NOU SEZON LIGA 1 Autorităţile promit că nu vor mai fi blocaje

D.N.
Ziarul BURSA #Sport / 21 august 2020

Autorităţile promit că nu vor mai fi blocaje

Noul sezon al Ligii 1 debutează sub semnul coronvirusului. Primul meci trebuia să se dispute ieri, dar, din cauza infectărilor din lotul FCSB, a fost amânat pentru sâmbătă, aşa că deschiderea sezonului va avea loc la Piteşti, unde gazdele, proaspăt revenite pe prima scenă fotbalistică, vor întâlni pe FC Botoşani.

Direct implicat, având în vedere actualul context sanitar, Ministrul Tineretului şi Sportului, Ionuţ Stroe, a declarat că începând cu noul sezon al Ligii I vor fi eliminate "blocajele" cauzate de protocoalele sanitare care trebuiau respectate, în acest sens doar sportivii depistaţi pozitiv la noul coronavirus fiind nevoiţi să urmeze procedurile sanitare: "Concluziile acestor discuţii de la guvern au fost că trebuie să eliminăm unele blocaje, care puneau mari piedici în desfăşurarea competiţiilor sportive în cazul apariţiei unor cazuri de COVID-19, dar şi să responsabilizăm cluburile şi organizatorii de competiţii. Vrem să existe un cadru mai bine definit şi să fie cunoscut de toţi de la început. Legat de primul aspect, vom introduce în Ordinul comun de ministru MTS-MS norme care prevăd că sportivii sau membrii staffului testaţi negativ îşi pot continua activitatea, rămânând ca doar cei pozitivi să urmeze procedurile sanitare în vigoare. De asemenea, cei desemnaţi drept contacţi în urma anchetei epidemiologice vor face imediat un test RT-PCR, putând să revină la activitate dacă testul este negativ. Aici va fi şi un rol al Direcţiilor de Sănătate Publică de a implementa proceduri rapide pentru astfel de cazuri". Ministrul a precizat însă că în noul protocol sanitar vor exista sancţiuni cu depunctarea în cazul în care meciurile nu se pot juca din cauza uneia dintre echipe, care are prea mulţi jucători infectaţi: "Pentru a doua chestiune, a responsabilităţii, vom menţiona expres obligativitatea structurilor sportive de a include în regulamentul sportiv prevederi clare cu privire la punctaj în cazul în care un meci nu se mai poate disputa sau reprogama din cauza infectărilor. Un meci nu se mai poate amâna la infinit, iar cluburile trebuie să ştie că lipsa de disciplină duce la pierderea de puncte în clasament şi că trebuie să ia măsuri pentru a evita astfel de situaţii. Pe de-o parte, oferim o cale de a nu mai bloca echipe întregi şi de a menţine calendarul bine stabilit al meciurilor, dar în acelaşi timp tragem o linie clară dincolo de care toţi, de la bun început, să ştie că nu se poate trece, pentru a nu da peste cap o întreagă competiţie".

Conform protocoalelor sanitare din sezonul trecut, întregul lot al unei echipe de fotbal urma să intre în izolare sau carantină dacă un fotbalist sau membru al stafului ar fi fost descoperit pozitiv la coronavirus. Astfel s-a ajuns la situaţia în care în sezonul trecut al Ligii I mai multe meciuri să nu se poată disputa din lipsa datelor din calendar la care ar fi trebuit să fie reprogramate conform protocolului sanitar. Chestiunea prezenţei suporterilor pe stadioane nu a mai fost ridicată, fiind evident că până nu va scădea numărul de infectări raportate zilnic nu se poate pune problemea redeschiderii porţilor arenelor.

Etapa 1- program

Vineri

FC Argeş - FC Botoşani - ora 18.15

Sâmbătă

FC Viitorul Constanţa - UTA Arad - 15.30

Sepsi OSK Sfântu Gheorghe - Universitatea Craiova - 18.00

Astra Giurgiu - FCSB - 21.00

Duminică

Poli Iaşi - Chindia Târgovişte - 16.00

Academica Clinceni - CFR Cluj - 18.00

Luni

FC Voluntari - Gaz Metan Mediaş - 18.00

Dinamo Bucureşti - FC Hermannstadt - 21.00.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb