Nimeni nu infirmă că Andrei Cionca este suspect, într-un dosar DIICOT

A.A.
Ziarul BURSA #Anticorupţie / 3 martie 2015

Nimeni nu infirmă că Andrei Cionca este suspect, într-un dosar DIICOT

Informaţia că Andrei Cionca, patronul Casei de Insolvenţă Transilvania (CITR), are calitate de suspect într-un dosar în care este cercetat de DIICOT pentru constituire de grup infracţional organizat şi spălare de bani, a circulat, ieri, în presa clujeană, fără ca vreo instituţie să o infirme.

Dosarul 14/D/P/2014, de la DIICOT Cluj, ar viza insolvenţa "Leonardo, Romplumb, Victoria Holding, dar şi fabuloasa insolvenţă a societăţii Mox Construction, constructorul complexului Tower din Mănăştur", potrivit site-ului Gazeta de Cluj.

Andrei Cionca nu ne-a transmis, până la închiderea ediţiei, punctul său de vedere asupra informaţiilor, iar reprezentanţii DIICOT ne-au spus că procurorul de caz nu doreşte să ofere informaţii despre anchetă, pentru a nu prejudicia mersul cercetărilor.

Unele surse spun că informaţiile din presa clujeană sunt credibile, în condiţiile în care jurnaliştii oferă şi un număr de dosar.

Conform unor surse din DIICOT Cluj, citate de Gazeta de Cluj, procurorii cercetează un grup infracţional organizat care ar fi fost înfiinţat în urmă cu şapte ani de Andrei Valentin Cionca, patronul CITR, precum şi de soţia acestuia, Cionca Anghelof Andreea Lăcrămioara, dar şi de apropiaţi ai acestuia: Radu Lotrean, Vasile Godîncă, Ion Florin Brisc şi Popa Sorin Anton. La acest grup ar fi aderat în 2009 şi Oana Luca, care nu mai lucrează la CITR din 2013, precum şi Pop Vasile Sorin.

De altfel, între Oana Luca şi acţionarii Casei de Insolvenţă Transilvania există un conflict, în instanţă, privind anularea unei decizii a adunării acţionarilor, cu obiectul repartizării profitului.

"Casa de Insolvenţă Transilvania a fost folosită în scopul obţinerii de beneficii materiale prin folosirea şi traficarea bunurilor aparţinând unor societăţi comerciale aflate în procedura de insolvenţă sau faliment, care erau administrate de societate, iar ulterior, în vederea ascunderii sau disimulării adevăratei naturi a provenienţei, a dispoziţiei, a circulaţiei sau a proprietăţii bunurilor obţinute în mod ilicit, prin folosirea unor procedee fiscale ilicite şi folosirea de persoane interpuse, bunurile ajungeau în final la beneficiarii reali", a declarat o sursă din cadrul DIICOT pentru Gazeta de Cluj.

Asociaţii CITR şi toţi cei cercetaţi în acest dosar penal ar fi venit cu câte o societate prin care se "scurgeau" banii de la firmele aflate în insolvenţă către cei care trebuiau să fie practicienii în insolvenţă şi să încerce să salveze firmele de la faliment, mai notează site-ul Gazeta de Cluj.

"Cionca, Lotrean, Godînca şi Luca au acţionat în calitate de reprezentanţi ai Casei de Insolvenţă Transilvania şi asociaţi sub diferite forme în cadrul SC Consultanţă Andrei & Andrei SRL, SC Real Estate Specialist, SC Eurocount&Audit, SC Dynamic Law, iar Brisc Ion Florin a acţionat ca reprezentant al următoarelor societăţi: BCK International, SC Compact S Grup, SC Eda Consult, SC Expert PC, SC Stein&Brown, Asociaţia Ecologică de Mediu, Asociaţia Ecologică Pădurea Verde, Organizaţia de Promovare a Tinerilor cu Dizabilităţi, iar suspectul Popa Sorin Anton a acţionat ca reprezentant al unei singure societăţi implicate în activitate infracţională - CS Invest Consulting, pe când Pop Vasile Sorin a acţionat ca reprezentant al SC Asset Admin", mai arată sursa citată de publicaţia clujeană.

Valoarea prejudiciului calculat de DIICOT în ceea ce priveşte dosarul Casa de Insolvenţă Transilvania şi Andrei Cionca este de 1,1 milioane de euro, potrivit publicaţiei.

Pe piaţa de capital, Andrei Cionca este cunoscut pentru restructurarea datoriilor "Cemacon" Cluj (CEON) către Banca Comercială Română, prin implicarea fondului "Business Capital for Romania - Opportunity Fund Cooperatief UA", deţinut de Erste şi omul de afaceri Florin Pogonaru.

În urma înţelegerii din noiembrie 2013 dintre acţionarii Cemacon- KJK Fund II, SC Consultanţă Andrei & Andrei, SSIF Broker şi Casa de Insolvenţă Transilvania - cu Banca Comercială Română, producătorul de cărămizi a anunţat, în luna februarie 2014, că BCR a externalizat către fondul de investiţii Business Capital For Romania Opportunity Fund Cooperatief UA, înregistrat în Olanda, 12 milioane euro din datoria Cemacon către bancă.

Acest fond şi-a anunţat intenţia să convertească creanţa într-un număr de acţiuni, egal cu cel deţinut de cel mai mare acţionar actual, respectiv KJK Fund II (dar nu mai mare de 33% din capitalul social al companiei).

Consultanţă Andrei&Andrei şi persoanele cu care acţionează concertat deţin 5,18% din SSIF Broker.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. Poate se prinde in ultimul ceas si BCR ca va fi teapadaca cumpara actiuni CEON. Excrocul asta a fost ajutata si de prieteul sau, CHIS, care "intermediaza" doar propriul lui succes, de aceea sa i promovat candidat la CA_SIF1.

    DNA, DIICOT ar trebui sa se autosesizeze si asupra specialistului/expertului in furtul de patrimoniu al actionarilor BRK 

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
digi.ro
aages.ro
danescu.ro
librarie.net
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

21 Noi. 2024
Euro (EUR)Euro4.9766
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.7317
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3535
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9743
Gram de aur (XAU)Gram de aur405.9099

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Mirosul Crăciunului
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
petreceriperfecte.ro
targuldeturism.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb