NU TE SUPĂRA, FRATE! / AI AJUNS ÎN CĂSUŢA JUSTIŢEI - 19 Opoziţia joacă tare: vrea şefia Avocatului Poporului

Ziarul BURSA #Politică / 30 mai 2019

Faptul că PSD nu îl mai are pe Liviu Dragnea în funcţia de preşedinte, le-a dat celor din opoziţia parlamentară iluzia că îşi pot impune oamenii în anumite funcţii cheie. Cu toate acestea, anumite propuneri nu au fost agreate de toţi membrii opoziţiei, iar acest lucru s-a văzut la faptul că Raluca Turcan a pierdut, în faţa social-democratului Marcel Ciolacu, funcţia de preşedinte al Camerei Deputaţilor.

O altă propunere comună din partea opoziţiei este Peter Eckstein Kovacs, pe care USR, PNL şi UDMR îl văd ca viitorul şef al instituţiei Avocatul Poporului, în condiţiile în care mandatul lui Victor Ciorbea a expirat la 6 mai 2019.

Avocatul Poporului este numit în şedinţa comună a celor două Camere ale Parlamentului pe o durată de 5 ani, cu posibilitatea reînnoirii mandatului o singură dată. Postul este unul cheie în arhitectura statului deoarece şeful acestei instituţii este deocamdată singurul care poate ataca la Curtea constituţională ordonanţele de urgenţă adoptate de Guvern.

Victor Ciorbea a ajuns în funcţia de Avocat al Poporului în aprilie 2014, fiind propus de grupurile PSD din Senat şi Camera Deputaţilor. Din acel moment, Ciorbea a evitat sau a refuzat să atace la CCR mai multe ordonanţe simple sau de urgenţă controversate. Una dintre cele mai recente exemple este OUG 7/2019, care a modificat legile justiţiei, dând puteri sporite secţiei speciale de anchetare a magistraţilor.

Peter Eckstein Kovacs, de profesie avocat, a fost membru UDMR şi pentru o perioadă consilier prezidenţial în al doilea mandat prezidenţial al lui Traian Băsescu. După ce a aflat că este susţinut pentru funcţia de Avocat al Poporului, Eckstein a scris pe pagina sa de Facebook: "Sunt copleşit de comentarii pozitive. Mulţumesc. Köszönöm szepen. E important ca să fie solidaritate în partea mai bună a politicii".

Vom vedea dacă va exista consens cu privire la exprimarea votului şi dacă opoziţia va reuşi să îi convingă şi pe alţi parlamentari să îl voteze pe Peter Eckstein Kovacs, deoarece, în plenul celor două Camere ale Legislativului, coaliţia PSD-ALDE deţine majoritatea, la care s-ar adăuga şi mare parte din voturile celor 19 deputaţi ai minorităţilor naţionale.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb