NORDIS GROUP: Creştere de 7,9 % pe an a preţului pe piaţa imobiliară

A.B.
Comunicate de presă / 12 noiembrie 2020

Alexandru Mihai, Managing Partner - Nordis Group

Alexandru Mihai, Managing Partner - Nordis Group

Nordis Group prezintă o analiză realizată de Florin Stanciu, analist financiar, care arată că în perioada 2015 - 2020 (raportare la nivelul trimestrului trei din fiecare an) a fost înregistrată o creştere agregată de aproximativ 46% a preţurilor pe metru pătrat la locuinţe. Aceasta se traduce într-o creştere medie de 7,9% pe an, transmite un comunicat de presă trimis redacţiei.

Dacă ar fi să luăm în calcul şi închirierea acestora pe o perioadă de 5 ani, acest lucru ar duce la un randament net superior al investiţiilor imobiliare faţă de celelalte metode de investiţie analizate, respectiv titluri de stat şi bursă.

Evoluţia din 2020, la nivel naţional, indică o creştere a preţului pe metru pătrat la locuinţe cu 2,4%. Totodată, în trimestrul trei din 2020, faţă de aceeaşi perioadă a anului precedent, preţurile s-au modificat cu 6,5%.

Prin comparaţie cu alte produse investiţionale, titlurile de stat emise de statul român la cinci ani oferă randamente de 3,65% p.a., respectiv 4,15% p.a. la 10 ani. Pentru o clasă de active mai riscantă, de exemplu, investitorii în piaţa de capital ar fi obţinut un randament de 33% în aceeaşi perioadă (creştere indice BET).

În 2020, Nordis Group a remarcat un interes crescut în rândul românilor pentru locuinţe spaţioase completate de facilităţi şi servicii care le pot susţine sau îmbunătăţi stilul de viaţă. În cadrul proiectelor Nordis, comparativ cu anul precedent, valoarea medie a apartamentelor achiziţionate a crescut considerabil, iar preferinţele şi nevoile clienţilor s-au îndreptat încă de la începutul anului către spaţii generoase.

În acest sens, ansamblul le propune românilor atât o experienţă inovatoare pe litoralul Mării Negre, cât şi o investiţie sigură pe termen lung. Ansamblul este cel mai ambiţios proiect de pe litoral. E compus din 670 de apartamente rezidenţiale şi 730 de camere de hotel pe o suprafaţă totală de 80.000 de metri pătraţi.

Până în acest moment, pentru proiectul Nordis Mamaia 5** care va fi finalizat în anul 2021, au fost realizate, doar în acest an, peste 600 de achiziţii, iar valoarea medie investită de către clienţi este de aproximativ 90.000 de euro.

"Sectorul imobiliar este considerat de majoritatea investitorilor o măsură de protecţie la inflaţie şi aceste cifre ne arată că investiţia în imobiliare are un randament atractiv. Ce ne-am propus noi prin proiectele pe care le avem în derulare, în special prin Nordis Mamaia 5**, a fost să oferim o experienţă deosebită fiecărui client şi să poată investi în cel mai bun produs. Ce am remarcat a fost că românii au investit mai mult în proprietăţile Nordis, fie pentru a avea un venit sigur lunar, fie pentru a avea o casă de vacanţă sau o nouă locuinţă în cele mai exclusiviste zone. Ne bucurăm să vedem, mai ales în 2020, că oamenii preţuiesc tot mai mult serviciile şi facilităţile care le pot asigura şi susţine un anumit stil de viaţă", a declarat Alexandru Mihai, Managing Partner - Nordis Group.

Estimările Nordis Group pentru finalul lui 2020 şi pentru 2021

Pentru ultimele luni din 2020, Nordis Group estimează o creştere a numărului de vânzări, iar proiectul Nordis Sinaia 5** este foarte căutat în această perioadă. Compania estimează că, pe fondul măsurilor care există în acest moment pe plan naţional, în decembrie dorinţa cumpărătorilor de a investi va fi mai mare.

"Cumpărătorii care decid să investească în domeniul imobiliar au tipologii diferite, însă împart acelaşi scop: de a avea un venit suplimentar. Este cunoscut şi demonstrat că investiţiile în proprietăţi sunt cele mai sigure şi profitabile. Comparativ cu alte bunuri, proprietăţile îşi cresc valoarea în timp şi au avantaje pe termen lung. Majoritatea cumpărătorilor sunt oameni informaţi, realişti, care aleg acest domeniu facil de gestionat", a declarat Alexandru Mihai, Managing Partner - Nordis Group.

În prima jumătate din 2021, Nordis Group preconizează o creştere accentuată a vânzărilor. Comportamentul de cumpărare al clienţilor va continua să se bazeze pe siguranţă şi în continuare vor fi foarte căutate locuinţele în zone exclusiviste. În această perioadă, proiectul din Mamaia va fi aproape finalizat, iar cel din Sinaia în construcţie. De asemenea, Nordis plănuieşte replicarea proiectelor existente în oraşele mari ale ţării, primele locaţii din această listă fiind Braşov şi Bucureşti.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. ajustat la inflatie pica in jur de 3%/an.

    comparat cu SPY 14.4%/an(12.4 dupa inflatie), fara reinvestirea dividendelor. 

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb