NN a plătit clienţilor peste 575 de milioane de lei din asigurări şi pensii private în primele şase luni din 2024

A.F.
Bănci-Asigurări / 20 august

NN a plătit clienţilor peste 575 de milioane de lei din asigurări şi pensii private în primele şase luni din 2024

Clienţii NN de asigurări de viaţă, sănătate şi locuinţă şi participanţii la fondurile de pensii administrate de NN au beneficiat în total de peste 575 de milioane de lei în primul semestru din 2024, cu aproape 30% mai mult faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut. Sumele plătite indică sprijinul financiar pe care oamenii pot conta când au nevoie de asigurările lor şi contribuţia pe care o au pensiile private la veniturile necesare pentru menţinerea stilului de viaţă la bătrâneţe, iar performanţele solide pe toate liniile de business demonstrează stabilitatea NN şi capacitatea financiară de a plăti angajamentele faţă de clienţi, conform unui comunicat remis redacţiei.

În segmentul asigurărilor de viaţă şi de sănătate, NN Asigurări de Viaţă a plătit clienţilor beneficii de peste 303 milioane de lei din asigurări, conform rezultatelor financiare neauditate. Valoarea reprezintă totalul cheltuielilor acoperite sau indemnizaţiilor plătite celor care au trecut printr-o situaţie acoperită de asigurarea lor, dar şi bani acumulaţi prin produsele de economisire şi investiţii care au ajuns la maturitate sau au fost răscumpărate. Dintre beneficiile plătite în situaţiile neprevăzute acoperite, aproximativ 45% au fost cheltuieli şi despăgubiri pentru afecţiuni legate de sănătate. În acelaşi timp, în segmentul asigurărilor de locuinţă, NN Asigurări a plătit peste 2,2 milioane de lei clienţilor care s-au confruntat cu incidente care le-au afectat casa, mai mult decât dublu faţă de primele şase luni din 2023.

"Pe lângă protecţie, sprijin financiar în situaţii neaşteptate sau economii şi investiţii pentru planurile lor, asigurările oferă de fapt oamenilor linişte şi mai multă încredere în viitor. Ambiţia noastră nu se limitează la a oferi clienţilor soluţii de asigurare tot mai relevante, ci ne dorim să creăm experienţe şi interacţiuni excelente cu produsele lor şi să fim mereu un sprijin atunci când au cel mai mult nevoie. De aceea, asigurarea stabilităţii financiare şi a creşterii mai rapide decât piaţa, dezvoltarea de beneficii şi produse inovatoare şi transformarea business-ului, în primul rând prin simplificarea proceselor şi prin dezvoltarea capabilităţilor digitale, sunt principalele priorităţi strategice pentru următorii ani", a explicat Ramona Livinţi, CFO al NN Asigurări de Viaţă.

Primele brute subscrise de NN Asigurări de Viaţă au depăşit 562 de milioane de lei în prima jumătate din 2024, cu 12% mai mult decât în aceeaşi perioadă a anului trecut, conform rezultatelor financiare neauditate. Totodată, activele financiare administrate de NN Asigurări de Viaţă au depăşit pentru prima dată pragul de 5 miliarde de lei, cu un avans de 10%. Compania a înregistrat un profit brut de aproape 61 de milioane de lei în primele şase luni din 2024 şi a plătit contribuţii totale de aproximativ 54 de milioane de lei la bugetul de stat, cu 46% mai mult faţă de prima jumătate din 2023.

În segmentul pensiilor private facultative administrate de NN Asigurări de Viaţă, compania a plătit aproape 42 de milioane de lei participanţilor la fondurile NN Activ şi NN Optim care au îndeplinit condiţiile pentru a beneficia de pensia lor Pilon III în prima jumătate a acestui an. Suma reprezintă aproximativ 70% din plăţile realizate în tot anul 2023 şi a crescut cu 31% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut. Activele nete administrate au depăşit pragul de 3 miliarde de lei la finalul lunii iunie, cumulat pentru fondurile NN Activ şi NN Optim, cu 32% peste nivelul din aceeaşi perioadă a anului trecut, reprezentând o cotă de 56,4% din piaţă potrivit datelor Autorităţii de Supraveghere Financiară. Cele două fonduri aveau în total 341.000 de participanţi la finalul lunii iunie, cu o cotă de aproape 45% din numărul total de participanţi la Pilonul III. Din activitatea de investiţii, NN Asigurări de Viaţă a generat în prima jumătate a anului un câştig peste inflaţie în beneficiul participanţilor, de 7,77% pentru fondul NN Activ şi de 5,93% pentru fondul NN Optim, conform calculelor bazate pe datele Autorităţii de Supraveghere Financiară.

În segmentul pensiilor private obligatorii administrate de NN Pensii SAFPAP, compania a plătit peste 228 de milioane de lei participanţilor care au îndeplinit condiţiile pentru a beneficia de pensia lor Pilon II în primele şase luni din 2024, cu 75% peste valoarea din primul semestru al anului trecut. NN Pensii SAFPAP a înregistrat active nete administrate de peste 48 de miliarde de lei la finalul lunii iunie, cu aproape 30% peste aceeaşi perioadă din 2023, reprezentând o cotă de 34% din piaţă, conform datelor Autorităţii de Supraveghere Financiară. Fondul administrat avea 2,1 milioane de participanţi, cu o cotă de 25,7% din numărul total de participanţi la Pilonul II, iar administratorul a generat pentru aceştia un câştig din investiţii de 6,8% în primele şase luni din 2024, conform calculelor bazate pe datele Autorităţii de Supraveghere Financiară.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

21 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9772
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4781
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2350
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8312
Gram de aur (XAU)Gram de aur360.7290

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb