OAMENII DE AFACERI:  Promisiunile clasei politice sunt nefondate

Cătălin Deacu
Ziarul BURSA #Politică / 7 octombrie 2008

Promisiunile clasei politice sunt nefondate

"Competiţia naţională a promisiunilor de natură economică", lansată în ultima perioadă de către politicieni, este "periculosă şi de neacceptat", sus­ţine Asociaţia Oamenilor de Afaceri din România (AOAR).

Potrivit AOAR, promisiunile de natură economică ale clasei politice au fost formulate în lipsa oricărei dezbateri profesioniste a bazei economice actuale şi a celei preconizate a fi în următorii patru ani.

Oamenii de afaceri atrag atenţia că toate discuţiile şi programele politice dezbătute public sunt "în lipsa unor bugete de stat, atât pentru anul 2009, cât şi pe perioada 2010-2013".

În acest sens, "AOAR cere tuturor participanţilor la dezbaterile publice, pe teme economice, să prezinte propriile lor evaluări ale nivelurilor veniturilor bugetare preconizate pentru anul 2009 şi pentru perioada 2010-2013, astfel încât companiile să poată aprecia cât mai realist care vor fi măsurile de natură fiscală şi parafiscală ce vor fi aplicate în perioadele menţionate", potrivit unui comunicat al AOAR, remis redacţiei.

Cristian Pârvan, secretarul general al AOAR, a precizat că organizaţia sa a cerut în mod repetat Ministerului Economiei şi Finanţelor să prezinte atât proiectul de buget pe 2009, cât şi previziunile pentru perioada 2010-2013.

"Răspunsul a fost unul des­curajator, prezentat pe data de 2 octombrie 2008 sub forma unor modificări punctuale şi discutabile aplicate Codului Fiscal", a afirmat Pârvan.

Domnia sa a explicat: "Este greu de înţeles şi de acceptat lipsa de preocupare a Guvernului, a partidelor politice, în a identifica, propune şi aproba măsuri care să conducă la sus­ţinerea în regim de urgenţă a economiei reale, pentru a se evita reducerea sau chiar anularea dezvoltării economice a ţării în anii următori. Guverne ca cele ale Franţei, Italiei, Marii Britanii au adoptat măsuri de natură economică în regim de urgenţă care să sprijine mediul economic, să stimuleze angajarea în muncă sau de stimulare şi protejare a economiilor firmelor şi populaţiei. Este de neacceptat pasivitatea Guvernului şi populismul programelor electorale, pline de promisiuni, dar lipsite de orice angajamente clare în domeniul măsurilor economice şi în principal a celor de natură fis­cală sau parafiscală".

Pe de altă parte, AOAR mai atrage atenţia că fără afaceri competitive, nu vor exista locuri de muncă, venituri şi nici posibilităţi financiare de soluţionare a gravelor probleme de natură socială, "indiferent de promisiunile electorale ce au fost puse în circulaţie în pers­pectiva viitoarelor alegeri parlamentare".

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb