Noul şef al DIICOT, anunţat astăzi

M.D.
Anticorupţie / 14 mai 2018

Noul şef al DIICOT, anunţat astăzi

Ministerul Justiţiei ar urma să anunţe, astăzi, rezultatul selecţiei pentru postul de procuror-şef al Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT). Şi-au depus candidaturile şi au susţinut interviul, Daniel Horodniceanu, actualul şef al instituţiei, şi Felix Bănilă, procuror la Parchetul Tribunalului Bacău. Mandatul lui Daniel Horodniceanu expiră în 19 mai, informează News.ro.

Procedura a fost lansată în 14 aprilie. iar candidaturile au putut fi depuse până în 7 mai.

Daniel Horodniceanu, actualul şef al instituţiei, şi Felix Bănilă, procuror la Parchetul Tribunalului Bacău, au întrunit condiţiile de participare şi au susţinut, vineri, un interviu cu ministrul Justiţiei şi patru secretari de stat.

După interviuri, ministrul Justiţiei, Tudorel Toader, a precizat că actualul şef al instituţiei Daniel Horodniceanu, candidat pentru al doilea mandat, a fost întrebat despre achitări, despre durata finalizării dosarelor şi despre limitele libertărţii de exprimare în cazul magistraţilor.

Într-o postare pe contul personal de Facebook, Toader a declarat că "Interviul a durat cate o oră pentru fiecare candidat. Au fost abordate probleme punctuale. Spre exemplu, Horodniceanu a fost întrebat, printre altele, despre: problema achitărilor (cauze şi remedii), problema termenului rezonabil de finalizare a urmăririi penale (în condiţiile în care de 11 ani un dosar nu este încă finalizat) sau despre limitele libertăţii de exprimare ale magistraţilor!".

La rândul său, Horodniceanu a declarat, la ieşirea de la interviu, că i s-au pus "întrebări foarte bune, pertinente". El a apreciat că ar trebui să rămână la conducerea instituţiei "pentru continuitate".

Secţia pentru procurori a Consiliului Superior al Magistraturii a admis, în 16 martie, solicitarea lui Daniel Horodniceanu de a reveni la Serviciul Teritorial Iaşi al DIICOT, după încheierea mandatului la conducerea instituţiei, respectiv din 19 mai.

Felix Banilă, în vârstă de 46 de ani, este procuror la Parchetul Tribunalului Bacău. În perioada 2010 - 2017, el s-a aflat la conducerea Parchetului Tribunalului Bacău. În 2016, Bănilă a candidat pentru un post în CSM, fără succes.

Tudorel Toader, a scris pe Facebook că aştepta să se înscrie mai mulţi candidaţi în cursa pentru şefia DIICOT.

Conform legii, procurorul-şef al DIICOT este numit de preşedintele României, la propunerea ministrului Justiţiei, cu avizul CSM. Numirea se face pe o perioadă de trei ani, cu posibilitatea reînvestirii o singură dată

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. Firma aia e afumata - institutie serioasa !

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb