Occidentul vinde Ucraina fără ruşine şi remuşcare, aşa cum va vinde pe oricine

Călin Rechea
Ziarul BURSA #Internaţional / 23 octombrie

Bloomberg: "Ucrainenii sunt terminaţi dacă Donald Trump câştigă alegerile. Pe de altă parte, ţările europene, care se confruntă cu probleme economice şi energetice şi sunt disperate să vadă o încetare a luptei în orice condiţii, cu excepţia capitulării absolute a Ucrainei, nu pot oferi nimic. Pare că până şi vorbele goale li s-au terminat".

Bloomberg: "Ucrainenii sunt terminaţi dacă Donald Trump câştigă alegerile. Pe de altă parte, ţările europene, care se confruntă cu probleme economice şi energetice şi sunt disperate să vadă o încetare a luptei în orice condiţii, cu excepţia capitulării absolute a Ucrainei, nu pot oferi nimic. Pare că până şi vorbele goale li s-au terminat".

Ucraina va fi vândută în curând, scrie Bloomberg. O astfel de afirmaţie ar fi fost de neconceput chiar în urmă cu câteva luni, însă acum începe să fie "promovată" pentru a pregăti terenul pentru noua "normalitate".

"Dacă această afirmaţie sună prea brutal, luaţi în considerare dovezile: ruşii ocupă o cincime din teritoriul său, iar cele mai bune eforturi ale ucrainenilor nu au reuşit să îi expulzeze pe aceşti invadatori", subliniază autorul, iar "armata lui Vladimir Putin dobândeşte arme din ce în ce mai sofisticate, în timp ce ucrainenii se luptă să îşi susţină propriile forţe".

În opinia sa, "ucrainenii sunt terminaţi dacă Donald Trump câştigă alegerile". Pe de altă parte, ţările europene, care "se confruntă cu probleme economice şi energetice şi sunt disperate să vadă o încetare a luptei în orice condiţii, cu excepţia capitulării absolute a Ucrainei", nu pot oferi nimic. Pare că până şi vorbele goale li s-au terminat.

Chiar şi în cazul unei victorii a candidatului democrat, scenariul probabil este încheierea unui acord de pace, deoarece "Washingtonul nu vede niciun scenariu pentru victoria Ucrainei, în ciuda trimiterii a 175 de miliarde de dolari în ajutoare americane".

Acesta este motivul pentru care autorităţile germane au început să vorbească despre începerea negocierilor, care să conducă la o "pace justă".

Din păcate pentru Germania, autorităţile de la Kremlin au transmis, nu direct, că negocierile cu vasalii nu au niciun rost, mai ales când există precedentul Minsk I şi II, sau negocierile de la Istanbul din primăvara anului 2022.

Pe fondul războaielor din Orientul Mijlociu, care au distras atenţia de la Ucraina, Rusia a achiziţionat arme mai eficiente din Iran şi Coreea de Nord, utilizate inclusiv pentru distrugerea infrastructurii energetice a Ucrainei, după cum mai arată Bloomberg.

Deşi noul secretar general al NATO, Mark Rutte, a declarat că "sprijinirea Ucrainei în lupta cu Rusia este crucială pentru securitatea noastră colectivă", Bloomberg subliniază că "în privat, naţiunile europene sunt disperate să reînvie vechiul regim energetic ieftin, care depinde de petrolul şi gazele ruseşti".

În plus, ritmul lent de producţie al muniţiei şi armamentului, atât în SUA cât şi în Europa, a condus la reducerea puternică a aprovizionării Ucrainei.

Agenţia de ştiri americană mai aminteşte că ucrainenii vorbesc tot mai mult despre negocieri, o situaţie radical diferită de cea existentă până în urmă cu câteva luni, când erai considerat trădător pentru aşa ceva.

Ofensiva din regiunea Kursk, un nume simbolic pentru Rusia, este considerată de editorialistul de la Bloomberg un "marş către nicăieri", care "a contribuit la campania lui Putin de a prezenta războiul ca un act de agresiune împotriva patriei sale, dirijat de NATO".

În acelaşi timp, prezentarea propagandistică a războiului din Ucraina în presa occidentală nu mai face faţă realităţii, în condiţiile în care "devine din ce în ce mai greu să-i convingi pe liderii politici străini şi popoarele lor, preocupaţi de propriile lor probleme şi sincer plictisiţi de cele ale Ucrainei, să susţină acţiuni care pot necesita sacrificii acasă".

Întreg subtextul editorialului de la Bloomberg arată că Rusia are timp şi capacitate de înarmare, care îi permit să aştepte momentul favorabil pentru dictarea condiţiilor păcii.

Autorul aminteşte declaraţia unui specialist american în strategie, conform căreia "deşi ruşii s-ar putea dovedi incapabili să cucerească Ucraina, ar putea să o menţină într-o stare în care nicio persoană sănătoasă la minte nu ar dori să trăiască sau să investească în ea".

Cu alte cuvinte, există o probabilitate semnificativă ca reconstruirea Ucrainei să depindă de victoria Rusiei, deoarece resursele minerale ale ţării au o importanţă mult mai redusă decât pentru Statele Unite, cel puţin dacă luăm în considerare declaraţiile relativ recente ale senatorului Lindsey Graham.

Bloomberg scrie apoi că securitatea Ucrainei ar fi cel mai bine garantată de aderarea la NATO, deşi "acest lucru rămâne puţin probabil", în condiţiile în care "Putin ar respinge orice înţelegere sau chiar armistiţiu care ar include o astfel de prevedere, Statele Unite se feresc de un astfel de angajament, iar germanii şi alţi membri europeni s-ar opune".

Afirmaţia arată că "vânzarea" Ucrainei este iminentă, în condiţiile în care toate declaraţiile sforăitoare ale Occidentului nu au niciun fel de acoperire, inclusiv din punct de vedere economic şi militar.

"Acest război a început pentru că Moscova refuză să tolereze un vecin independent, democratic şi de succes", se arată în ultima parte a articolului de la Bloomberg, iar "ucrainenii au sacrificat zeci de mii de vieţi pentru a preveni formarea unui guvern marionetă a lui Putin la Kiev un astfel de rezultat". Bloomberg nu justifică de ce ar fi mai bun un guvern ucrainean care ar fi marioneta altora.

Editorialul de la Bloomberg mai susţine că "aliaţii Ucrainei se dovedesc a fi lipsiţi de tăria şi puterea de rezistenţă pentru un conflict prelungit", însă autorul respinge acest argument.

"Pentru mine, convingerea lui Putin că Occidentul este decadent şi divizat pare bine fundamentată", mai subliniază autorul, iar de aici apare marea vulnerabilitate a Vestului.

"Ar trebui să ne fie ruşine că aşa stau lucrurile, dar încă mai avem timp să dovedim că Putin se înşală, prin creşterea dramatică a livrărilor de arme şi a ajutorului financiar către Kiev", arată în final autorul Max Hastings.

Din păcate pentru Occident, armele nu se pot face din oţel "verde", iar fabricarea muniţiilor cere existenţa unei industrii chimice puternice.

Toate acestea sunt imposibile într-o Europă care încă mai crede cu putere că realitatea se va înclina în faţa unei ideologii profund distructive.

Opinia Cititorului ( 25 )

  1. “[…]Nu direct, că negocierile cu vasalii nu au niciun rost”:-)…”esenta” mentalitatii mujice…pentru descultii astia toti sunt “vasali” si ei nu pot fi invinsi ca “sunt putere nucleara”:-)…Daca in 1945 in loc de Hiroshima si Nagasaki erau Moskva si St Petersburg azi era raiul pe pamant:-)

    1. Asta e din ciclul Una pe zi de Trolache și mujicii lui. Ce te faci acum că ți-a ieșit testul de sarcină pozitiv? :) Comisia medicală ți-a interzis degeaba să mai visezi mujici. Ai păcătuit în somn în formă continuată cu ei. Acum trebuie să faci avort că doar nu vrei să naști un mujicel care să-ți spuna: Mămicule, ya lyublyu teblya :))

      Putler tot nu m-a convins că propaganda sovietică deșanțată pe care o fac ar avea vreun sens.

      Zise un inferior de roman

      Iar furi curent :))

    Un alt semn ca regimul Zelenski se apropie de sfarsit este ca procurorii, functionarii din administratie si alti favorizati ai regimului nu mai pot sa se scuteasca de armata. Asta e sfarsitul. Ce nu a invatat Zelenski din ce a patit Adrian Nastase este ca furtul trebuie lasat liber la tot aparatul de forta. In momentul in care iei privilegiile aparatului de forta, acesta te apuca de gat. Pentru Zelenski vin zile grele

    1. Ce tie nu-ti place..altuia nu-i face..vezi Cuba 1962

    Nimeni nu da bani si arme cu nemiluita "degeaba",

    interesele mai ales financiare sunt pe primul loc, 

    cine are cunostinte minime de economie si un pic

    de geopolitica,vede clar ce se intampla in Ucraina 

    1. Tu nu știi nici să scrii.

      La Budapeșt, 

      ecranul 

      e

      mic. 

      Zice un pro.stan..ce a greșit mah nemernicule?

    Sa ne ferească Sfântul sa iasă președinte macanitoarea aia de democrație cică o cheamă Haris. În disperarea lor (occidentalilor) o sa ne ordone sa ajutam Ucraina cu soldați. Asta va fi sfârșitul nostru ca stat.

    1. o sa vina trump. soldatii vor lupta pe teritoriul nostru in loc de al Ucrainei.

      si vor lupta nu doar cu rusii ci cu rusii plus ucrainienii 

      Azi e înnorat la Tiraspol.

      Ferească Bunutzul sa ai dreptate...ca disparem ca neam!

      Ceea ce îți pot spune (lucrez într o banca)....evreii au parcat miliarde de euro în imobiliare!!! În România! 

      Adevăr grăiești.

    Cu referire la perioada curentă, Iisus a anunțat: "Când mai târziu veţi auzi de războaie și de tulburări [Acesta este anunțul unui război major. Cu toate acestea, nu vor fi utilizate arme nucleare strategice], să nu vă înspăimântaţi, pentru că întâi trebuie să se întâmple aceste lucruri. Dar împlinirea [semnului = un război nuclear] nu imediat" (Luca 21:9).

    În Cartea lui Daniel citim: "Şi [regele nordului = Rusia începând cu a doua jumătate a secolului al XIX-lea (Daniel 11:27)] se va întoarce în ţara lui cu multe bunuri [1945], iar inima lui va fi împotriva legământului sfânt [ostilitate față de creștini]. El va acţiona [mare activitate în arena internaţională] şi se va întoarce în ţara lui [dezintegrarea Pactului de la Varșovia și a Uniunii Sovietice. Un militar rus s-au întors în ţara lor]. La timpul fixat se va întoarce [Rusia își va recăpăta influența pe care a pierdut-o după prăbușirea URSS. UE și NATO se vor destrăma. Multe țări din fostul bloc estic se vor întoarce la o alianță militară cu Rusia. Aceasta implică, de asemenea, acțiuni militare (Luca 21:9)]. Şi va intra la sud [acesta va fi începutul războiului nuclear. Detonatorul va fi conflictul etnic (Matei 24:7)], dar nu va mai fi ca înainte [victorie în 1945] și mai târziu [și victoria ulterioară în următorul mare război]" (Daniel 11:28,29).  

    Atunci va avea loc o intervenție directă a SUA și război nuclear la nivel mondial (Daniel 11:30a).  

    Aceasta va fi un măcel reciproc. Va fi folosită o sabie scurtă de mare putere (Apocalipsa 6:4).  

    Acesta nu va fi sfârșitul lumii. Dar toate aceste lucruri nu vor fi decât începutul durerilor nasterii (Matei 24:8; cf. Isaia 5:24,25).

    Încă mai este timp să te împaci cu Dumnezeu. Aceasta este cea mai bună protecție. 

    Bloomberg si publicitatea platita.

    1. Autorul face propagandă din cauza urii. Sărăcia naște monștri.

      Eu cred ca starea de prea mult bine e un dușman mai nare ca sărăcia...vom vedea pe propria piele!

    Trist e cind oameni cu ceva educatie( ca la cei fara nu e nicio surpriza!) considera ca dreptul natiunilor de a se autoguverna este motiv de tranzactie intre diversi poli politici. E trist cind pun semnul egal intre calau si victima. Si e ingrijorator ca nu vad ca " vine iarna" si spre noi daca rusii matura ucraina

    1. ????? ?????? ?????? ????? ? ???? ,?? ??????? ?? ? 2014????,???? ??????? ????

      ????? ?????? ?????? Ribentro Molotov???? ????? E în vigoare încă??????? ?????

    Până la Primul război mondial Ucraina a fost o țară mică în jurul Kievului. In timpul bolșevismului a fost premiată cu multe teritorii pentru fidelitatea ei față de Uniunea sovietică. Teritoriile pe care Rusia le revendică au aparținut cândva de Imperiul țarist. (Ex. Crimeea). Ca să nu mai vorbim de teritoriile pe care Ucraina le deține de la România, Polonia, Ungaria, Slovacia. Occidentul și SUA au făcut supraeforturi pentru a ajuta Ucraina. Cate miliarde de dolari au fost cheltuite pentru Ucraina? Soluția cea mai democratică ar fi organizarea unui referendum în teritoriile pe care Rusia le revendică iar populația să decidă unde vrea să aparțină. Dacă minimum 60% din populația unui teritoriu decide sa aparțină la o țară, acolo să aparțină și să se încheie războiul.

    Gata cu asa zisa tara fosta ducat ucraina. Urmează khazarul Zele , ce vroia asta sa luptam noi pentru el și acest ciuca sa vrea armata obligatorie și el sa stea la căldură cu pensie speciala! Marș europa, vrem pensionare ca pe vremea lui Ceaușescu la 60 de ani!

    se pare că pe aici comentează doar ciudaţi...

    problema nu este ucraina ci rusia. este o frază în articol "Acest război a început pentru că Moscova refuză să tolereze un vecin independent, democratic şi de succes". ce nu înţelege "plictisitul" occident este că, aşa cum spune fraza citată, din aproape în aproape şi lăsaţi de capul lor, rusnacii nu se vor opri până la atlantic...

    rusia trebuie lovită direct, nemijlocit şi năpraznic chiar de nato, nu prin intermediari (ucraina). altfel vom ajunge cu toţii în uniunea republicilor sovietice europene... 

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

25 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9732
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5955
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.3022
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9656
Gram de aur (XAU)Gram de aur401.8823

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
ccib.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
fleetconference.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb