"Lacul Lebedelor", premiera toamnei la OCC, aduce numeroase surprize şi elemente inedite în faţa spectatorilor cu vârsta de cel puţin 3 ani, se arată într-un comunicat al OCC, remis redacţiei. Adaptat pentru prima dată în România unei categorii de public cu totul speciale - cea pe care o alcătuiesc copiii -, producţia poartă semnătura regizorală şi coregrafică a Andreei Soare, conform sursei menţionate. Pe lângă scenografia spectaculoasă, realizatoarea a mai introdus un element care nu este întâlnit de obicei în spectacolele: protagonistul, Prinţul Siegfried, va avea voce. În mod convenţional, acţiunea unui spectacol de balet este transmisă non-verbal publicului, prin mişcare scenică şi paşi de dans, transmite OCC. Pe lângă coregrafia elaborată pe care o va interpreta balerinul distribuit în rolul Siegfried, publicul îi va putea asculta şi... vocea, în interpretarea lui Marius Manole, unul dintre cei mai apreciaţi actori contemporani. Cu această ocazie, cunoscutul actor debutează pe una dintre puţinele scene ale ţării pe care nu jucase încă, în Sala Mare a Operei Comice pentru Copii, se mai arată în comunicat.
"Atunci când unui copil îi rosteşti cuvântul balet, cu siguranţă imaginaţia acestuia va zbura către o balerină-lebădă care dansează pe muzica lui Ceaikovski. Lacul lebedelor, un spectacol care a avut premiera acum aproape 150 de ani, a rămas până astăzi cel mai puternic simbol al baletului clasic. Aceste lucruri m-au determinat să pun în scenă, la Opera Comică pentru Copii, prima variantă dedicată copiilor, concepută pentru a cuceri şi apropia de arta baletului pe tinerii spectatori. Deşi durata Lacului lebedelor este una redusă, de aproximativ 75 de minute, spectacolul păstrează întregul fir al naraţiunii, întregul libret. Conceptul spectacolului este cel clasic, concentrat însă într-un singur act cu patru tablouri.", a declarat Andreea Soare, realizatoarea spectacolului, potrivit sursei citate.
Fiind special conceput pentru copii cu vârste de cel puţin trei ani, "Lacul Lebedelor", premiera toamnei la OCC, aduce în prim-plan puterea iubirii care înfruntă obstacolele cele mai cumplite, conform sursei precizate. Reprezentaţiile sunt programate începând cu 20 octombrie 2023, iar biletele sunt disponibile în reţeaua bilete.ro, arată datele comunicatului.
Şi în acest weekend se va desfăşura, în premieră "Târgul Vrăjitoarelor", în Grădina OCC. Vrăjitoare şi regine, piraţi şi animale fantastice, plus momente de magie şi iluzionism transformă curtea Operei Comice pentru Copii într-un loc plin de culoare şi suspans, menţionează instituţia. Mai mult, participanţii sunt invitaţi să pătrundă în lumea sculpturii în dovleci, sub îndrumarea unor meşteri iscusiţi, potrivit comunicatului. Copiii pot da viaţă dovlecilor, transformându-i în opere de artă cu motive inspirate din lumea vrăjitorilor şi a magiei, în cadrul atelierului omonim, disponibil pe bază de tichete achiziţionate de la Magazinul OCC, transmite OCC. Târgul Vrăjitoarelor culminează cu Noaptea Vrăjitoarelor, în ultimul weekend al lunii octombrie, cel mai aşteptat prilej pentru ca personajele negative din spectacolele OCC să fie în lumina reflectoarelor, conform sursei citate. Ele îşi dau întâlnire pe scena Sălii Mari pentru 6 reprezentaţii unice, pline de neprevăzut, se mai arată în comunicat.