O FIRMĂ DE COMUNICARE, MARELE ANUNŢ AL FOSTULUI CEO BVB Sobolewski vrea să îi înveţe pe alţii ce nu ştie el - guvernanţa corporativă

Adina Ardeleanu
Ziarul BURSA #Piaţa de Capital / 31 ianuarie 2018

Sobolewski vrea să îi înveţe pe alţii ce nu ştie el - guvernanţa corporativă

La Registrul Comerţului, figurează Cornerstone Communications SRL, înfiinţată, la Cluj, în septembrie 2017, aceasta fiind administrată de un polonez, Jacek Michal

Ludwik Sobolewski, fostul CEO al Bursei de Valori Bucureşti, a anunţat, ieri, că a lansat, împreună cu Zuzanna Kurek, fost Director adjunct Business Development & Marketing al BVB, firma "Cornerstone Communications", dedicată relaţiilor cu investitorii.

Firma oferă servicii companiilor listate la BVB şi la Warsaw Stock Exchange, dar şi celor care doresc să facă oferte publice iniţiale sau plasamente private pe pieţele din Europa Centrală şi de Est, având birouri la Bucureşti şi la Varşovia.

Sobolewski a spus, într-un interviu pentru publicaţia poloneză Parkiet, publicat pe 21 noiembrie, că va susţine în continuare dezvoltarea pieţei româneşti, printr-un eveniment peste două-trei luni.

Pe site-ul companiei, Sobolewski şi Kurek figurează drept fondatori.

În schimb, la Registrul Comerţului de la noi, figurează un SRL cu numele "Cornerstone Communications", înfiinţat, la Cluj, în septembrie 2017, acesta fiind administrat de un polonez, Jacek Michal Kowalski, iar asociat fiind Instytut Bezpieczenstwa Biznesu SpZOO.

"Relaţiile cu investitorii înseamnă mult mai mult decât prezentarea situaţiilor financiare", se arată pe site-ul "Cornerstone Communications", care adaugă: "Relaţiile cu investitorii sunt o parte integrată dintr-o guvernanţă corporativă sănătoasă şi trebuie considerate drept o investiţie, nu o cheltuială".

Pentru unii, alegerea făcută în carieră de Sobolewski poate părea un pas înapoi, de la funcţiile precedente de CEO de bursă (la Bucureşti şi Varşovia), în timp ce alţii ar putea considera că pasul în antreprenoriat este o dovadă de curaj. Totuşi, dintre toate posibilităţile existente, Sobolewski s-a îndreptat tocmai spre ceea ce a arătat că se pricepe cel mai puţin, în mandatul său de la BVB: comunicarea şi guvernanţa corporativă.

Câteva exemple sunt grăitoare pentru abilităţile lui Sobolewski în comunicare.

BVB are un cod de guvernanţă corporativă care prevede ca directorul general să îşi publice salariul, însă Ludwik Sobolewski, în loc să dea un exemplu, a anunţat, cu nonşalanţă, că îşi va publica remuneraţia atunci când o vor face toţi emitenţii de la Bursă. Desigur, nu a făcut-o niciodată, deşi ziarul "BURSA" i-a publicat contractul de mandat şi salariul de 17.000 de euro pe lună, cu tot cu bonusurile de 450.000 de euro.

Mandatul lui Sobolewski a fost presărat de gafe de comunicare, însă culmea a fost circul prin care a părăsit Bursa locală. Pe 21 august 2017, lui Ludwik Sobolewski i-a expirat contractul de mandat, însă a avut tupeul să susţină că îşi poate continua mandatul, fără contract, şi, deci, este în continuare director general al BVB. Inepţia a fost susţinută şi de preşedintele BVB Lucian Anghel. Inepţia era contrară Codului Civil, care stipulează că mandatul şi contractul de mandat sunt unul şi acelaşi lucru. Inepţia nu a fost oprită de conducerea BVB, ci a continuat până când, în octombrie, total dispreţ, Sobolewski a anunţat că demisionează.

Acum, Sobolewski a anunţat că face o firmă care să îi înveţe pe antreprenori comunicarea cu investitorii.

O manevră de PR a fost că a lansat această ştire fix la o zi de la prima conferinţă a noului CEO BVB Adrian Tănase.

Opinia Cititorului ( 4 )

  1. Gataaaa, m am prins ce ii lipseste lui Sobolewski: SIMTUL RIDICOLULUI. In lumea lui, plină de testosteron alfa, este smecher, destept, apreciat, un lider. Guess what, Sobo, în lumea reală NU. In piata romaneasca de capital, asa mica si subdezvoltata, cum o numeai tu cu superioritate si aroganța, oamenii nu te mai apreciază, nici doresc, nimic. Ne am lămurit de mult!

    1. sa vada si el cum se castiga banii! Ma intreb cum isi poate asigura si el un salar de 2000 Euro prin munca!

      nu munceste el

      In piata romaneasca de capital, asa mica si subdezvoltata, cum o numeai tu cu superioritate si aroganța, oamenii nu te mai apreciază, nici doresc, nimic. Ne am lămurit de mult!.....

      Nu-i adevarat. Asa-i Make?. 

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
transilvaniainvestments.ro
IBC SOLAR
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9746
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4657
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3003
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9056
Gram de aur (XAU)Gram de aur368.9924

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
citiesoftomorrow.ro
govnet.ro
energyexpo.ro
thediplomat.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb