NU TE SUPĂRA, FRATE! / EŞTI LA CAPĂTUL JOCULUI, ÎN CĂSUŢA 21 Noul preşedinte al Camerei Deputaţilor, un personaj controversat

Ziarul BURSA #Politică / 30 mai 2019

Marcel Ciolacu (Sursa foto: Twitter)

Marcel Ciolacu (Sursa foto: Twitter)

Unul dintre marii câştigători ai condamnării definitive la închisoare a lui Liviu Dragnea este Marcel Ciolacu. Acesta a devenit, ieri, al treilea om în stat, după ce a fost ales de plenul Camerei Deputaţilor în funcţia de preşedinte al acestui for. Cu 172 de voturi "pentru" şi 120 "împotrivă'', Ciolacu a devansat propunerea comună a PNL, USR şi PMP - Raluca Turcan - prim-vicepreşedintele PNL având doar 100 de voturi "pentru'' şi 192 contra. Pe locul al treilea s-a clasat liderul UDMR, Kelemen Huno cu 20 de voturi "pentru'' şi 272 "împotrivă''.

Ciolacu a fost ales în funcţia de preşedinte al Camerei Deputaţilor după ce aceasta a rămas vacanţă în urma arestării lui Liviu Dragnea, care îşi va executa pedeapsa primită de 3 ani şi 6 luni de închisoare.

Discuţiile în Camera Deputaţilor au fost aprinse, iar deputaţii Pro România nu au votat niciun candidat.

Victor Ponta a precizat: "Votul nostru oricum nu schimba nimic - suntem 22 din care la vot au participat doar 6. Nu avem şi nu facem înţelegeri cu PSD, dar nici cu PNL. Faptul că liberalii nu i-au convins nici pe toţi ai lor să o voteze pe Raluca Turcan arată o problemă reală. Ieşirile isterice ale unor penelişti sau userişti care dau vina pe noi sau pe alţii pentru înfrângerea lor nu îi ajută la nimic. Trebuie să fie mai deştepţi şi mai convingători dacă vor să câştige data viitoare. Nici pe UDMR nu au reuşit să îi convingă".

Marcel Ciolacu, noul preşedinte al Camerei Deputaţilor, era în urmă cu câţiva ani unul dintre oamenii de încredere a lui Liviu Dragnea, însă relaţia s-a stricat în 2017, odată cu demisia lui Mihai Tudose în al cărui cabinet Ciolacu era vicepremier. Cu doar câteva luni înainte, Marcel Ciolacu, pe care Dragnea îl promovase ca lider al deputaţilor PSD, era la pescuit cu şeful partidului şi premierul de la acea vreme Sorin Grindeanu.

Atunci, Dragnea posta pe Facebook următorul mesaj: "În acest sfârşit de săptămână, l-am învăţat pe Sorin să pescuiască. Marea ruptură între Parlament şi Guvern a avut loc: eu am prins 17 ştiuci şi el 9? Eu cred că e foarte bine pentru un începător care nu pusese niciodată mâna pe o lansetă! La vâsle, un ecologist: Marcel Ciolacu ??" Nu e clar cât de ecologist este deputatul PSD de Buzău sau dacă Dragnea l-a ironizat, din moment ce în urmă cu doi ani apăreau fotografii cu Ciolacu la o partidă de vânătoare. Detaliul care a scandalizat atunci presa era faptul că partenerul său de vânătoare era Omar Hayssam, condamnat la 23 de ani pentru terorism.

Marcel Ciolacu este membru PSD din anul 1990. În 2015 a fost ales preşedinte al Organizaţiei Judeţene PSD Buzău. Marcel Ciolacu a fost vicepremier fără portofoliu în guvernul Mihai Tudose (29 iunie 2017-29 ianuarie 2018). A deţinut şi funcţia de ministru interimar al Apărării (6-12 septembrie 2017).

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb