aveam nevoie de o conexiune între oameni cu profesii serioase şi cu principii solide. Aveam nevoie de o conexiune între bucureşteni prin care virusul corupţiei, vanitatea, voinţa de putere exagerată să nu circule şi să nu intre în administraţie. Creăm, aşadar, o platformă pentru oameni care au respect pentru muncă şi pentru profesie, care au respect pentru educaţie şi pentru valorile morale".

Întrebat dacă va avea parteneriate cu alte formaţiuni politice, preşedintele partidului a spus: "Nu avem momentan parteneriate. În principiu, să vorbim de USB. După ce vedem programul fiecărui partid şi strategia pentru Bucureşti, vom vorbi şi despre parteneriate".

Nicuşor Dan a candidat în 2012, independent, la alegerile pentru Primăria Capitalei şi a reuşit să obţină aproximativ 8,45% din voturi.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

14 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9761
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5124
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2344
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7993
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.8318

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb