Noul vicepremier vrea să urmeze cu ochii închişi programul de guvernare

Romana Puiuleţ
Ziarul BURSA #Politică / 25 august 2005

Gheorghe Pogea are mandat de la partid să îl înfrunte făţiş pe premier ori de cîte ori se ivesc puncte de vedere diferite în sînul Alianţei

Noul vicepremier pe probleme economice, pedistul din Hunedoara, Gheorghe Pogea, este hotărît să urmeze orbeşte programul de guvernare cu care Alianţa a cîştigat alegerile. Domnia sa a solicitat comisiilor care lucrează la strategia fiscală demarată de ex-ministrul de finanţe, Ionuţ Popescu, să îi prezinte rapoartele tuturor analizelor perfectate pînă acum. Gheorghe Pogea nu este dis-pus însă să facă declaraţii în ceea ce priveşte majorarea TVA sau introducerea unor noi impozite, aşa cum au făcut colegii săi de Alianţă. Moderat, Gheorghe Pogea s-a mărginit să spună că scopul majorării Taxei pe Valoarea Adăugată nu este cel de a compensa lipsa de venituri cauzate de introducerea cotei unice.

În schimb, domnul Pogea se arată hotărît în ceea ce priveşte diminuarea contribuţiilor sociale, deoarece aceasta este o măsură prevăzută în programul de guvernare. Vicepremierul susţine că doar în urma unor scenarii asupra veniturilor se poate stabili cu cîte procente se vor reduce contribuţiile sociale.

Pedistul numit la remaniere în locul lui Gheorghe Seculici pe funcţia de vicepremier spune că strategia fiscală nu presupune doar majorarea sau diminuarea unor impozite, ci şi răspunderile pe care trebuie să ni le asumăm în vederea integrării europene. Astfel, demnitarul este pregătit să urmărească îndeaproape toate programele de finanţare şi co-finanţare care trebuie să se regăsească în bugetul pe anii următori. "Trebuie să fim consecvenţi politic în ceea ce priveşte relaxarea fis-cală şi să finalizăm atît o strategie fiscală pe termen mediu, cît şi una pe termen lung", apreciază vicepremierul pentru coordonarea problemelor economice.

Hunedoreanul venit de la conducerea societăţii "Marmosim" spune că în cursul săptămînii viitoare va avea o discuţie cu premierul Călin Popescu Tăriceanu în cadrul căreia se va decide care sînt atribuţiile sale, lăsînd să se înţeleagă că domnia sa ar putea prelua rolul de negociator cu Fondul Monetar Internaţional, funcţie pe care a deţinut-o şi colegul său de partid Adriean Videanu.

Ca să spulbere orice zvonuri legate de relaţiile sale de afaceri cu primarul Adriean Videanu, fostul director general de la "Marmosim" face următoarele precizări: profesia sa este cea de manager astfel încît şi la "Marmosim" şi la "Siderurgica Hunedoara" a ocupat funcţia de conducere. "Nu am fost partener de afaceri cu Adriean Videanu. Nu am acţiuni şi nu am fost niciodată coacţionar", arată domnia sa, asigurîndu-ne că în cîteva zile se va retrage de la conducerea "Marmosim".

Surse din PD ne-au dezvăluit că noul vicepremier a primit mandat de la partid să îşi traseze de la început atribuţiile şi să se impună în Cabinet aşa cum funcţia sa o cere, acestea fiind minusurile care i-au fost reproşate predecesorului său, Gheorghe Seculici.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb