Noi candidaţi la şefia BVB: Paul Prodan şi Andre Cappon

ADINA ARDELEANU
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital / 19 septembrie 2017

Noi candidaţi la şefia BVB: Paul Prodan şi Andre Cappon

Anghel se adânceşte în ilegalităţi şi îl bagă pe listă şi pe Sobolewski, fără ca polonezul să-şi fi depus candidatura

Trei candidaţi au fost înscrişi în cursa pentru fotoliul de director general al Bursei de Valori Bucureşti (BVB), în cadrul procesului de selecţie intern iniţiat de Consiliul de Administraţie, respectiv Paul Prodan, preşedintele Consiliului de Administraţie al BT Capital Partners, Andre Cappon, preşedintele Grupului de consultanţă CBM, Inc. din New York, şi fostul CEO Ludwik Sobolewski, potrivit unor surse din piaţă.

Membrii Consiliului Bursei au depus până vineri propuneri de candidaţi, iar ieri ar fi trebuit să fie făcută o selecţie pentru lista scurtă, pentru demararea interviurilor şi a negocierilor.

Cum lista lungă nu era chiar aşa de lungă, fiind formată din numai trei persoane, acestea au rămas în concurs, în urma şedinţei CA de ieri.

Se pare că Ludwik Sobolewski, susţinut puternic de preşedintele Lucian Anghel, a fost înscris, din oficiu, fără să respecte procedura stabilită, adică să prezinte un CV şi o scrisoare de intenţie, conform surselor noastre.

Astfel, nu se ştie clar dacă el mai doreşte să revină la Bucureşti. Oricum, faptul că nu respectă procedura nu este o noutate, după circul pe care l-a făcut ca să se ţină de scaun, susţinând că nu mai are contract cu BVB, dar are mandat, contrar Codului Civil.

Din lipsa de interes a Consiliului Bursei pentru acest concurs reiese clar că demararea selecţiei a fost făcută de faţadă, intenţia, cel puţin a susţinătorilor lui Sobolewski, fiind să îl reinstaleze pe polonez, cu orice risc.

Rămâne de văzut cât va dura procesul de selecţie şi dacă Radu Hanga, ales săptămâna trecută drept al noulea administrator BVB, îşi va obţine avizul ASF în timp util pentru a vota noul CEO.

Domnul Hanga, susţinut pentru boardul BVB, de Banca Transilvania şi BERD, nu s-a pronunţat, până acum, dacă îl susţine sau nu pe Sobolewski pentru un nou mandat de director general la BVB, dar a declarat, recent, pentru ziarul "BURSA", că speră ca boardul "să găsească cea mai bună soluţie şi să şi-o asume".

Acum, între candidaţii pentru conducerea executivă se află şi colegul său din Grupul Banca Transilvania, Paul Prodan.

Acesta declara, în luna august, că piaţa de capital românească este încă în fază embrionară şi suntem departe de unde am vrea să fim faţă de capacităţile şi de cerinţele pieţei.

Paul Prodan a mai lucrat la Credit Europe, la BRD, ING şi OTP, conform informaţiilor din presă.

În schimb, Andre Cappon este un consultant cu experienţă în Statele Unite ale Americii. Domnia sa consideră că ar fi mai bine ca BVB să rămână în topul pieţelor de frontieră decât să promoveze la statutul de piaţă emergentă, după cum ne-a declarat într-un interviu acordat săptămâna trecută, pe care îl publicăm astăzi.

Concurenţa pentru şefia BVB este extrem de mică, având în vedere că postul, cel puţin în mandatul lui Sobolewski, a fost extrem de bine remunerat - cu un pachet salarial format din salariu fix de aproximativ 18.000 de euro plus beneficii şi bonusuri de performanţă, în funcţie de criterii uşor de atins. Acest lucru poate fi pus, pe de o parte, pe seama faptului că oficialii BVB au anunţat că doresc o reducere a pachetului salarial pentru CEO-ul Bursei, iar pe de alta, pe seama importanţei reduse a BVB ca instituţie în economia autohtonă.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. 1 pentru PP profesionist de-al nostru care :)))))) bună asta tare tare ce mai :)))) cică joacă acasă , 2 e pentru AC ceva american dreamer , care joacă in deplasare şi X pentru LS că ăsta e pe manevre şi cînd e descalificat ori n-are meci :)))) Ca informaţie de importanţa majoră Dom' Preşedinte LA confirmă anticipat pentru spirit sportiv desigur că rezultatul se va descoperi doar dupa prelungiri. 1?x?2? Faites vos jeux

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb