NU TE SUPĂRA, FRATE! / POPOSEŞTE ÎN CĂSUŢELE 5 ŞI 6 Oamenii impuşi de Dragnea, schimbaţi unul după altul

Ziarul BURSA #Politică / 30 mai 2019

Darius Vâlcov (Sursa foto: Twitter)

Darius Vâlcov (Sursa foto: Twitter)

Noua conducere a PSD a trecut imediat la o epurare masivă a persoanelor pe care fostul preşedinte Liviu Dragnea le-a adus în partid sau cărora acesta le-a oferit anumite funcţii.

Printre acestea se numără şi consilierul onorific al premierului Viorica Dăncilă, Anca Alexandrescu, care în ultimul an a fost "umbra" actualului preşedinte al PSD şi care, conform unor surse social-democrate avea obligaţia să îi raporteze lui Liviu Drag­nea fiecare mişcare a şefului Guvernului.

Fata cunoscutului jurnalist Horia Alexandrescu a fost înlăturată din guvern şi din funcţia de la partid de către Viorica Dăncilă, imediat ce premierul a preluat funcţia de preşedinte interimar al PSD.

Viorica Dăncilă a declarat: "Cu Anca Alxandrescu este exclusă orice colaborare. Este consilier onorific la Guvern şi mâine(n.r.-ieri) o voi elibera din funcţie. Şi la partid voi proceda la fel".

Anca Alexandrescu a fost numită în guvernul Dăncila în februarie 2018. Alexandrescu este fosta soţie a jurnalistului Dan Andronic şi a fost consiliera lui Liviu Dragnea, ocupându-se direct de imaginea şi comunicarea fostului lider al PSD. Ea s-a mai ocupat de comunicare şi în guvernele Năstase şi Ponta, dar şi de fostul primar general Sorin Oprescu. În timpul guvernării Ponta, Anca Alexandrescu a răspuns de imaginea lui Liviu Dragnea, ce era ministru al Dezvoltării Regionale.

Viorica Dăncilă a menţionat că următorul pe listă este consilierul de stat Darius Vâlcov, dar a precizat: "Voi lua o decizie în curând legată şi de Darius Vâlcov. Nu îmi cereţi să vă dau răspuns acum".

Darius Vâlcov este fost primar al municipiului Slatina şi are o condamnare în primă instanţă la 8 ani de închisoare pentru infracţiuni de corupţie şi spălare de bani. Se pare că şi acest lucru va cântări destul de mult în decizia premierului Dăncilă de a se debarasa de serviciile lui Vâlcov, deoarece noul preşedinte al PSD a precizat că fiecare persoană trebuie să îşi rezolve singură propriile probleme penale şi că nu este normal ca acestea să fie decontate de partid.

Vâlcov a fost prezentat constant de Dragnea drept artizanul programului de guvernare. De altfel, de câte ori Guvernul a anunţat măsuri fiscale controversate, printre care şi OUG 114/2018, Darius Vâlcov a fost cel care a ieşit la declaraţii de la tribuna Guvernului împreună cu ministrul de Finanţe Eugen Teodorovici. De asemenea Vâlcov a fost unul dintre cei care au lucrat la bugetul de stat pentru anul în curs.

Ar mai fi de menţionat că Darius Vâlcov este cercetat penal de către DIICOT pentru descretizarea ilegală a protocolului de colaborare încheiat între SRI şi Parchetul General în 8 decembrie 2016. Anul trecut, în 23 august 2018, Vâlcov a publicat pe pagina sa de Facebook o copie după acest protocol, care era secret conform legislaţiei în vigoare.

Dintre liderii PSD marcanţi susţinuţi puternic de Liviu Dragnea, de furia noii conduceri social-democrate se pare că a scăpat Olguţa Vasilescu. Adică exact persona pe care fostul preşedinte al PSD o dorea drept naşă în cazul în care urma să se cunune cu iubita sa, Irina Tănase. Deşi Olguţa Vasilescu şi-a pierdut atribuţiile de purtător de cuvânt al PSD - pe care ea susţine că le-a avut doar pe perioada campaniei electorale pentru europarlamentare - soţia senatorului Claudiu Manda - proaspăt ales deputat european - deţine în continuare funcţia de vicepreşedinte al partidului.

De altfel Viorica Dăncilă a declarat despre fosta ocupantă a funcţiei de ministru al muncii şi justiţiei sociale: "Am o colaborare foarte bună cu Olguţa Vasilescu. Rămâne în conducerea partidului, e vicepreşedinte. Nu ştiu de unde a ieşit ştirea că ar fi o divergenţă cu Olguţa Vasilescu".

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb