"Nora" la TNB într-o viziune regizorală originală

Comunicate de presă / 23 ianuarie

"Nora" la TNB într-o viziune regizorală originală

"Nora" de Henrik Ibsen, unul dintre cele mai reprezentative texte din dramaturgia norvegiană şi universală, se bucură de succes pe scena Teatrului Naţional "I.L. Caragiale" din Bucureşti.

Spectacolul creat de Chris Simion - Mercurian într-o viziune regizorală inedită a fost extrem de aplaudat de spectatorii care au participat la sfârşitul anului trecut la avanpremieră şi premieră.

Premiera oficială a "Norei" va avea loc joi, 25 ianuarie, ora 19, la Sala Atelier a Teatrului Naţional I.L. Caragiale din Bucureşti, în prezenţa doamnei Ellen Horn, expert în dramaturgia celebrului scriitor norvegian Henrik Ibsen, şi a bordului Fundaţiei Ringebu Prestegard. Ellen Horn este şi una dintre cele mai iubite şi admirate personalităţi culturale din Norvegia, actriţă, regizor, fost ministru al culturii, directoare a Teatrului Naţional din Oslo şi a Festivalului Ibsen. Ellen Horn va susţine pe 25 ianuarie şi un master-class pentru tinerii actori care va avea ca punct de pornire textul menţionat mai sus.

Noua punere în scenă se bazează pe un demers regizoral original care o are pe Irina Movilă în rolul titular, alături de Ioan Andrei Ionescu, Şerban Pavlu, Amalia Ciolan, Mihai Munteniţă, Bianca Marinescu, Geo Vişan, Robert Herea. Scenografia este semnată de Maria Miu, coregrafia de Ioana Marchidan, light design Alin Popa şi muzica originală creată de Călin Ţopa.

"Nora" este o co-producţie Teatrul Naţional "I.L. Caragiale", Fundaţia Calea Griviţei şi Asociaţia Culturală Griviţa 53, co-finanţată de Administraţia Fondului Cultural Naţional. Spectacolul face parte din proiectul SPIRIT GRIVITA 53 ce susţine demersul "GRIVITA 53 - primul teatru construit împreună" finanţat din granturile SEE 2014-2021, fonduri nerambursabile în cadrul programului RO-CULTURA.

"Să joci Nora este ca şi cum ai juca Hamlet. Să montezi Henrik Ibsen este ca şi cum ai monta Shakespeare. Sunt texte şi personaje iconice, care pot vorbi astăzi la fel de puternic cum au făcut-o acum sute de ani. Am propus un discurs regizoral activ, contemporan, în directă legătură cu societatea în care trăim şi care sper să lucreze pe emoţiile şi gândurile spectatorului şi după ce iese din sală, un demers artistic non-demonstrativ, ci mai degrabă o incursiune, o călătorie în emoţiile şi gândurile personajelor, cu o puternică latură terapeutică, de oglindire şi reparatio: toate suntem surorile Norei. Deşi "Nora" este considerat un text feminist, sper că am reuşit (noi ca echipă artistică) să îl scoatem din acest clişeu şi să ii redăm o altfel de interpretare. În spatele a tot ceea ce a scris Ibsen există o îndrumare sau o încurajare de a fi mai bun şi de a deveni conştient de propria-ţi identitate ca individ şi asta am vrut să scot în evidenţă.", a mărturisit Chris Simion - Mercurian.

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb