Oamenii de afaceri acuză Guvernul că îi înjoseşte la graniţă

Răzvan Scărlătescu
Ziarul BURSA #Politică / 2 august 2005

Oamenii de afaceri îşi exprimă revolta faţă de o recentă hotărîre de guvern care priveşte regimul documentelor necesare pentru efectuarea călătoriilor în străinătate. Potrivit actului normativ, ca să plece în vizite de lucru în afara ţării, aceştia vor avea nevoie de o invitaţie din partea partenerului străin, în scopul de a vizita ţara respectivă. Oamenii de afaceri români susţin că aceste prevederi din hotărîrea de guvern îi pun într-o situaţie de inferioritate, întrucît ei vor trebui să-i "roage" pe partenerii lor străini să-i invite în ţările pe care vor să le viziteze.

Reprezentanţii Asociaţiei Oamenilor de Afaceri din România (AOAR) spun că aceeaşi hotărîre de guvern prevede că afaceriştii români trebuie să prezinte la punctele de control de la frontieră unele documente care să dovedească scopul, durata şi necesitatea deplasării.

Oamenii de afaceri propun, în situaţia în care aceste prevederi vor deveni certitudini, ca şi străinilor ce vin în interes de afaceri în ţara noastră să li se ceară o invitaţie de la o firmă româneas-că pentru care aceştia doresc sa efectueze vizită de lucru.

Oamenii de afaceri susţin că aceste prevederi ale hotărîrii de guvern aparţin unui sistem socialist şi contravin eforturilor susţinute de integrare în Uniunea Europeană.

Afaceriştii români solicită eliminarea acestor măsuri considerate înjositoare, deoarece oamenii de afaceri nu aduc prejudicii imaginii ţării. AOAR susţine unele măsuri menite să reducă numărul acelora ce înlesnesc activităţile traficanţilor de paşapoarte şi vize false sau filiere de trafic de persoane, organizatii ce aduc un real deficit de imagine ţării.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
Fix la cos
IBC SOLAR
rpia.ro
danescu.ro
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

26 Sep. 2024
Euro (EUR)Euro4.9759
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.4629
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2641
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9642
Gram de aur (XAU)Gram de aur382.8727

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
energyexpo.ro
cnipmmr.ro
roenergy.eu
notorium.ro
rommedica.ro
prow.ro
aiiro.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb