O parte din Titanic, în licitaţie la Bucureşti


Media-Advertising / 26 octombrie 2020

O parte din Titanic, în licitaţie la Bucureşti

Ce poate fi mai fascinant decât să deţii acasă o bucăţică de mit?

Or, mai mult, să porţi la mână un fragment real de istorie?

În exclusivitate absolută - o colecţie specială de 156 de ceasuri de colecţie, purtătoare de istorie ori de stil, este scoasă la vânzare la începutul lunii noiembrie. Ediţii limitate, modele rare şi foarte rare, purtate de personalităţi celebre din lumea sportului sau a filmului, la preţuri de pornire între 20 şi 50% din preţul de magazin, simbolurile timpului ce alcătuiesc selecţia "Licitaţiei de Ceasuri, inclusiv o mică colecţie Tourbillon" reprezintă o premieră naţională pentru piaţa românească a investiţiilor de lux.

În orologerie, Romain Jerome conduce lista mărcilor care au de oferit ceva dincolo de mişcarea indicatoarelor, ascunzând mici porţiuni de istorie, aşa cum sunt ceasurile de colecţie a căror carcasă este realizată din oţelul vestitului Titanic, scufundat în 1912. O apariţie remarcabilă în licitaţia din 10 noiembrie este ceasul Romain Jerome Titanic-DNA, creat în 2012 într-o serie limitată de 80 de exemplare; carcasele ediţiei sunt confecţionate dintr-o bucată de înveliş de oţel de 1,5 kilograme, recoltată din vasul Titanic în 1991. Un tratament dezvoltat de Romain Jerome opreşte procesul de oxidare al metalului ruginit, astfel încât carcasa să nu se fărămiţeze într-o pudră de rugină. Modelul este însoţit de certificat de atestare a originii. Ceasul Jerome are în licitaţie un preţ de pornire de doar 4.000 de euro, raportat la o valoare medie de tranzacţionare în piaţă de 20.000 de euro.

Tragicul eveniment din 1912 a inspirat celebra creaţie cinematografică "Titanic", regizată de James Cameron, cu care a obţinut 11 premii Oscar, cele mai multe din istorie, şi pentru care renumitul brand Rolex a creat modelul experimental de ceas Deepsea Sea-Dweller. Pentru Cameron, pasionat de experienţe la limită, Rolex a fost un simbol al căutărilor durabile, ce i-a mulţumit construind pentru celebrul regizor câteva modele de ceas experimentale. La Bucureşti, în cadrul licitaţiei din 10 noiembrie, ceasul Rolex Deepsea Sea-Dweller, supranumit "James Cameron", al cărui prototip a fost testat în Groapa Marianelor din Pacific, însoţit de acte de provenienţă şi de cutia originală, are un preţ de pornire de 9.000 de euro.

Reîntorcându-ne faţa către istorie, o altă inedită prezenţă în licitaţie este brandul de colecţie DeWitt, care a fost înfiinţat în 2003 de contele Jerôme de Witt, descendent direct al împăratului Napoleon I. Ceasurile lui DeWitt sunt extrem de exclusiviste, fiind produse în ediţii complicate şi reduse, combinând materiale high-tech cu manufactura horologieră tradiţională. DeWitt este totodată una dintre cele doar patru case horologiere din Elveţia care produc singure nu doar mecanismele, dar şi cadranele ceasurilor. În licitaţia curentă de ceasuri sunt prezente 3 modele DeWitt, între care remarcăm un exemplar DeWitt Academia Triple Complication, numărul 11 dintr-o ediţie de doar 250, cu două fusuri orare şi indicatori de zi şi noapte, realizat din paladium şi pavat cu diamante, cu un decor inspirat de coloanele imperiale ce evocă descendenţa întemeietorului mărcii, şi care are un preţ de pornire de 15.000, raportat la un preţ de listă de 64.000 de euro.

Totodată, prima licitaţie de ceasuri din acest sezon prezintă modele spectaculoase şi pentru iubitoarele orologeriei la purtător. Unul dintre modelele exclusiviste care va fi prezent în evenimentul din 10 noiembrie este ceasul Faberge Nr: 6, din aur roz, cu bezelul pavat cu diamante, ce va porni de la un preţ de pornire de doar 3.000 de euro.

Exemplarele exclusiviste sunt completate, în "Licitaţia de Ceasuri, inclusiv o mică colecţie Tourbillon", de alte aproximativ 150 de simboluri ale orologeriei clasice şi contemporane semnate de branduri celebre, precum Rolex, Audemars Piguet, Patek Phillipe, Ulysse Nardin, Harry Winston, Van Cleef & Arpels, Cartier, şi care pot fi vizionate începând de marţi, 27 octombrie, la Palatul Cesianu-Racoviţă, iar pe 10 noiembrie pot fi licitate online, pe platforma Artmark Live.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

16 Aug. 2024
Euro (EUR)Euro4.9754
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5278
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2123
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.8414
Gram de aur (XAU)Gram de aur358.6134

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
hipo.ro
hipo.ro
energyexpo.ro
roenergy.eu
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
oaer.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb