Ancheta procurorilor în cazul fraudei de la "Carpatica Invest", broker unde Autoritatea de Supraveghere Financiară (ASF) a dat amenzi în 2012, nu s-a finalizat încă, se plâng Camelia Bozianu şi Marcela Bozianu, foste cliente ale intermediarului, care susţin că au fost păgubite cu 203 mii lei.
Cazul a fost sesizat în octombrie 2012, de investitorul Andrei Anghel, care şi-a acuzat brokerul de la Carpatica Invest, Ştefan Terziu, că ar fi efectuat tranzacţii neautorizate pe contul său, în baza unor acte pe care le-ar fi falsificat. Ulterior, procurorii DIICOT au început urmărirea penală asupra a cinci suspecţi, inclusiv Ştefan Terziu.
Comisia Naţională a Valorilor Mobiliare (CNVM) a dat, atunci, cinci amenzi casei de brokeraj, a sesizat Poliţia şi a suspendat autorizaţia lui Ştefan Terziu.
Procurorii au cerut, în august 2014, o expertiză care să stabilească prejudiciul înregistrat de Andrei Anghel, dar şi de Camelia şi Marcela Bozianu şi alţi păgubiţi.
Într-un proces-verbal din august 2014, procurorii notează că investitoarei Camelia Bozianu, pe 5 ianuarie 2012, i-a fost efectuat un transfer bancar neautorizat, în sumă de 156 mii lei din contul personal deschis la Banca Comercială Carpatica, la dispoziţia scrisă a suspectului Terziu Andrei (fratele lui Ştefan Terziu), în contul personal al suspectului Terziu Ştefan, deschis la Banca Comercială Transilvania, precum şi o ridicare neautorizată de numerar, din acelaşi cont, de către suspectul Terziu Andrei, în sumă de 46 mii lei, pe 5 ianuarie 2012, şi în sumă de 2.560 lei, pe 11 ianuarie 2012.
Documentul mai precizează că Marcelei Bozianu, mama Cameliei Bozianu, suspectul Terziu Andrei i-a efectuat, în data de 11 ianuarie 2012, o ridicare neautorizată de numerar din contul personal deschis la Banca Comercială Carpatica, în sumă de 2.600 lei.
Camelia Bozianu ne-a declarat că a făcut plângere pentru prejudiciul său, la DIICOT Bucureşti, ulterior dosarul ajungând la DIICOT Piteşti, fiind conexat cu cel al lui Andrei Anghel.
Investitoarea se plânge de faptul că păgubiţii nu sunt informaţi de situaţia dosarului.
În ianuarie 2015, Consiliul Bursei de Valori Bucureşti a aprobat solicitarea SSIF Carpatica Invest de retragere a calităţii de Participant.
Decizia vine după ce, în septembrie 2014, acţionarii "Carpatica Invest" au aprobat dizolvarea societăţii şi lichidarea voluntară, în urma scandalului privind tranzacţiile neautorizate de clienţi, cercetat şi de procurorii DIICOT.