NU TE SUPĂRA, FRATE! Dăncilă, un preşedinte care minte

Ziarul BURSA #Politică / 30 mai 2019

Premierul Viorica Dăncilă nu era pregătită pentru condamnarea definitivă a pre­şedintelui PSD Liviu Dragnea. Deşi a declarat că, după pierderea de către social-democraţi a alegerilor europarlamentare, a discutat cu Liviu Dragnea, ea a menţionat că acesta i-a transmis să nu demisioneze din fruntea Executivului şi să păstreze guvernarea coaliţiei PSD-ALDE.

După condamnarea şefului său de partid, Viorica Dăncilă a devenit, conform statutului PSD, preşedinte interimar al social-democraţilor, deoarece deţinea funcţia de preşedinte executiv. Respectarea statutului în acest sens a fost constatată atât de Biroul Permanent Naţional al PSD, cât şi de Comitetul Executiv Naţional al PSD, care s-au întrunit marţi, 28 mai.

Imediat după preluarea şefiei PSD, Viorica Dăncilă a declarat, indirect, că libertatea de expresie este reinstaurată în PSD. Dăncilă a spus: "Trebuie să ascultăm părerea fiecăruia fără a-i sancţiona atunci când sunt sau nu de acord cu noi. Trebuie să ne unim forţele, să înţelegem unde am greşit şi să luăm măsurile care se impun. Poate că semnalul de alarmă trebuia luat în seamă mai de mult. Important nu este ce am făcut, ci să învăţăm din greşeli şi să mergem mai departe".

Preşedintele interimar al PSD a s­pus că pe masa Guvernului nu a exis­tat nicio lege care să modifice legislaţia penală şi sistemul judiciar. Declaraţia Vioricăi Dăncilă nu este acoperită de realitate atât timp cât toate cele trei ordonanţe de urgenţă date de Guvern reprezintă de fapt legi prin care a fost operaţionalizată Secţia de Investigare a Infracţiunilor din Justiţie, prin care s-a amânat intrarea în vigoare a dispoziţiilor privind pensionarea magistraţilor, prin care a fost încălcat principiul consituţional al separării carierelor între judecători şi procurori.

Dăncilă a menţionat că ea nu ştie nimic despre niciun stat paralel, pentru că timp de 9 ani a fost europarlamentar: "Nu este important ce cred eu. Eu nu vreau să fac o referire la acest aspect. Eu nu am vorbit de statul paralel. Vreau să luaţi afirmaţia nu că nu ar exista. Nu ştiu acest lucru. Am fost plecată 9 ani din România. Poate sunt oameni care ştiu mult mai mutle lucruri, dar important este pentru mine ce vom face în perioada următoa­re, fără să avem în prim-plan justiţia".

Pentru a reîmprospăta memoria noului şef al PSD, îi reamintim Vioricăi Dăncilă că, în urmă cu aproape un an, pe 9 iunie 2018 a fost la mitingul PSD din Piaţa Victoriei, îndreptat împotriva statului paralel, unde premierul le-a spus celor 120.000 de participanţi: "Suntem astăzi în piaţă împreună pentru a spune câteva lucruri esenţiale. Rezultatul votului românilor trebuie respectat. Abuzurile din justiţie trebuie să fie stopate. Trebuie să închidem epoca urii şi a dezbinării. Iată care este diferenţa dintre noi şi cei care ne împiedică să guvernăm".

Mai mult, în 22 iunie 2018, după ce cu o zi înainte Liviu Dragnea a fost condamnat în primă instanţă în dosarul angajărilor fictive, Viorica Dăncilă a lansat un atac la adresa Justiţiei: "Decizia instanţei de judecată în cazul preşedintelui PSD ne arată că modul în care în România se aplică legea este încă sub influenţa arbitrariului. Liviu Dragnea a fost condamnat pentru o faptă prevăzută de un articol pentru care există deja o decizie a CCR că trebuie modificat pentru a fi în acord cu regulile Constituţiei. Într-un stat democratic, incertitudinile nu au ce căuta în înfăptuirea actului de justiţie, iar atât timp cât există decizii ale CCR pe care unii judecători le acceptă, alţii nu, nu ne putem gândi decât că această hotărâre de condamnare nu se va menţine şi după recursul din apel".

Ar mai fi de menţionat că, după preluarea preşedinţiei PSD, Dăncilă a mai spus că vinovaţi pentru organizarea dezastruoasă a votării în Diaspora sunt ambasadorii şi reprezentanţii consulari. Practic, prin învinuirea ambasadorilor, premierul arată spre preşedintele Klaus Iohannis, adică spre cel care i-a numit pe aceştia în funcţii, uitând să menţioneze că situaţia de duminică, 26 mai, a fost similară cu aceea de la prezidenţialele din 2014 când era acelaşi ministru de externe: Teodor Meleşcanu. În 2014 acesta a demisionat, dar acum este protejat de Viorica Dăncilă.

Opinia Cititorului ( 1 )

  1. "să învăţăm din greşeli şi să mergem mai departe".

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb