Numărul vinovaţilor

Sorin Rosca Stanescu
Politică / 28 noiembrie 2023

Sorin Rosca Stanescu

Numărul celor care au ştiut cu precizie că aruncăm pe fereastră un miliard de euro pentru vaccinuri anti-Covid, care nu puteau fi utilizate, este până una alta necunoscut, dar cu siguranţă este mult mai mare decât al celor trei foşti demnitari ai statului aflaţi în prezent sub ancheta DNA. Ceea ce înseamnă că fie asistăm doar la debutul unei mari anchete, o anchetă aşa cum nu s-a mai văzut în România, fie cazul, în ceea ce-i priveşte pe ceilalţi responsabili, va fi înmormântat. Muşamalizat. Aşa cum s-a mai văzut în România.

Statistica ne spune cu exactitate care era numărul persoanelor care ar fi putut fi vaccinate. Totalul pentru România s-a ridicat la 10,7 milioane de persoane. La data la care am încheiat contractul fraudulos şi am acceptat achiziţiile de vaccinuri, nu se vorbea încă despre a treia doză. Dar şi dacă s-ar fi vorbit, era suficient pentru orice om de decizie sau care a influenţat decizia să înmulţească cifra de 10,7 milioane cu maximum trei. Şi astfel am fi achiziţionat în orice caz sub 50 de milioane de doze. Numai că, în realitate, ţineţi-vă bine, am achiziţionat 90 de milioane de vaccinuri pe bani grei şi încă mai avem de plătit 2,5 miliarde de lei. De fapt, procurorii susţin că cei anchetaţi se fac responsabili pentru o achiziţie de patru ori mai mare decât era necesar. Vaccinurile suplimentare au presupus fireşte alte costuri legate de păstrarea şi apoi de distrugerea lor. Într-o perioadă de mare criză, cetăţenii României au fost în mod sever păgubiţi.

Se pune fireşte întrebarea cine a avut de câştigat din toată această afacere. Cu certitudine, producătorii de vaccinuri. Şi există indicii temeinice că au mai avut de câştigat intermediarii. Cum ar fi de exemplu soţul Ursulei von der Leyen, care fusese consultant al unui mare concern farmaceutic producător de vaccinuri. Poate chiar şi Ursula von der Leyen s-a înfruptat în mod indirect din pradă. Nimeni nu a forţat Guvernul României să accepte asemenea cantităţi de vaccinuri. Ne-am oferit pur şi simplu în mod voluntar. Şi, în consecinţă, suntem buni de plată. Dacă vă puteţi imagina, încă ne aflăm sub incidenţa acestor contracte de achiziţie. Şi încă avem în depozite vaccinuri al căror număr domnul ministru Rafila nu-l cunoaşte.

Dar să stăm strâmb şi să judecăm drept. Nu doar un fost premier şi doi foşti miniştri ai Sănătăţii aveau obligaţia să calculeze corect numărul de doze necesare pentru România. Au fost mulţi alţii. Amintiţi-vă de colonelul Valeriu Gheorghiţă, azi general şi directorul spitalului SRI. Amintiţi-vă cum insista în calitatea lui de responsabil cu strategia de vaccinare ca România să achiziţioneze cât mai repede şi în număr cât mai mare respectivele doze şi ca toţi românii, cu mic cu mare, să meargă la înţepat. El nu avea cum să nu cunoască numerele exacte la care am făcut referire mai sus. Amintiţi-vă de Raed Arafat, care ne-a ameninţat pur şi simplu cu închisoarea dacă nu ne vaccinăm, întrucât, vezi Doamne, în acest fel îi puneam în pericol pe ceilalţi. Amintiţi-vă de membrii, care şi astăzi sunt secreţi, ai faimoasei comisii care se ocupa de strategia de vaccinare. Şi amintiţi-vă desigur de preşedintele României, Klaus Iohannis, de insistenţele acestuia şi nu uitaţi faptul că în toţi aceşti ani el a condus Consiliul Suprem de Apărare al Ţării, în condiţiile în care pandemia devenise un pericol de siguranţă naţională. Acestora când le vine rândul?

Opinia Cititorului ( 8 )

  1. Sa nu confundam lucrurile .Oportunitea deciziei este una si coruptia este cu totul altceva .Coruptia inseamna beneficii nemeritate .Oportunitatea deciziei poate fi discutata dar ne este clar cum nimeni nu avea bagheta magica a lui Merlin sa stie cit timp va dura criza pandemica si de aici conflictul .Sa ne imaginam cum Pandemia de Covid 19 s-ar fi extins iar Romania nu ar fi avut dozele necesare ? Acesti fost ministrii ar fi fost acuzati acum de crime .Practic daca nu apare primirea de bani asociati cumpararii de vaccinuri nu exista nici o vinovatie .DNA trebuie sa prezinte public sumele de bani obtinute ca urmare a deciziei .

    1. In acest caz oportunitatea, daca nu se numeste coruptie (vom vedea), atunci se numeste prostie. Si cum se pedepseste prostia in Romania? Cu promovarea in Parlament, Guvern, Presedintie samd.

      ...

      te-ai intrebat vreodata de ce , cei care ii acuzi de prostie sint putrezi de bogati si cei ” destepti ” ca tine sint saraci ? nu e vb de prostie ci de coruptie , nu te poti imbogati din prostie , altfel s-ar calca in picioare milionarii .

      PANDEMIA de COVID,a fost pusa la cale cu buna stinta de BIG PHARMA prin cei care au produs acel vaccin ,de pe urma careia sa imbogatit,insa MAREA TRAGRDIE,a fost ca in urma acelui asazis vaccin au murit cateva milioane de oameni de pe intreg globul.In Romania,un singur demnitar care a spus adevarul despre asazisa boala de COVID, daca ne aducem aminte,acela a fost presedintele IOHANNIS care la inceputul asazisei PANDEMII,a spus ca defapt COVIDUL este o RACEALA mai puternica. COMPANIILE producatoare de asazisele VACCINURI,au fost sustinute cu o propaganda DESANTATA de catre MEDICI,unii celebrii,dar si de catre cei care au incasat sume de bani destul de mari de pe urma asazisului VIRUS. Apoi,a fost sustinuta si de cei care conduceau UE,si GUVERNELE din unele tari(romania campioana) care imediat au simtit ca unii dintre guvernanti se pot imbogati peste noapte mintind poporul ,ca intotdeauna cu ajutorul PRESEI TICALOSITE. Raportanduma la Romania,vad ca azi,sunt pusi sub urmarire penala numai cei care au comandat ZEAMA DRACULUI de un miliard de euro,care iata ca s-a adeverit ca in loc sa faca bine a OMORAT mii de romani,declarati,eu cred insa ca cei care au murit din cauza VACCINULUI a fost de ordinul sutelor de mii,care mor inca si azi. Acel PLAN pus la CALE de MINTI DIABOLICE,a facut ca Romania,sa devina o INCHISOARE si s-a umblat chiar la MATRICEA POPORULUI ROMAN si anume CREDINTA. MORTII,care nu se stie ca au murit de covid,au fost ingropati fara SLUJBE BISERICESTI,fara ca sa ii vada FAMILIILE si BATJOCORITI ,bagati despuiati in saci de PLASTIC la fel ca si GUNOIUL MENAJER. Cine a raspuns pentru MORTII ARSI de VII in spitale,unde au fost internati ca sa fie SALVATI si nu UCISI. Dar despre ACHIZITIILE de alte PRODUSE in care au lipsit licitatiile iar achizitiile ereau facute de catre BATRANE ANALFABETE,CAMATARI,INTERLOPI sau LAUTARI fara nici o pregatire medicala. Cand si cine v-a cerceta aceste adevarate JAFURI din banii romanilor. A facut cineva dintre cei care conduc Romania, socoteala cate MILIARDE de EURO a pierdut ROMANIA prin inchiderea HORECA a unor INTREPRINDERI si INSITUTII iar Romanii au fost tinuti la INCHISOARE.? Daca SOCIETATEA ROMANEASCA nu o sa afle vreodata toate ADEVARURILE despre aceasta MASCARADA,pusa la cale de BOGATII NOSTRII si ai LUMII, nu vor fi trasi la raspundere nici cei trei INCULPATI cu care azi se lauda DNA,si fac pariu ca toata aceasta MASCARADA se v-a termina ca si MASCARADA MICROSOFT.!

    Sunt convins că nu au primit nimic în schimbul acceptării acestei inundații a României cu zeama vax. Erau prea mici pentru așa ceva, prea mici și prea slugi pentru a refuza cadoul otrăvit al Ursulei von der Pfizer.

    Eventualele comisioane și paraîndărături de la firmele producătoare ale vaxului s-au dus în buzunarele largi ale Comisiei Europene. 

    Toată această porcărie mondială nu ar fi existat dacă se spunea de la început că vaxurile nu împiedică în niciun fel transmiterea carcalacului. 

    Dar au mințit cu nerușinare. Pfizer a recunoscut de pildă că chestia asta nici măcar nu a făcut obiectul experimentelor. 

    Mda. Și bazat pe asta, Citu îi făcea pe cei neînțepați teroriști vinovați pentru continuarea plandemiei, iar ministrul Vlăduț o ținea langa cu obligativitatea inteparii.

    Unde nu-i cap, vai de picioare. 

    Ciudat cum fac unii achiziții proaste doar pe banii prostimii!!!??? 

    Exact, uitasem de colonelul Valeriu Gheorghiţă...

    De arafat ce sa mai zic...am fost fraier si am chemat salvarea pt mama cand s a simtit rau prin 14 decembrie 2020...imediat i au pus stampila suspecta de covid, direct in salvare, apoi direct in cort la gramada la Sf Pantelimon... (un singur wc din plastic pt barbati si femei) si pe targa direct pe ciment in acel cort conceput de arafat... Mama a murit pe 15 ianuarie 2021 ...Pot sa spun ca a omorat o arafat? 

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb