NYSE Euronext câştigă din produsele derivate

Alina Vasiescu
Ziarul BURSA #Internaţional / 5 mai 2010

Piaţa transatlantică şi-a vândut cota deţinută la National Stock Exchange din India

NYSE Euronext, cea mai mare piaţă de acţiuni din lume, şi-a majorat cu 25% profitul în primul trimestru din acest an, datorită veniturilor din tranzacţiile cu produse derivate.

Profitul net al bursei a fost de 130 de milioane de dolari sau 50 de cenţi/acţiune, comparativ cu 104 milioane de dolari ori 40 de cenţi/titlu în primele trei luni din 2009. Rezultatele din primul trimestru al anului curent includ 13 milioane de dolari cheltuieli brute generate de achiziţia NYFIX. În perioada similară din 2009, aceste costuri au fost de 23 de milioane de dolari. Dacă acestea se exclud, profitul net al NYSE Euronext a însumat 140 de milioane de dolari sau 54 de cenţi/acţiune, conform estimărilor analiştilor.

"Rezultatele din primul trimestru au fost impulsionate de creşterea puternică de pe segmentul produselor derivate şi de impactul achiziţiei NYFIX", a declarat Duncan Niederauer, director executiv al NYSE Euronext.

Vânzările nete ale bursei au ajuns la 645 milioane de dolari, fiind cu 7% mai mari decât în primul trimestru din 2009. NYSE Euronext obţine aproape o treime din venituri în Europa.

Pe de altă parte, compania de investiţii "Temasek Holdings" Pte din Singapore a cumpărat cota de 5% deţinută de NYSE Euronext la National Stock Exchange Ltd. din India. NYSE Euronext a vândut participaţia la Bursa din Mumbai pentru 175 de milioane de dolari.

Aceasta este cea de-a doua investiţie pe care o face "Temasek" în India, în mai puţin de o lună. Societatea, care are în administrare circa 172 de miliarde de dolari singaporezi (126 de miliarde de dolari SUA), a decis, luna trecută, să cumpere o participaţie la "GMR Energy" Ltd., pentru care a plătit 200 de milioane de dolari.

Banii pe care îi obţine NYSE Euronext din înstrăinarea participaţiei de la bursa indiană vor avea ca des­tinaţie plata datoriilor. NYSE a preluat 5% din National Stock Exchange în ianuarie 2007, plătind în schimb 115 milioane de dolari. La acel moment a mai preluat 5% din piaţa indiană "Goldman Sachs Group" Inc., "General Atlantic" LLC şi fondul "Softbank Asian Infrastructure". La finele lunii martie, la bursa indiană erau listate 1.470 de companii, cu o capitalizare de piaţă de aproape 1.300 de miliarde de dolari.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

09 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9741
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4986
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3071
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8889
Gram de aur (XAU)Gram de aur361.0585

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb