Noi modalităţi de calcul al TVA la încasare

F.A.
Macroeconomie / 22 ianuarie 2014

Noul sistem privind TVA la încasare, intrat în vigoare la 1 ianuarie, prevede că, în cifra de afaceri pentru calculul plafonului de 2.250.000 lei, se includ şi operaţiunile scutite de TVA fără drept de deducere, spre deosebire de reglementările de până la 31 decembrie, potrivit cărora cifra de afaceri includea doar operaţiunile scutite de TVA cu drept de deducere, potrivit unui comunicat trimis astăzi redacţiei.

Ca urmare, contribuabilii care optează pentru a continua sau a intra în sistemul de aplicare a TVA la încasare în acest an vor determina cifra de afaceri pentru calculul plafonului de 2.250.000 lei potrivit prevederilor în vigoare începând cu 1 ianuarie, incluzând astfel şi operaţiunile scutite de TVA fără drept de deducere realizate anul trecut.

Contribuabilii care au aplicat sistemul TVA la încasare în anul 2013 au obligaţia de a verifica dacă cifra de afaceri pentru anul 2013, la care adaugă şi operaţiunile scutite de TVA fără drept de deducere din anul 2013, depăşeşte sau nu plafonul de 2.250.000 lei, determinat conform legilor în vigoare. În situaţia în care cifra de afaceri astfel determinată depăşeşte plafonul de 2.250.000 lei, persoanele impozabile trebuie să solicite ieşirea din sistem, până la data de 25 ianuarie.

Dacă persoanele impozabile care au fost înregistrate în scopuri de TVA începând cu 1 ianuarie doresc să renunţe la aplicarea sistemul TVA la încasare, au această posibilitate, prin depunerea unei notificări (Formularul 097) oricând în cursul acestui an, între 1 şi 25 ale lunii, se mai arată în comunicat.

Comanda carte
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

11 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9752
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5471
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3043
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9437
Gram de aur (XAU)Gram de aur385.5996

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
rommedica.ro
hipo.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb