Noi alegeri în Colegiul 2 Mureş?

Cătălin Deacu
Ziarul BURSA #Politică / 23 decembrie 2008

UDMR a făcut recurs la decizia Curţii de Apel

Alegerile parlamentare din Colegiul 2 Mureş s-ar putea repeta după ce Curtea de Apel Bucureşti a anulat, vineri, rezultatele finale ale votului pentru Camera Deputaţilor din această circumscripţie electorală.

UDMR, formaţiunea ce a obţinut mandatul de deputat în acest colegiu, (n.n. cel al noului deputat Koto Joszef), mai are la dispoziţie doar câteva zile pentru a înainta recurs la decizia Curţii.

Dacă nu o va face, Comisia de validare a mandatelor (ce l-a validat şi pe Joszef Koto - câştigătorul colegiului în urma repartiţiei mandatelor la nivel naţional) se va reuni şi va înainta Biroului Permanent al Camerei Deputaţilor o informare privind situaţia creată.

Contextul este destul de complicat, mai ales că, potrivit lui Petru Călian, preşedintele Comisiei pentru validare a mandatelor, "legea nu prevede nimic" în acest caz, în care UDMR pierde, practic, un mandat de deputat.

"După ce va fi comunicată oficial decizia Curţii de Apel Bucureşti, vom înainta o informare către Biroul Permanent al Camerei Deputaţilor pentru rezolvarea situaţiei, fiind posibilă şi varianta de repetare a alegerilor în acest colegiu", ne-a declarat Petru Călian.

Domnia sa a precizat că locul disponibil din Camera Deputaţilor poate fi alocat unui alt candidat, în conformitate cu prevederile actuale ale legii electorale.

Amintim că persoana ce a contestat, la Curtea de Apel Bucureşti, rezultatele procedurii de repartiţie a mandatelor la nivel naţional (în sistem electronic) este nimeni altul decât Benedek Imre Sandor - câştigătorul Colegiului 2 Mureş la număr de voturi şi, totodată, colegul de partid a lui Koto, la acea vreme.

Călian chiar estima, înainte de decizia Curţii, că, dacă Justiţiei va aproba contestaţia

acestuia, Benedek ar fi cel îndreptăţit să obţină mandatul de deputat, avertizând, însă, că "lucrurile se vor complica foarte mult".

În plângerea sa, Benedek a solicitat Curţii şi constatarea dreptului său la atribuirea unui mandat de deputat în circumscripţia electorală Mureş.

Curtea de Apel Bucureşti a respins, însă, cererea sa de obţinere a postului de deputat

ocupat de Koto şi, între timp, Benedek a devenit indezirabil pentru formaţiunea sa.

În urma acestui scandal, Benedek a fost demis din UDMR, sub acuzaţia că a adus formaţiunii "prejudicii irecuperabile" şi "daune morale imense".

Potrivit liderului UDMR Mureş, Attila Kelemen, formaţiunea sa a făcut deja recurs la decizia Curţii de Apel.

"Sperăm că vom reuşi să ne păstrăm mandatul", a menţionat Kelemen, care a catalogat gestul lui Benedek de a contesta în justiţie rezultatele alegerilor, drept unul necolegial, ce a făcut rău partidului.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb