NU TE SUPĂRA, FRATE! PSD sub Vasilica Viorica Dăncilă

Mihai Antonescu
Ziarul BURSA #Politică / 30 mai 2019

Ilustraţie de MAKE şi Oana B.

Ilustraţie de MAKE şi Oana B.

Mihai Antonescu

După corridă e multă treabă. Spectatorii nu sunt interesaţi de şmotru, ce-a fost interesant, acţiunea, a trecut. De ce s-ar uita cineva cu atenţie cum e tractat leşul tarurului din arenă, cum se presară nisip şi rumeguş peste băltoacele de sânge, cum se strâng pe făraş intestinele cailor evisceraţi ai picadorilor, cum se dă cu var pe scândurile mantinelelor?!?

Organizatorii, în schimb, agenţii, un mic grup de aficionados privesc fiecare detaliu, pentru că doar astfel vor fi siguri că luptele de mâine vor decurge în parametri optimi.

Pentru că ne considerăm avizaţi în ale politicii, pentru că pretindem că realizăm şi cântărim responsabil implicaţiile vieţii politice asupra tuturor sectoarelor de interes public, vom încerca să aruncăm o privire atotînvăluitoare peste ţarcul gol al măcelului încheiat, din care stârvul politic al lui Liviu Dragnea a fost remorcat şi dus la reciclat, dar unde mâine vor dansa alţi temerari cu alte fiare.

Ce face PSD

Dragnea a fost încarcerat. A fost dezbrăcat, controlat, i s-au luat unele efecte, a fost verificat şi aprobat bagajul, i s-a repartizat un loc şi a început perioada de carantină.

Pentru ca poporul să nu se amăgeas­că, de rea credinţă, că patricianul pesedist se va bucura de privilegii şi concesii necuvenite, pentru ca opinia publică să ştie că va suporta nediscriminativ rigorile detenţiei, Sindicatul lucrătorilor Autorităţii Naţionale a Penitenciarelor i-a adresat lui Dragnea o scrisoare deschisă în care îl ia la mişto, îi dă cu tifla şi îi promite austeritate la puşcărie.

Pentru ca Liviu Dragnea să nu se amăgească, de slabă credinţă, că ar mai avea o cât de mică influenţă asupra pesedeului rămas în libertate, aces­ta s-a grăbit să-i înlăture toţi protejaţii.

Codrin a fost retrogradat, Anca Alexandrescu este îndepărtată cu reproşuri, la fel şi Vâlcov, despre care conducerea partidului şi-a amintit subit că a fost cercetat şi condamnat la fond pentru fapte de corupţie.

Nicolicea, Iordache, Nicolae sunt avizaţi să stea cuminţi.

Oprişan a scos capul. Firea a revenit în funcţii, Gabriel Mutu îndepărtat.

Portofoliile ministeriale se dau unor doamne, acum că Partidul se feminizează.

Unele doamne vin, alte doamne vor pleca. Ministresele Sănătăţii şi Internelor sunt supuse tirurilor sindicale pentru a se oferi pretextul înlocuirii.

PSD cheamă proscrişii, exilaţii să revină acasă. S-a zis "Geoană", dar s-a auzit şi "Vanghele", ins care, prin uluitoare coincidenţă, a redevenit vocal chiar în preajma alegerilor proaspăt consumate...

S-a propus o alianţă cu Ponta sau o revenire a acestuia.

Dăncilă se întăreşte. E din ce în ce mai tare de cap de când e de capul ei, e tare în gură şi reclamă fel şi fel de tare...

E meritul ei că nu s-au aruncat ordonanţe nocive pe piaţă.

E vina lui Dragnea pentru ce i se întâmplă, Dragnea care va trebui să deconteze singur.

Dăncilă se supune plebiscitului. Îl lasă şi pe Toader să se explice. Poate va mai fi de folos.

Ce face restul lumii

Tăriceanu e pa! Nu numai că va fi foarte greu de justificat de ce o formaţiune majoră ar scoate drept candidat la prezidenţiale un ins care n-a fost în stare să-şi ducă propriul partid la pragul electoral...

Tăriceanu nu e independent. Nu e colaborator extern al PSD. Mai bine era! El are o anexă pe care a tras-o după el, ALDE, opţiunea electoratului pesedist căruia îi era ruşine să voteze PSD pe faţă. ALDE şi scorul de la europarlamentare sunt acum o ghiulea legată de piciorul fotomodelului tomnatic.

Ieri s-a mai pronunţat şi Comisia Juridică pe ridicarea imunităţii, cerută de DNA într-unul din primele dosare sub care va fi îngropat.

Tăriceanu e la începutul unui drum care, oricât ar fi de lung sau anevoios, ştim cu toţii unde duce. La puşcărie.

Ceata de varujeni şi meleşcani va migra spre Firea, care nu ştie încă dacă să se rişte în iarnă, la prezidenţiale, sau să-şi prelungească mai sigura carieră de edil în primăvară.

Firea nu realizează că e şi ea pa!

Cu un partid la minim istoric, în degringoladă, a se citi "în scădere", nu mai are nicio şansă oricum. Chiar dacă nu i s-ar proiecta şi ei nenumărate dosare penale relative la companiile municipale, la achiziţii, la RADET...

Dacă e băiat deştept, Ponta se va ţine departe de PSD.

Dacă sunt băieţi deştepţi, procurorii nu iau prizonieri, ci execută urgent tot ce se poate în partidul odinioară ţanţoş, pentru a-i tăia orice şansă de refacere.

Cum arată democraţia de tip occidental

Planul unionist a funcţionat.

Iohannis se îndreaptă spre un nou mandat, la iarnă.

O alianţă insipidă şi confuză va căştiga localele de la anul.

Parlamentarele vor da Preşedintelui majoritatea şi guvernul pe care le-a cerut.

Economic, următoarea Putere va avea de plătit nota PSD-ului, dar va avea şi pe cine da vina.

Ni se vor pompa însă niscai încurajări politice externe, ceva fonduri europene în plus, pe care vom fi obligaţi să le absorbim cu forţa, se va umfla o bulă de rating şi ne vor tămâia unele ambasade.

O să reapară Uber, diaspora se va mai hrăni o vreme cu dumicatul realizărilor patriotice.

Iliescu va muri în patul lui.

Băsescu şi UDMR, cu procentele umflate cât să mai existe, vor parfuma uşor spectrul cu o pretinsă diversitate florală.

Trei primari de sector vor înfunda puşcăria.

Iohannis va mai scrie o carte şi va da câteva graţieri individuale să se vadă că nu e câine.

Fiscul va fi pus să inventeze resurse.

Vine Papa, Dumnezeu e cu noi, va binecuvânta confesiunile reunite...

Opinia Cititorului ( 25 )

  1. 1. Care sunt dosarele sub care va fi ingropat Tariceanu?

    2. Care sunt dosarele lui Firea?

    3. Care sunt cei trei primari care vor merge la mititica? Mutu si mai cine? 

    1. Mai curand fra-su lui Nassar, acolo ar fi loc si prntru sor-sa si pentru toata famelia!!!

      3. Care sunt cei trei primari care vor merge la mititica?

      Trei din șase sau poate doar al treilea ;) 

      ...acesta Rodica Nassar, pe care am cunoscut-o prin 2001-2002...Si Nassar Nassar, sotul ei. Sint untouchables. La cite nenorociri s-au comis, la cit de multa lume stie despre ele sau e chiar afectata direct, nici un mare scandal, nici o retinere, nici o ora la beci... Toader e si el departe de a fi un imaculat...

    Dacă Iohannis îl gratieaza pe mustață?

    Ambasada statelor ce a zâs de coada la stampila? 

    Președintele UE nu a băgat de seamă că nișcai românași fac varice ? 

    Pentru ce s-a votat Parlamentar UE sau RO? 

    Componenta PE cum este împărțită ( st, dr, verzi ...) ? 

    Stilul de schimbare Ludovic fr a luat sfârșit în Psd ? 

    Daca ne luăm după ăi vocali de post ascundere leu-Dragnea cei din Psd le aplaudă urechile că Dragnea e unde e ? 

    Multinaționalele sufla ușurare ? 

    Ceva demn de românica se întâmplă în UK cu Brexit -N . Farage ? L-or condamna pentru minciuna ... , da' tot nu respecta mult ridicatul "vot al cetățenilor" aftăr 2 ani ,,?

    1. Klaus ar putea sa-l gratieze pe Livache. Care o fi cota la casele de pariuri?

    Ilustratie fara pereche!Am ras.Frumoasa idee, bine realizata.

    Aia cu nea Nelu e minciuna in fals :) Omul tocmai a zis ca si-a luat credit pe 30 de ani :) Vorba lui Tudose la Braila pensionarii peste o varsta pun stampila pe pesedeu ca il voteaza pe nea Nelu orice le-ai mai spune .Si tot vorba lui Tudose astia se lupta in pesedeu pt o rabla sa o duca la Remat sa ia tichetul :) Omul e vizionar dupa ce s-a intors din morti a zis ca pesedeu nu ia peste 25% la europarlamentare cand vuiau sondajele pielenilor cu 37-38%

    Apropo ,tinericile alea puse pe la fisc si anm au inceput sa isi faca bagajele ? :) Valcov e la vale si nici pe Orlando nu il vad bine cu birurile puse diasporei si tampenia cu limitarea dreptului de munca in UE la 5 ani.Daca Ioha se trezea cerea 2 zile de votare fiind si referendum si sa vezi ce pica pesedeu sub 20%.Dar are si Ioha consultantii lui numai unul si unul :)

    1. Da, pasaretul asta va fi husuit. Dar mi-e teama ca se va umple batatura cu alte oratanii... De unde a rasarit, par exemple, Intotero ?!? Astia au resurse nebanuite de imaginatie, tolba plina de CV-uri iar particularele scot pe banda neaveniti pe care ii descarca la pesede...Se mai si feminizeaza organizatia asta criminala... Nu ca baietii ar fi mai de Doamne-ajuta...

    Curat justiție independenta: Dacă sunt băieţi deştepţi, procurorii nu iau prizonieri, ci execută urgent tot ce se poate în partidul odinioară ţanţoş, pentru a-i tăia orice şansă de refacere. Securiștii tot securiști!!!

    1. De vreo 3000 de ani nu s-a mai vazut asa ceva pe planeta...

    Sumbra perspectiva.

    Lasati cu toata puterea in aproape toate institutiile statului, ce i-ar putea impiedeca pe pesedei si aldei sa-si continue drumul pe care au apucat-o? 

    Ocazii pierdute de Opozitie pentru limitarea puterii coalitiei PSD-ALDE: 

    - stabilirea unei compozitii cel putin neutre a CCR; 

    - numirea presedintelui Camerei. 

    Este interesant de urmarit: 

    - cine va numi Avocatul Poporului; 

    - care va fi decizia Senatului in legatura cu viitorul luiTariceanu.  

    Cu toata lovitura barosana primita, asistam la un proces de napirlire a PSD foarte rapid. Poate sa apara intr-o infatisare noua, desi numirea lui Ciolacu nu prevesteste asa ceva, sa faca numai fapte bune, sa scoata in fata oameni noi si valorosi, si asa sa iasa revigorat, pregatit pentru o noua confruntare.

    Falnicul nostru presedinte se pare ca a lovit in gol, solicitind vestitele si imperativele demiteri. Se pare ca solicitarile respective vor ramine fara raspunsul dorit, dar presiunea este acolo, ramine. 

    1. ... tot ce face, face in gol... Numai ca golul are cutia de rezonanta care i se da...

      Nu vad cum altfel... Dar am mai vazut nevazute. Nu e o victorie pesedista. Partidul e vraiste. Presupun insa ca partea adversa nu vrea sa arate lupta cu dragnofilii a pogrom sau a vinatoare de vrajitoare. Le mai da drumul prin curte, ii mai iau la omor...

    Si Negoita, nu?

    Ca de obicei! Sa vi se implineasca proroocirile!

    1. Multumesc!

    Scrii constant la 'Bursa' de la o vreme! Adevarul e ca iti sade bine, va potriviti!

    1. Ce ziare mai sint, mai Mariane?!? Ce sa fac, meseria aste e boala grea, daca n-ai ziar te iei de blogaraie, scrii cu pixul pe pereti la toaleta sau te apuci, Doamne fereste!-, de scris carti!

    "Dacă sunt băieţi deştepţi, procurorii nu iau prizonieri, ci execută urgent tot ce se poate în partidul odinioară ţanţoş, pentru a-i tăia orice şansă de refacere."

    Poate detaliati putin metodele urgente de executie. 

    1. ... sint, la fel ca in orice domeniu, exact aceleasi ca cele neurgente. De exemplu... Demontarea unui circuit de senzori, cu computer cu tot, la o masina de serie, dureaza cam 90 de minute la Munchen. La noi, dureaza 90 de minute plus trei zile cit zace vehiculul demontat in service... Alt exemplu... Zugravitul unei camere de 20 mp, inalta de 2,70, doua straturi cu mici reparatii, se normeaza la 4 ore de lucru, doi lucratori. Ati cunoscut zugravi care sa faca doua camere pe zi?!? La fel e si cu celeritatea din justitie si cu eficienta aparatului coercitiv la Romanica... La astea se mai adauga suspansul pentru efectul artistic si aprecierea conjuncturii... Un infractor ar trebui sa treaca prin stadiile de cercetat, invinuit, inculpat, apelant, detinut in cel mult trei luni. Se poate.

      Corect. Dar nu am auzit de nici un dosar penal care sa fie cercetat/solutionat in trei luni. Poate doar daca recunoaste infractorul.... Cred ca sunteti idealist.

      Dar parca nici in zece ani, ca la Mazare... Pe unii ii cerceteaza acum pentru fapte comise acum ani si ani. Nu se mai prescrie nimic in ziua de azi?

      ...17 ani de la inceperea cercetarii, 18 de la savirsirea faptelor au fost necesari pentru o sentinta definitiva...

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

30 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9769
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4906
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2932
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9203
Gram de aur (XAU)Gram de aur364.5107

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb