Numărul vizitatorilor din Turcia crescut cu circa 14%, în primele şase luni ale anului

F.D.
Internaţional / 5 august

Numărul vizitatorilor din Turcia crescut cu circa 14%, în primele şase luni ale anului

Mehmet Nuri Ersoy, ministrul Culturii şi Turismului, a declarat că numărul vizitatorilor din Turcia în prima jumătate a anului 2024 a crescut cu 13,9% faţă de aceeaşi perioadă din 2023, ajungând la 26,1 milioane. Veniturile din turism raportate de Turcia din primele 6 luni de turism au înregistrat o creştere de 9,3%, şi au ajuns la 23,7 miliarde de dolari, conform unui comuniat de presă remis Redacţiei.

Cheltuielile medii zilnice per vizitator în Turcia au ajuns la 98 de dolari. Ministrul Ersoy a spus că rezultatele din primele 6 luni confirmă angajamentul Turciei faţă de obiectivul de sfârşit de an pe care îl au - anume de a găzdui 60 de milioane de vizitatori şi de a obţine venituri de 60 de miliarde de dolari.

Turcia a înregistrat o creştere puternică pe pieţele cheie ţintă

455.646 de cetăţeni români au vizitat Turcia în primele 6 luni ale anului. Cu aproximativ 19,7% mai mulţi faţă de aceeaşi perioadă din 2023.

Rusia, Germania şi Regatul Unit, cele mai mari pieţe tradiţionale ale Turciei, au continuat să crească, vizitatorii aglomerându-se în principalele centre turistice ale Turciei: Antalya, Istanbul, İzmir şi Muğla.

Mai mult de 2,7 milioane de ruşi au ales Turcia ca destinaţie de vacanţă, generând o creştere de 3% între ianuarie şi iunie 2024.

În aceeaşi perioadă, numărul vizitatorilor germani a depăşit 2,5 milioane, iar creşterea numărului de turişti de naţionalitate germană a fost de 9%.

Regatul Unit, a treia cea mai mare piaţă a Turciei, a înregistrat o creştere de 19%, aproape 1,8 milioane de britanici au vizitat Turcia în prima jumătate a anului.

Turcia a înregistrat cea mai mare creştere pe piaţa chineză, găzduind peste 187.000 de vizitatori, o creştere de 111% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut.

Peste 56.000 de vizitatori japonezi au vizitat Turcia în primele 6 luni ale anului 2024, ceea ce reprezintă o creştere de 96% faţă de aceeaşi perioadă a anului 2023.

Cererea pentru patrimoniul cultural este în creştere

Patrimoniul istoric, cultural şi arheologic al Turciei trezeşte curiozitatea în întreaga lume. În primele şase luni ale anului 2024, muzeele şi siturile istorice ale Turciei au găzduit aproape 14 milioane de vizitatori, o creştere de 12% comparativ cu aceeaşi perioadă a anului anterior. Cele mai vizitate situri de patrimoniu ale Turciei în această perioadă au fost Efes din İzmir, Muzeul Mevlana din Konya, Hierapolis & Pamukkale din Denizli, Göreme şi Zelve/Paşabağlari din Cappadocia/Nevşehir.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

14 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9761
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5124
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2344
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.7993
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.8318

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb