NOVOMATIC: "Loteria nu a îndeplinit condiţiile contractuale care i-ar permite să primească 75 milioane euro"

Andrei Stan
Companii / 6 octombrie 2015

Loteria Română nu a pus la dispoziţia firmei Novo VLTech Solutions, din grupul Novomatic, locaţiile necesare instalării terminalelor de video-loterie, astfel că nu au fost îndeplinite condiţiile din contractul semnat în 2013 şi vizat de DNA care ar permite Loteriei să încaseze 75 milioane de euro, susţine compania austriacă într-un comunicat de presă.

Loteria şi Novo VLTech Solutions au încheiat în 2013 un contract de parteneriat (asociere în participaţie) pe termen lung în domeniul video-loteriei.

Potrivit contractului, firma din grupul Novomatic are obligaţia de a furniza 10.000 terminale de video-loterie, precum şi sistemul de video-loterie asociat acestuia, iar Loteria Română areobligaţia să asigure locaţii pentru amplasarea echipamentelor.

Veniturile obţinute din asociere sunt împărţite între parteneri pe baze egale (50/50).

"Contractul prevede şi acordarea Companiei Naţionale Loteria Română, o singură dată, a unui venit minim garantat, în sumă de 75 milioane EURO, dacă anumite condiţii sunt îndeplinite. Una dintre condiţii este aceea ca cel puţin 10.000 de terminale de video-loterie să fie instalate şi operaţionale. Din păcate, până la această dată, CN Loteria Română a putut pune la dispoziţie locaţii pentru amplasarea numai a aproximativ jumătate din numărul agreat de terminale de video-loterie", arată Novo VLTech Solutions în comunicat.

Novo VLTech Solutions arată, de asemenea, că a acţionat "întotdeauna cu respectarea deplină a tuturor oligaţiilor contractuale asumate".

"Contractul de asociere a fost inspectat şi analizat de mai multe autorităţi ale statului şi până în acest moment S.C. Novo VLTech Solutions S.R.L. nu are vreo informaţie referitoare la o eventuală plângere formulată împotriva acestui contract de către vreo autoritate. S.C. Novo VLTech Solutions S.R.L. işi exprimă, de asemenea, convingerea că orice inspectare ulterioară va confirma deplina respectare a dispoziţiilor contractuale asumate", susţine firma.

Săptămâna trecută, procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie (DNA) au ridicat mai multe documente de la Ministerul Finanţelor Publice, legate, potrivit unor surse judiciare, de contractul încheiat de Loterie cu grupul Novomatic.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

14 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9761
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5124
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2344
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7993
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.8318

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb