OCDE avertizează în privinţa finanţării globale

ALINA VASIESCU
Ziarul BURSA #Internaţional / 13 decembrie 2011

Necesarul brut de împrumuturi pe care îl vor atinge guvernele ţărilor industrializate, anul acesta, se ridică la 10.400 miliarde dolari, potrivit OCDE.

Necesarul brut de împrumuturi pe care îl vor atinge guvernele ţărilor industrializate, anul acesta, se ridică la 10.400 miliarde dolari, potrivit OCDE.

Pieţele şi guvernele se confruntă cu o luptă dificilă pentru asigurarea finanţării anul viitor, pe fondul incertitudinii extreme în privinţa zonei euro şi a economiei globale, în condiţiile în care cele mai recente date relevă faptul că împrumuturile guvernelor din ţările industrializate au trecut de 10.000 miliarde dolari în acest an şi vor creşte în continuare, în 2012, conform Financial Times (FT).

Publicaţia britanică arată că Organizaţia pentru Cooperare şi Dezvoltare Economică (OCDE) va lansa, în raportul său din luna curentă, un avertisment cu privire la perspectivele creditării.

Hans Blommestein, director al departamentului de datorie publică din cadrul OCDE, a declarat, citat de FT: "Evenimentele de pe pieţe par să reflecte situaţii în care neîncrederea domină mersul acestora, ducând la creşterea costurilor împrumuturilor statelor, cu consecinţe serioase pentru sustenabilitatea datoriilor suverane".

Pentru viitorul previzibil, vom asista la provocări majore pentru mai multe ţări din OCDE, în încercarea lor de a se finanţa masiv de pe pieţele private, mai arată FT.

Conform OCDE, necesarul brut de împrumuturi pe care îl vor atinge guvernele din ţările industrializate, anul acesta, se ridică la 10.400 miliarde dolari, iar anul viitor va ajunge la 10.500 miliarde dolari, cifră dublă faţă de cea aferentă lui 2005, ceea ce reflectă riscul care ameninţă economiile avansate.

Conform OCDE, deşi împrumuturile au fost mai mari în 2009 şi 2010, riscurile actuale sunt mai ridicate decât oricând, întrucât costurile împrumuturilor sunt uriaşe.

Cotaţii Internaţionale

vezi aici mai multe cotaţii

Bursa Construcţiilor

www.constructiibursa.ro

Comanda carte
veolia.ro
Apanova
rpia.ro
danescu.ro
Mozart
Schlumberger
arsc.ro
Stiri Locale

Curs valutar BNR

18 Oct. 2024
Euro (EUR)Euro4.9724
Dolar SUA (USD)Dolar SUA4.5865
Franc elveţian (CHF)Franc elveţian5.2949
Liră sterlină (GBP)Liră sterlină5.9815
Gram de aur (XAU)Gram de aur399.9201

convertor valutar

»=
?

mai multe cotaţii valutare

Cotaţii Emitenţi BVB
Cotaţii fonduri mutuale
Teatrul Național I. L. Caragiale Bucuresti
citiesoftomorrow.ro
cnipmmr.ro
thediplomat.ro
hipo.ro
Studiul 'Imperiul Roman subjugă Împărăţia lui Dumnezeu'
The study 'The Roman Empire subjugates the Kingdom of God'
BURSA
BURSA
Împărăţia lui Dumnezeu pe Pământ
The Kingdom of God on Earth
Carte - Golden calf - the meaning of interest rate
Carte - The crisis solution terminus a quo
www.agerpres.ro
www.dreptonline.ro
www.hipo.ro

adb