Numărul total de ovine şi caprine sacrificate în exploataţiile agricole individuale a crescut de aproximativ nouă ori în aprilie 2007, comparativ cu luna precedentă, informează Institutul Naţional de Statistică (INS). Conform datelor INS, greutatea în carcasă a ovinelor şi caprinelor sacrificate a sporit de peste opt ori în perioada de raportare. În schimb, sacrificările de ovine şi caprine în unităţile industriale specializate au urmat un trend descrescător atât din punct de vedere al capetelor sacrificate, cât şi al greutăţii în carcasă. În cazul numărului sacrificărilor este vorba de o scădere de 44,6%, iar în privinţa greutăţii de 39%.
Potrivit datelor provizorii ale Institutului Naţional de Statistică, în luna aprilie 2007 numărul total de ovine şi caprine sacrificate a scăzut cu 2,4% faţă de luna aprilie 2006, iar greutatea în carcasa - cu 34,8%.
Potrivit datelor furnizate de Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale (MAPDR), în primul trimestru din 2007, ţara noastră a exportat o cantitate de carne de ovine şi caprine proaspătă şi congelată de 2,5 tone, în valoare de 5,9 mii euro.
CARNE DE OAIE
Efectivele de animale la 31 decembrie 2006: 9.410 mii capete
Producţia de carne în viu la 31 decembrie 2006: 130,6 mii tone
Efectivele de animale la 31 decembrie 2005: 8.921 mii capete
Producţia de carne în viu la 31 decembrie 2005: 113,8 mii tone
sursa: MAPDR